ek-logo_final

Sukupolvelta toiselle.

Ratkaisuja kestävän kehityksen haasteisiin

Jakamistaloudesta jalkapalloon

active-activity-athletes-1667583
miki-nelio

Hakiessani taukotilasta aamukahvia törmään työkaveriini. Käymme yhden monista viikoittaisista jalkapallokeskusteluistamme. Pohdimme muun muassa Suomen otteita EM-karsinnoissa ja ihailemme Italian tekemää maalia. Nämä keskustelut aloittavat päivän hyvin ja antavat energiaa tehdä töitä oman tietokoneen ääressä.

Jalkapallo oli yksi monista asioista, jotka auttoivat minua sopeutumaan Ekokumppanien värikkääseen joukkoon aloittaessani työharjoitteluni. Se toimi yhteisenä mielenkiinnon ja keskustelun aiheena. Melko moni Ekokumppaneista on jalkapalloihmisiä, mikä yllätti minut osittain. En ole täysin varma miksi, mutta ehkä siksi, ettei aiemmissa työpaikoissani ole ollut jalkapallosta kiinnostuneita henkilöitä.

Harjoittelussani työtehtävänäni oli luoda Lainaa.se-verkkopalvelu, joka tukisi Pirkanmaan jakamistaloutta. Sain aloittaa palvelun suunnittelun puhtaalta pöydältä ja muokata siitä mieluisan. Mielestäni tämä osoittaa hyvin, miten Ekokumppanit aidosti luottavat nuoriinkin opiskelijoihin ja antavat heille vastuuta.

Verkkopalvelun kehittäminen ei kuitenkaan ollut ainoa asia, jota tein harjoitteluni aikana. Sen lisäksi päivitin Korjaa.se-palvelun yhteystiedot ja

työskentelin erilaisissa yleisötapahtumissa, kuten Keskustorilla järjestetyssä Vaatevallankumouksessa ja Tammelantorin Ympäristötorilla. Toimin jopa lukijaäänenä Pirkanmaan kouluille lähetetyssä aamunavaus-äänitteessä.

Kolme kuukautta kestänyt harjoitteluni päättyi pari viikkoa sitten. Opin paljon ja tein vielä enemmän. Sain paljon käytännön kokemusta siitä, millaista työtä saatan hyvinkin tehdä tulevaisuudessa. Lainaa.se-verkkopalvelu ei tullut täysin valmiiksi, mutta onnekseni saan jatkaa Ekokumppaneilla tämän kesän. Pystyn siis viimeistelemään verkkopalvelun ja aloittamaan sen markkinoinninkin itse. Lisäksi työstän kesällä lentolaskuria ja pyrin kehittämään kuluttajille suunnattua kompensaatiomallia.

Saa nähdä, mitä kaikkea muuta tulenkaan tekemään kesätöideni aikana, mutta vapaa-ajallani aion ainakin pelata ja katsoa jalkapalloa. Pitääkin kysellä, ketä Ekokumppanit kannattavat parhaillaan menossa olevissa naisten jalkapallon MM-kisoissa. Minulla on pieni aavistus, että ainakin Italia ja Australia ovat melko suosittuja toimistomme väen keskuudessa.

Lisää

Ajankohtaista luettavaa