ek-logo_final

Sukupolvelta toiselle.

Ratkaisuja kestävän kehityksen haasteisiin

Maksuttomassa Joulu Swap -tapahtumassa vaihdetaan joululahjoiksi sopivia lasten leluja, pelejä ja harrastevälineitä

joulu swap_kuva

Joulu Swap: Lasten leikit & harrastukset -tapahtuma järjestetään Finlaysonin alueen Kohtaamisia. -tilassa sunnuntaina 11.12.2022 klo 10–16. Maksuttoman tavaranvaihtoalueen lisäksi tapahtumassa kuullaan puheenvuoroja säästäväisestä ja kestävästä joulunvietosta.

Ekokumppanit laittavat taas tavarat kiertoon Swap-tapahtumassa, jossa tällä kertaa teemana ovat lapsien houkuttelevimmat joululahjatavarat. Monet saattavat muistaa viime syyskuisen Swapin, jossa tuhansien pirkanmaalaisten hyväkuntoiset, mutta tarpeettomat vaatteet löysivät uuden omistajan. Tapahtumakonseptin kehittäneen Ekokumppanien projektipäällikkö Sanni Kouhin mielestä Joulu Swap -jatkaa hienosti alkuperäistä ideaa, jossa hyväkuntoiset tavarat löytävät uuden omistajan vaihdantaperiaatteella.

– Monista kodeista löytyy yllättävän paljon hyväkuntoisia lasten leluja, pelejä ja harrastevälineitä, jotka ovat syystä tai toisesta jääneet tarpeettomiksi. Joulu Swapissa laitetaan tavarat kiertoon niitä tarvitseville ja samalla voi tehdä itsekin löytöjä esimerkiksi pukinkonttiin sujautettavaksi.

Lahjaksi sopivia hyväkuntoisia lasten leluja, pelejä ja harrastevälineitä otetaan vastaan vain ennakkokeräyspäivinä

Ennakkokeräykset järjestetään lauantaina 3.12. klo 10–16 ja maanantaina 5.12. klo 13–19 Tammerkosken kupeessa Ekokumppanien tiloissa (Valssipadonraitti 3). Tavaroiden vastaanottoa koordinoiva Ekokumppanien projektipäällikkö Linda Rekosuo korostaa, että lahjoitettavien tavaroiden tulee olla hyväkuntoisia, puhtaita ja kaikin puolin ehjiä.

Ennen tavaroiden tuomista kannattaa vielä varmistaa, että ne ovat varmasti sellaisenaan käyttöön sopivia ja puhtaita.

– Otamme vastaan vain sellaisia tavaroita, joita jokainen itsekin voisi antaa joululahjaksi läheiselleen. Ennen tavaroiden tuomista kannattaa vielä varmistaa, että ne ovat varmasti sellaisenaan käyttöön sopivia ja puhtaita.

Tuoduista tavaroista saa Swap-seteleitä, joilla pääsee tekemään löytöjä varsinaisena tapahtumapäivänä sunnuntaina 11.12. klo 10–16 Finlaysonin alueen Kohtaamisia. -tilassa. Ennakkoon kerätyt tavarat järjestetään tapahtumatilaan, jossa niitä voi ”ostaa” Swap-seteleillä – ihan ilmaiseksi. Kaikki kävijät saavat käyttöönsä kolme Swap-seteliä, vaikka tavaroita ei ennakkokeräykseen lahjoittaisikaan. Varsinaisena tapahtumapäivänä ei oteta enää vastaan lahjoituksia.

Joulu Swap -tapahtuman ja sen yhteydessä järjestettävän Kestävämpi joulu -seminaarin järjestää Ekokumppanit Oy yhteistyössä EU:n Horisontti-ohjelman rahoittama TREASoURcE-hankkeen kanssa.

Lisää

Tiedotteita