ek-logo_final

Sukupolvelta toiselle.

Ratkaisuja kestävän kehityksen haasteisiin

Elinkaarilaskenta osana suunnittelun ohjausta -webinaari

Tervetuloa kuulemaan elinkaarilaskentapilottien tuloksista!   

Helsingin, Tampereen ja Turun kaupunkien yhteisenä tavoitteena on ollut kehittää rakennusten elinkaaren hiilijalanjäljen ja kustannusten laskentaa, jotta rakentamista voidaan eri vaiheissa ohjata vähäpäästöisimmiksi6Aika Energiaviisaat kaupungit -hankkeessa on tehty elinkaarilaskentaa hyvin eri tyyppisissä pilottikohteissa:  

  • Helsingissä on kehitetty menetelmiä elinkaaren hiilijalanjäljen ja elinkaarikustannusten huomioimiseksi osana palvelutilaverkkotarkastelua sekä yksittäisen rakennushankkeen elinkaariohjausta. 
  • Tampereella on tutkittu Isokuusen päiväkodin ja koulun hankesuunnitteluvaiheessa elinkaarilaskelmin erilaisia rakenneratkaisuja.  
  • Turussa on tutkittu Kupittaan liikunta-alueen parhaita energiatehokkuuden ratkaisuja ja suoritettu elinkaarilaskelmat, Skanssin monitoimitalon hankesuunnitteluvaiheessa on tehty elinkaarilaskelmat sekä määritetty kilpailutuskriteerit ja Sofiankadun päiväkodille on tehty hiilijalanjälki- ja hiilikädenjälkilaskelmat. 

Webinaarissa esitellään pilottikohteiden tuloksia ja kokemuksia sekä kuullaan kommenttipuheenvuorot vaikuttajaorganisaatioiltaTilaisuus on tarkoitettu kuntien ja muiden julkisyhteisöjen, yritysten ja muiden kiinnostuneiden tahojen edustajille.

Elinkaarilaskenta osana suunnittelun ohjausta-webinaari 15.9.2020 Kutsu ja ohjelma

Ilmoittaudu webinaariin perjantaihin 11.09.2020 kello 12:00 mennessä osoitteessa: https://link.webropolsurveys.com/S/1FAEDC61B5C390A5

Tilaisuuteen ilmoittautuneille lähetetään päivää ennen tilaisuutta osallistumislinkki. Muista lisätä tapahtuma kalenteriisi!

Lämpimästi tervetuloa!  

Lisätietoja tapahtumasta: Maija Rusanen, maija.rusanen(at)turku.fi

 

Kaupunkien yhteyshenkilöt:

Johanna Korpikoski, johanna.korpikoski(at)turku.fi, Turun kaupunki

Auli Heinävä, auli.heinava(at)tampere.fi, Tampereen kaupunki

Anni Tyni, anni.tyni(at)hel.fi, Helsingin kaupunki

Tapahtuma on päättynyt.

Päivämäärä

15 syys 2020
Vanhentunut!

Aika

09:00 - 11:30

Järjestäjä

Ekokumppanit
Puhelin
+358 40 806 2617
Sähköposti
if.tinappmukoke@ofni
Verkkosivu
https://ekokumppanit.fi

Muut järjestäjät

Energiaviisaat kaupungit
Verkkosivu
https://energiaviisaat.fi/