Hurmaavan surmaava kulutus -keskusteluillassa inspiroidutaan ruokailosta ja kestävistä ruokavalinnoista

pexels-viktoria-slowikowska-5677302

Kirjoittaja

Sanni Kouhi
Sanni Kouhi
Markkinointipäällikkö

Avainsanat

Hurmaavan surmaava kulutus, Kestävä ruoka, Kiertotalous

Lisätiedot

Tutustu keskusteluillan tarkempaan ohjelmaan tapahtumasivulla.

Tänä vuonna Hurmaavan surmaavan kulutus -keskusteluillassa hypätään herkulliselle matkalle kestävien ruokavalintojen maailmaan Sampolan Juhlasalissa perjantaina 22.11.2024 klo 18–20. Perinteisen Euroopan jätteen vähentämisen viikon keskusteluillan järjestää Pirkanmaan Jätehuolto yhteistyössä Ekokumppanien ja Tampereen seudun työväenopiston kanssa.

Ruokavalintojen maailma on murroksessa, mutta teeman ympäriltä löytyy myös paljon iloa ja inspiraatiota. Hurmaavan surmaava kulutus -keskusteluillassa kuullaan asiantuntijoiden vinkit siihen, miten arjen ruokailua voi muuttaa kestävämmäksi aina ruokakaupassa tehtävistä valinnoista ruokahävikin vähentämiseen saakka.

Ekokumppanien markkinointipäällikön Sanni Kouhin mukaan kestävän ruuan ympärillä käydään tällä hetkellä paljon keskustelua, jossa muutoksen tuomat positiiviset seikat jäävät usein taka-alalle.

– Keskusteluillassa inspiroidutaan kestävistä ruokavalinnoista ilon kautta. Haluamme tarjota kuulijoillemme konkreettisia vinkkejä, jotka perustuvat siihen, mitä kaikkea hyvää kestävät ruokavalinnat voivat tarjota jokaisen arkeen.

Illan ohjelmassa ruokitaan iloa ahdistuksen sijaan

Illan aikana kuullaan kolme puheenvuoroa ja paneelikeskustelu, johon yleisö voi halutessaan osallistua kysymysten muodossa. Illan juontaa toimittaja ja ruokavaikuttaja Janica Brander, joka on pitänyt suosittua Savusuolaa-blogiaan jo 12 vuoden ajan. Ruokakasvatuksen asiantuntija Aliisa Hyvönen Ruokakasvatusyhdistys Ruukusta herättelee puheenvuorossaan pohtimaan, miten maku ja ruuasta nauttiminen saataisiin kestävän syömisen keskiöön. Helsingin yliopiston yliopistolehtori Markus Vinnarin puheenvuorossa kuullaan, mitä kaikkea kestävä ruoka oikeastaan on. Pirkanmaan Jätehuollon ympäristökouluttaja Liisa Malin kertoo biojätteen synnystä ja sen lajittelun merkityksestä.

Keskusteluiltaan on vapaa pääsy. Sampolan opiskelijayhdistyksen pop up -kahvio on avoinna perjantaina 22.11.2024 klo 17–20.

Tutustu keskusteluillan ohjelmaan tapahtumasivulla.

20.03.2025
Uudelleenkäytön aika alkaa… nyt! Miltä päivittäinen arkesi näyttäisi, jos käyttäisitkin vähemmän kertakäyttöisiä ruokapakkauksia ja enemmän ...
17.03.2025
Hae mukaan valmennukseen! Ekokumppanit etsii kotitalouksia mukaan uusiin kiertotalousvalmennuksiin. Valmennuksissa tutkitaan kotitalouksien ...
10.03.2025
Olen mittaillut ja ”tutkinut” kaikenlaisia laitteita ja ilmiöitä ala-asteikäisestä saakka. Joskus laitteet ”yllättäen” hajosivat tutkinnan aikana, ...
24.02.2025
Virtain kaupunki ja Ruoveden kunta ovat päättäneet asettaa Pirkan Taival reitin ulkoilureittisuunnitelman asetettavaksi nähtäville 24.2.-10.3.2025 ...
04.02.2025
Houkuttelevat tarjoukset saavat monet pihistelijätkin pukemaan ostohousut jalkaansa ja hyödyntämään jokavuotiset ‘’ennennäkemättömät’’ hinnanalennu...
04.02.2025
Ylöjärven kaupunki ja Hämeenkyrön kunta ovat päättäneet asettaa Pirkan Taival reitin ulkoilureittisuunnitelman asetettavaksi nähtäville siltä osin ...
29.01.2025
Joulukuussa 2024 uutisoitiin sähköautojen akkujen valmistuskustannusten viimein laskeneen alle kriittisen rajapyykkitason 100 $/kWh. Käytännössä tä...
20.01.2025
Tampereen ja Oriveden kaupungit laativat kaupunkien väliselle retkeilypolulle yhteisen ulkoilureittisuunnitelman jo vuonna 2021. Ulkoilureittisuunn...
18.12.2024
On olemassa kaksi jätevirran pahista, jotka nostavat salakavalasti päätään erityisesti joulun aikaan – tekstiilijäte ja ruokahävikki. Vaikka pehmeä...

aa