Keväthaaveena yrttitarha

blogi_kuva_kevathaaveena-yrttitarha2
senni-nelio

Nautin lounassalaattiani Ekokumppaneiden kotoisassa taukotilassa. Olen repinyt salaatin joukkoon hieman basilikaa, sitä ainutta yrttiä, jota keittiöni ikkunalaudalla on tällä hetkellä kasvamassa. Vielä jonain keväänä haluan itselleni kokonaisen yrttitarhan, haaveilen.

Taukotilaan tulee seurakseni myös työkaverini. Salaatin, tai ehkä edellisen viikonlopun kuulumisten kautta, keskustelu ajautuu villiyrtteihin. Saan työkaveriltani vinkin siitä, että juuri nyt villiyrtit ovat parhaimmillaan. On nokkosta ja vuohenputkea, joista voi tehdä niin salaattia kuin vaikkapa teetä. Keskustelun lomassa mietin, että taas kerran tulee osoitettua, että Ekokumppaneilta löytyy paljon tietoutta hyvin monenlaisista asioista.

Ekokumppaneiden moninaisen tietämyksen huomasin jo silloin, kun viime syyskuussa aloitin työharjoitteluni Ekokumppaneilla. Tein kolmen kuukauden harjoittelun Hiedanrannan viestinnässä ja markkinoinnissa. Hiedanranta on tulevaisuuden kestävä ja älykäs kaupunginosa Tampereella. Harjoitteluni aikana opin todella paljon uusia asioita viestinnän työtehtävistä ja Hiedanrannan upeasta alueesta, mutta myös Ekokumppaneilla käynnissä olevista muista projekteista.

Villiyrttivinkit eivät ole ainoa asia, josta olen saanut tietoa. Lisäksi olen töideni aikana saanut tietooni Tampereen parhaimmat pyöräreitit, kuullut energiatehokkaista asumisratkaisuista ja monista hyvistä ilmastoteoista. Viestinnän harjoittelu ei antanutkaan ainoastaan viestinnän osaamista!

Syksyn harjoittelun jälkeen sain vielä hienon mahdollisuuden jatkaa Ekokumppaneilla ja Hiedanrannan parissa. Tänä keväänä olen muun muassa seurannut Hiedanrannan Syötävän puiston paljastumista talven jäljiltä. Harjoitteluni aikana kirjoitin tiedotteen, jossa kerrottiin kaikille avoimen puisto- ja viljelyalueen rakentamisesta. Tänä keväänä vietetään puiston avajaisia ja odotan innolla myös niistä viestimistä. Ehkäpä Syötävän puiston mullasta ilmestyy kesällä myös yrttejä?

Lounassalaatin syötyäni palaan työpöytäni ääreen. Teekupissani ei ihan vielä ole nokkosteetä, mutta ehkä vielä joskus. Mietin, että ensi keväänä kyllä istutan kotiini kaikenlaisia yrttejä ja laitan salaattini sekaan myös luonnosta kerättyjä villiyrttejä. Tai ehkä vielä tänä keväänäkään ei ole liian myöhäistä.

Lisää

Ajankohtaista luettavaa