ek-logo_final

Sukupolvelta toiselle.

Ratkaisuja kestävän kehityksen haasteisiin

Koukkujärven ja Tarastenjärven jätekeskuksissa kerätään kotitalouksien muoviesineitä maksutta syyskuusta marraskuulle

Kotitalouksien-muovijate-kerays-TREASoURcE

Koukkujärven ja Tarastenjärven jätekeskuksissa kerätään kotitalouksien muoviesineitä maksutta syyskuusta marraskuulle.

Ekokumppanit ja Pirkanmaan Jätehuolto järjestävät kaksi kuukautta kestävän kampanjan, jonka aikana kotitalouksien muoviesineitä eli kovamuovijätettä voi tuoda maksutta Tarastenjärven ja Koukkujärven jätekeskuksiin. Keräykseen voi tuoda kovamuovista valmistettuja esineitä, kuten puutarhakalusteita, leluja, keittiötarvikkeita sekä putkia. Jätekeskuksissa ei ole muovipakkausten vastaanottoa.

Keräyskampanja toteutetaan 18.9. – 18.11.2023. 

Tällä hetkellä vain muovipakkaukset kuuluvat tuottajavastuun ja kansallisen kierrätysjärjestelmän piiriin. 

Pakkausten lisäksi muovia on kuitenkin monissa käyttöesineissä. Ympäristön kannalta on tärkeää, että myös kovamuovit saataisiin kierrätettyä ja raaka-aine käytettyä uusiin tuotteisiin. Useat kansallisen tason strategiat kuten Kansallinen jätesuunnitelma sekä Muovitiekartta 2.0 tähtäävätkin kierrättämisenlaajentamiseen myös muihin kuin muovipakkauksiin. 

Pilotin avulla tutkitaan kovamuovien keräys- ja kierrätysprosessia. Ensimmäisessä vaiheessa  keskitytään selvittämään kerätyn muovin koostumusta. Tuloksia päästään hyödyntämään nopealla aikataululla, sillä tavoitteena on järjestää toinen pilotointijakso keväällä 2024.

Lisätietoja

Linda Rekosuo

Linda Rekosuo

Projektipäällikkö

Ekokumppanit Oy

Lisää

Tiedotteita