Ekokompassi: Pikante-ravintolat

pikante

Maukkaita hetkiä, hyviä tekoja

Pikante-ravintoloissa valmistetaan hyvää ja terveellistä ruokaa. Pikantella on jo pitkään kuljettu kohti vihreämpää jalanjälkeä ja valintoja on punnittu ympäristön ja hiilijalanjäljen kannalta.

Ylennys-hanke ja sen tarjoama koulutus tulivat sopivaan saumaan tukemaan jo aloitettua työtä. Koulutus antoi selkeän pohjan ja auttoi keräämään yhteen jo tehdyn työn ja nosti uusia osa-alueita tietoisuuteen. Eniten kiitosta Pikanten väki antoi selkeille ohjeille, joiden avulla ympäristöjärjestelmä oli helppo rakentaa. Hankkeen puitteissa järjestetyissä aamukahvitilaisuuksissa sai uusia vinkkejä ympäristötyöhön, ja koulutuspäivissä sai tehdä omia tarkentavia kysymyksiä. Tunnustuksena hankkeen aikana tehdystä kehitystyöstä Pikante-ravintoloille myönnettiin Ympäristövastuu valttikorttina − Menesty kestävästi -tilaisuudessa Ekokompassi-sertifikaatti.

Miten vastuullisuus näkyy asiakkaille?  Käytössä on monta viestintäkanavaa; on digitaalisia näyttöjä ja sosiaalista mediaa, joissa vastuullisuustyötä tuodaan esille. Kun vastuullisuus on luonnollinen ja itsestään selvä osa arkea, sitä ei tarvitse erikseen nostaa jalustalle. Esimerkiksi ruokahävikki pyritään pitämään mahdollisimman pienenä. Monissa Pikanten ravintoloissa onkin mahdollista ostaa linjastoruokaa mukaan lounasajan jälkeen. Lisäksi kotimaisuutta ja lähiruokaa suositaan. Ravintoloissa käytetyt perunat ovat kasvaneet Pälkäneellä ja ne tuodaan ravintolaan päivittäin.

Ja näkyy se vastuullisuus ihan yrityksen etusivullakin: ”Olemme ottaneet käyttöön Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän, jonka avulla teemme määrätietoista työtä ympäristön hyvinvoinnin eteen.”

Kuva: Nina Hurme

Lisää

Ajankohtaista luettavaa