ek-logo_final

Sukupolvelta toiselle.

Ratkaisuja kestävän kehityksen haasteisiin

Tiimityötä vapaa-ajalla: Ekokumppanit Jukolassa

Jukolan viesti. Kuva: Ilpo Kuparinen

Kuva: Ilpo Kuparinen

Carl Willandt

Ekokumppanit on siitä mainio työyhteisö, että työntekijämme ovat valmiita hyppäämään rohkeasti mukaan mitä erikoisempiin haasteisiin. Kuten Suomen suurimpaan urheilutapahtumaan, Jukolan Viestiin.

Tänä kesänä Jukolan Viesti kisailtiin Pirkanmaan ytimessä, Kangasalan Heponiemen kylässä. Läheinen sijainti, tapahtuman yleinen luonne sekä kahden omistajamme, Pirkanmaan Jätehuollon sekä Tampereen Sähkölaitoksen rooli tapahtuman yhteistyökumppaneina innostivat myös Ekokumppaneita siinä määrin, että vuodenvaihteen tienoilla päätimme ilmoittaa oman joukkueen mukaan tapahtumaan.

Lähtökohdat olivat vähintäänkin jännittävät. Vain kahdella joukkueemme jäsenellä oli aiempaa kokemusta Jukolasta eikä iltarasteillekaan ollut moni aiemmin uskaltautunut. Kevään myötä alkoi tiivis harjoittelu Tampereen iltarasteilla ja kisan ilmoittautumisen sulkeuduttua joukkueemme sai lähtönumerokseen hieman masentavalta kuulostaneen 1671:n.

Lähtölaukauksen lähestyessä ja noin 2 000 juoksijan ryhmittyessä lähtöön jännitys alkoi hiipiä koko joukkueen puseroon ja ilmavoimien suorittaessa ylilentonsa lähdön hetkellä ilmassa oli aidosti suuren urheilujuhlan tuntua.

Itse kilpailu meni joukkueeltamme suorastaan erinomaisesti. Erityismaininnan ansaitsee nelososuudelle vain pari viikkoa ennen kilpailua loukkaantumisen vuoksi hälytetty projektisuunnittelijamme Elisa, joka paitsi löysi ongelmitta kaikki rastit, nosti sijoitustamme lähes 70 pykälää.

Parasta Jukola-projektissamme ei kuitenkaan ollut itse kisa. Se oli vain kirsikka kakun päällä. Kakun, jossa maistuivat yhteishenki, tiimityö, toistemme tukeminen ja mukava yhdessäolo iltarasteilla, niitä seuranneina analyysinkatkuisina työpäivinä, saunailtoina ja Jukola-viikonloppuna. Niistä hetkistä on helppo ammentaa hyvää fiilistä myös arjessa, kun työt ja deadlinet puskevat päälle.

Joukkueen lisäksi kiitokset kuuluvat myös tukijoillemme. Suomen Vesitekniikka, MAB Powertec, Lamit.fi, Enermix/Talotohtori 2.0, Pyynikin Käsityöläispanimo, Energiakartoitus.fi, Valkeakosken Silkkipaino sekä tietenkin Ekokumppanit Oy mahdollistivat koko upean kokemuksen.

Ja se sijoituksemme? 1376. Lähes 300 sijaa lähtönumeroamme paremmin. Sitä lähdetään entisestään parantamaan Rovaniemellä kesäkuussa 2020.

 

Lisää

Ajankohtaista luettavaa