ek-logo_final

Sukupolvelta toiselle.

Ratkaisuja kestävän kehityksen haasteisiin

Koululaiset toimivat pelaamisen asiantuntijoina kestävyyspelin kehittämisessä

Lapsia pelaamassa tablettitietokoneilla.

Tarvitsemme tulevaisuudessa yhä enemmän monialaisia kestävyystaitoja, kuten ilmasto- ja ympäristötaitoja, hyvinvointi- ja demokratiataitoja sekä raha- ja taloustaitoja. Ja koska sen minkä nuorena oppii myös vanhana taitaa, kannattaa näiden taitojen opettelu aloittaa nuorena.

Ekokumppaneilla on ollut ilo olla yhteiskehittämässä uutta alakoulujen 4.–5. luokkalaisille suunnattua Taloussankari Junior -peliä, jonka kehittämiseen osallistuu monipuolinen joukko eri alojen asiantuntijoita – pelin tulevista pelaajista lähtien. Taloussankari Junior -pelin avulla pelaajat oppivat tunnistamaan omassa arkielämässään vastaan tulevia valinnan paikkoja, tekemään kestäviä valintoja ja ymmärtämään niiden ilmasto-, hyvinvointi- ja talousvaikutuksia.

Syksyllä valmistuvan pelin testaamiseen osallistui keväällä 2021 alakoululuokkia niin Tampereen Juhannuskylän ja Sammon kouluista kuin Vesilahdesta. Osa luokista osallistui testaamiseen jopa kahdessa vaiheessa. Oppilailta saatiinkin paljon pelin kehitystyössä hyödynnettävää palautetta mm. pelin hahmoista, juonesta ja toiminnallisuudesta. Pelin kehittämisessä koululaisia kuultiin herkällä korvalla, sillä tavoitteena on kehittää aidosti kiinnostava peli, vaikkei tässä kaupallisten pelien kanssa kilpaillakaan.

Pelin tueksi toteutetaan opettajien materiaalipankki, josta löytyy helposti linkit eri ainealueiden opetussuunnitelman mukaisiin ja opiskelua tukeviin lisämateriaaleihin. Valmistuttuaan Taloussankari Junior -peli liitetään Talous ja nuoret TAT:n tuoteperheeseen, jolloin sitä pääsevät vapaasti pelaamaan koululaiset kautta maan.

Ekokumppanit Oy toimii ympäristöministeriön ja Kestävä Tampere 2030 -ohjelman rahoittaman hankkeen pääkoordinoijatahona yhteistyössä Tampereen kaupungin kasvatus- ja opetuspalveluiden kanssa. Pelin kehittämisessä ja rahoittamisessa ovat lisäksi mukana Talous ja Nuoret TAT ja Nordea Bank Oyj. Kaikki kumppanit kehittävät yhdessä pelin sisältöjä. Pelin rakentajatahona toimii oppimispelien konkari 10Monkeys.

Lisää

Ajankohtaista luettavaa