Ajankohtaista

Ekokumppanit.fi

Ajankohtaisen kestävää asiaa

Mistä on kestävä joulu tehty?

Marttojen vinkit joulun valmisteluun ja viettoon ovat puhutelleet itseäni aiemminkin, joten halusin jakaa niitä vielä teille lukijoillekin. Vaikka moni martta...

Lue lisää

Kymmenen miljardin puu

Ennen metsänreunaa katsottiin pelonsekaisena sekä nälkäisenä, tänään siellä näkyvät arvopohjaiset asiat kuten ilmastonmuutos, kansallismaisema tai eurot.

Lue lisää

Vastuullisuus on kestävyyslaji

Tähteetön tulevaisuus kuulostaa hienolta. Ruokahävikkiä ei syntyisi ja kaikki varta vasten käyttöön valmistettu osattaisiin hyödyntää 100-prosenttisesti. Ja biolajittelu olisi niin...

Lue lisää

Blogi

Blogipostauksen otsikkokuva, jossa Ekolive-teksti sekä illan asiantuntijoiden kuvat.
Ekolive

Kymmenes aisti?

Pyöräily ja retkeily elävät tällä hetkellä vahvaa nousukautta. Onneksemme Pirkanmaa kulkee aivan tämän kehityksen kärkijoukoissa.

Lue lisää »
EkoLive - Arto Rastas ja Jenni Ruotsalo
Ekolive

Kohti tähteetöntä tulevaisuutta

Tähteetön tulevaisuus kuulostaa hienolta. Ruokahävikkiä ei syntyisi ja kaikki varta vasten käyttöön valmistettu osattaisiin hyödyntää 100-prosenttisesti. Ja biolajittelu olisi niin tuttua, että se jokin pieni jämä, joka olisi jäämässä yli, osattaisiin lajitella oikeaoppisesti biojätekeräykseen! Onko se mahdollista?

Lue lisää »
Ekolive

Kestävää hyvinvointia luodaan arjen teoilla

Ihminen on osa luontoa. Olemme kaikki tarvitsevia. Nämä kaksi virkettä kuulostavat kaikille tutuilta. Väitän kuitenkin, että ne ymmärretään huonosti. Yhteiskuntamme suosii ihmiskeskeistä ajattelua ja nostaa jalustalle yksilöitä huomioimatta useinkaan sitä, miten monin tavoin yksilöt ovat yhteydessä toisiinsa.

Lue lisää »

Uusimmat kirjoitukset

Mistä on kestävä joulu tehty?

Marttojen vinkit joulun valmisteluun ja viettoon ovat puhutelleet itseäni aiemminkin, joten halusin jakaa niitä vielä teille lukijoillekin.
Vaikka moni martta osaa sitä sun tätä, ja asiat voivat hoitua tehokkaasti, on Marttojen viesti kohtuullisen joulun puolesta.

Kymmenen miljardin puu

Ennen metsänreunaa katsottiin pelonsekaisena sekä nälkäisenä, tänään siellä näkyvät arvopohjaiset asiat kuten ilmastonmuutos, kansallismaisema tai eurot.

Hakusanat

Sosiaalinen media

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
4 hours ago

Miten kävi, kun Asikaine otti liikkumisen hiilijalanjälkilaskurin käyttöön Tampere.Finland-sovelluksessa? Yllättikö hiilijalanjälki kävelijän? Käy kurkkaamassa @asikaisen Instagramin kohokohdista oheisen linkin kautta (www.instagram.com/asikaisen/), miten laskuri käytännössä toimii.

Maksuttoman liikkumisen hiilijalanjälkilaskurin löydät Tampere.Finlandista, joka on ladattavissa sovelluskaupassasi. Taustalla toimiva laskuri tunnistaa liikkumismuotosi automaattisesti, joten omien liikkumismuotojen seuranta ei voisi olla helpompaa – tulokset voivat kylläkin yllättää!

Tampere.Finland AppStoresta: apple.co/3fcU3gi
Tampere.Finland Google Play -kaupasta: bit.ly/3r9dSKU

Reilusti yli puolet tamperelaisten tekemistä matkoista on alle 5 km pituisia. Monesti ne hoituisivat auton sijaan helposti myös kävellen, pyörällä, bussilla tai ratikalla.

Tampere.Finlandista löydät myös muita liikkumisen palveluja, kuten reittioppaan ja pysäköintipaikat. Tampereen kaupunki kehittää palvelujaan jatkuvasti, ja sovelluksen kautta on mahdollista antaa palautetta.

#KestäväTampere #hiilijalanjälki Visit Tampere, Tampereen kaupunki, Kestävä Tampere, Tampereen Ratikka, Tampereen seudun joukkoliikenne, Ekokumppanit
... See MoreSee Less

1 week ago

Tykkää, jos olet mukana Vegaanihaasteessa – tai jos vegaaniset sapuskat ovat jo edes osittain mukana ruokapöydässäsi 🍴💚

Oxfordin yliopiston suurtutkimuksen mukaan vegaaninen ruokavalio on tehokkain tapa pienentää omaa ympäristöjalanjälkeä. Tutkimuksen mukaan vegaaninen ruokavalio on merkittävin mahdollinen keino vähentää omaa vaikutustaan maapalloon – ei vain kasvihuonekaasujen suhteen, mutta myös happamoitumisen, rehevöitymisen, maankäytön ja vedenkäytön suhteen.

Liity mukaan Vegaanihaasteen postituslistalle alla olevasta linkistä ja saat tammikuun ajan päivittäin uutiskirjeen sähköpostiisi, joka sisältää paljon herkullisia reseptejä, vinkkejä ja muuta tietoa. Halutessasi saat myös oman tukihenkilön eli tuutorin, joka opastaa sinua ja vastaa kysymyksiisi.

#vegaanihaaste

Kokeile kasvisruokaa kuukauden ajan | Vegaanihaaste
Sinut on haastettu! Lähde tuhansien muiden tavoin kokeilemaan kasvisruokaa kuukauden ajan.
... See MoreSee Less

Comment on Facebook