Hurmaavan surmaava kulutus -keskusteluillassa inspiroidutaan ruokailosta ja kestävistä ruokavalinnoista

pexels-viktoria-slowikowska-5677302

Kirjoittaja

Sanni Kouhi
Sanni Kouhi
Markkinointipäällikkö

Avainsanat

Hurmaavan surmaava kulutus, Kestävä ruoka, Kiertotalous

Lisätiedot

Tutustu keskusteluillan tarkempaan ohjelmaan tapahtumasivulla.

Tänä vuonna Hurmaavan surmaavan kulutus -keskusteluillassa hypätään herkulliselle matkalle kestävien ruokavalintojen maailmaan Sampolan Juhlasalissa perjantaina 22.11.2024 klo 18–20. Perinteisen Euroopan jätteen vähentämisen viikon keskusteluillan järjestää Pirkanmaan Jätehuolto yhteistyössä Ekokumppanien ja Tampereen seudun työväenopiston kanssa.

Ruokavalintojen maailma on murroksessa, mutta teeman ympäriltä löytyy myös paljon iloa ja inspiraatiota. Hurmaavan surmaava kulutus -keskusteluillassa kuullaan asiantuntijoiden vinkit siihen, miten arjen ruokailua voi muuttaa kestävämmäksi aina ruokakaupassa tehtävistä valinnoista ruokahävikin vähentämiseen saakka.

Ekokumppanien markkinointipäällikön Sanni Kouhin mukaan kestävän ruuan ympärillä käydään tällä hetkellä paljon keskustelua, jossa muutoksen tuomat positiiviset seikat jäävät usein taka-alalle.

– Keskusteluillassa inspiroidutaan kestävistä ruokavalinnoista ilon kautta. Haluamme tarjota kuulijoillemme konkreettisia vinkkejä, jotka perustuvat siihen, mitä kaikkea hyvää kestävät ruokavalinnat voivat tarjota jokaisen arkeen.

Illan ohjelmassa ruokitaan iloa ahdistuksen sijaan

Illan aikana kuullaan kolme puheenvuoroa ja paneelikeskustelu, johon yleisö voi halutessaan osallistua kysymysten muodossa. Illan juontaa toimittaja ja ruokavaikuttaja Janica Brander, joka on pitänyt suosittua Savusuolaa-blogiaan jo 12 vuoden ajan. Ruokakasvatuksen asiantuntija Aliisa Hyvönen Ruokakasvatusyhdistys Ruukusta herättelee puheenvuorossaan pohtimaan, miten maku ja ruuasta nauttiminen saataisiin kestävän syömisen keskiöön. Helsingin yliopiston yliopistolehtori Markus Vinnarin puheenvuorossa kuullaan, mitä kaikkea kestävä ruoka oikeastaan on. Pirkanmaan Jätehuollon ympäristökouluttaja Liisa Malin kertoo biojätteen synnystä ja sen lajittelun merkityksestä.

Keskusteluiltaan on vapaa pääsy. Sampolan opiskelijayhdistyksen pop up -kahvio on avoinna perjantaina 22.11.2024 klo 17–20.

Tutustu keskusteluillan ohjelmaan tapahtumasivulla.

08.11.2024
Plastics are a central theme in the Tampere region, attracting considerable attention and innovation. The Interreg Europe PLASTIX project and the H...
23.10.2024
Pirkanmaalle viime vuonna perustettu maakunnallinen kiertotalouden kehittämiskeskus Kiertotalous Pirkanmaa eli KIPI vauhdittaa kiertotalouden kehit...
16.10.2024
Jo neljättä kertaa järjestettävä SWAP! on saavuttanut suuren suosion. Tapahtumissa on kiertänyt vuosien varrella yli 12 000 kiloa pirkanmaalai...
30.09.2024
Kiertotalous vahvasti mukana Vihnusaseman purussa Nokian kaupunki purkaa syksyn aikana Vihnuskadulla sijaitsevan Vihnusaseman. Vihnusasema on ol...
22.07.2024
Energianeuvonnassa törmään edelleen ajoittain vanhaan uskomukseen, jonka mukaan ilmalämpöpumppu hukkaa kesällä talven energiansäästöt. Jo noin 15 v...
26.06.2024
Kuten olen jo aiemminkin tässä blogissa kirjoittanut, tulevaisuudessa suurin osa Euroopan tarvitsemasta sähköstä voitaisiin tuottaa Saharaan sijoit...
25.06.2024
Kyseessä on Rovastinkankaan alakoulun laajennusosa, jossa hyödynnetään entisen ammattikoulun rakennusta. Purettavasta rakennuksesta otetaan talteen...
18.06.2024
Tampere 18.6.2024  JOHDANTO, TAUSTA, TAVOITTEET  Johdanto  Ylöjärven kaupunki teetti esiselvityksen 2023 loppuvuodesta ulkoilureittis...
17.06.2024
Pirkan Taival yleisötilaisuudet pidettiin touko- kesäkuun vaihteessa. Tilaisuuksia pidettiin kaikissa kunnissa ja Ylöjärvellä kahteen otteeseen, ke...

aa