ekolive

EkoLive: Yhteisöllinen jakamistalous – kohti kestävää ja kokemuksellista elämää

Mitkä tekijät ovat avainasemassa siirtymässä kestävään ja entistä parempaa hyvinvointia kokevaan yhteiskuntaan?

Tervetuloa vuoden 2021 ensimmäiseen EkoLiveen, jossa kestävyystutkija, visionääri, professori Arto O. Salonen sanoittaa tulevaisuuden suuntaviivat näkyviksi. Kuulemme myös jakamistalouden ratkaisuista, joita JAKAJAT-hankkeessa on kokeiltu.

Hyvinvointi koostuu niukoista ja runsaista asioista. Aineelliset asiat ovat niukkoja, sillä käytössämme on yhden planeetan resurssit. Mutta aineettomat asiat ovat ehtymättömiä. Keskeinen ratkaisu on siis siinä, että hyvinvoinnin tavoittelu perustuu niihin asioihin, jotka ovat runsaita ja ehtymättömiä. Elämän kokemuksellinen täyteys on mahdollista saavuttaa kiinnittämällä huomiota nykyistä enemmän siihen, mikä tekee elämästä elämisen arvoista.

Yhteisöllisyys on jakamistalouden kantava voima – jakamistalouden käsite tarkoittaakin juuri niitä yhteisöllisiä tapoja, joilla on toimittu jo kauan ennen nykyteknologiaa. Jakamistaloudessa tavaroiden, palveluiden ja muiden hyödykkeiden käyttäminen on tärkeämpää, kuin niiden omistaminen.

EkoLiven toteuttaa Ekokumppanit. Yhteistyössä JAKAJAT-hanke (www.jakajat.fi).

Tilaisuus striimataan suorana lähetyksenä Tampereen G Livelabista. Tämän hetkisten koronarajoitteiden vuoksi emme ota yleisöä paikan päälle.

Kanna kortesi ekoon! EkoLive on Ekokumppanien tammikuussa 2020 lanseeraama keskustelutilaisuuksien sarja, joissa keskustellaan ajankohtaisista, oikeasti tärkeistä aiheista asiantuntijoiden ja yleisön kesken. Maksuttomat ja ikärajattomat keskustelutilaisuudet järjestetään Tampereen ytimessä Tammerkosken kupeessa G Livelabissa.

Osallistu keskusteluun somessa tunnisteella #EkoLive!

Seuraa EkoLiveä Instagramissa @ekolive_official:
https://www.instagram.com/ekolive_official/?hl=fi

www.ekolive.fi

Tapahtuma on päättynyt.

Päivämäärä

16 helmi 2021
Vanhentunut!

Aika

18:00 - 19:30

Sijainti

@ G Livelab - Tampere
Puutarhakatu 1, Tampere, Finland

Järjestäjä

Ekokumppanit
Puhelin
+358 40 806 2617
Sähköposti
if.tinappmukoke@ofni
Verkkosivu
https://ekokumppanit.fi