Belinda löysi Treenaamosta apua ympäristöahdistukseen

Yhteisökeittiö_Belinda

Treenaamo-hankkeen maksuttomat treenaukset ovat olleet käynnissä noin kuukauden ajan. Hanke tarjoaa nuorille tukea ja neuvoja kestävän urapolun löytämiseen.

Belinda Paananen, 28, on osallistunut melkein kaikkiin Ekokumppanit Oy:n vetämän Treenaamo-hankkeen järjestämiin treenauspäiviin. Pitkään työttömänä ollut Paananen kokee hankkeen avanneen näkökulmia ja herättäneen uskoa siihen, että hänellekin löytyy paikka työelämästä sekä omien arvojensa mukainen urapolku.

Olen vuosikaudet kärsinyt ilmastoahdistuksesta ja ajatuksesta, että en koskaan löydä sellaista työtä, jossa voisin tehdä jotakin konkreettista ilmaston ja ympäristön hyväksi tai että sellaisen saaminen vaatisi vuosien koulutuksen. Lopulta ahdistus johti yhtenä osatekijänä uupumiseen ja putoamiseen pois työ- ja opiskeluelämästä, Paananen kertoo. – Treenaamosta olen vihdoin saanut uskoa siihen, että oikealla asenteella ja täsmäkoulutuksella voi päästä kiinni kiinnostaviin työtehtäviin, mikä on rohkaiseva ajatus ja saanut omassa arjessani aikaan tosi suuren muutoksen parempaan, Paananen kiittelee.

Tiina Kuusipalo Ekokumppaneilta kertoo, että yksi Treenamo-hankkeen tarkoitus on kohtauttaa Paanasen kaltaisia väliinputoajia sekä kestävän kehityksen mukaisesti toimivia yrityksiä ja muita toimijoita keskenään.

Treenaamosta olen vihdoin saanut uskoa siihen, että oikealla asenteella ja täsmäkoulutuksella voi päästä kiinni kiinnostaviin työtehtäviin, mikä on rohkaiseva ajatus ja saanut omassa arjessani aikaan tosi suuren muutoksen parempaan, Paananen kiittelee.

– Nuorille hanke tarjoaa eväitä elämään sekä työllistymisen kannalta tärkeitä kontakteja heidän arvonsa jakaviin tahoihin. Yritykset ja toimijat puolestaan hyötyvät hankkeesta luomalla kontakteja potentiaalisiin työntekijöihin, Kuusipalo kuvailee.

Kuusipalon mukaan hanke on aidosti auttanut nuoria kohti työelämää ja ainakin yksi hankkeeseen osallistuneista nuorista onkin jo päässyt hankkeen luomien kontaktien kautta työhaastatteluun. Paananen ja Kuusipalo toivovatkin nuorten löytävän Treenaamon tarjoamat monipuoliset ja maksuttomat treenaukset. – Mukaan voi tulla koska vaan pitkin syksyä, Kuusipalo vinkkaa. – Kaikki tulevat treenaukset löytyvät Treenaamo-hankkeen nettisivuilta, jossa pääsee ilmoittautumaan vaikka vain yhteenkin treenauspäivään.

Paanasen omat tulevaisuudensuunnitelmat ovat hankkeen aikana selkiytyneet. – Toivon, että treenauksia järjestetään vielä paljon ja että hanke jatkuu. Haluan saada CV:ni kuntoon, osa-aikaiset opiskeluni päätökseen ja kiinni työelämästä, jolla koen olevan merkitystä, hän toteaa hymyillen.

Kirjoittaja

tyhja-hahmo

Etunimi Sukunimi

Lisätietoja kirjottajasta (tarina).

Lisää

Ajankohtaista luettavaa