ek-logo_final

Sukupolvelta toiselle.

Ratkaisuja kestävän kehityksen haasteisiin

Hurmaavan surmaava kulutus 2022

Ylikulutus näkyy niin Suomessa kuin maailmalla, jonne me suomalaisetkin olemme ulkoistaneet merkittävän osan ylikulutuksen haitoista. Jos kaikki eläisivät kuin suomalaiset, luonnonvarojen tarpeiden kattamiseksi tarvittaisiin 3,6 maapalloa. Kulutushysteriaan on tultava muutos, jotta elämämme mahtuu yhden maapallon rajoihin.

Tänä vuonna Hurmaavan surmaavasta kulutuksesta ovat keskustelemassa vastuullisuusasiantuntija Anniina Nurmi sekä filosofi ja hyvinvoinnin psykologian dosentti Frank Martela. Tänä vuonna pureudutaan etenkin vaatteiden kulutuksen maailmaan sekä kulutuksen rooliin onnellisuuden rakentumisessa.

Anniina Nurmi, Eetti ry:n vastuullisuusasiantuntija
Muuttuuko vaateala vastuulliseksi yksi ostos kerrallaan? Millaiset vaikutukset vaatteiden kuluttamisen vähentämisellä on vaateteollisuuden negatiivisiin vaikutuksiin? Puheenvuorossaan Eetti ry:n vastuullisuusasiantuntija Anniina Nurmi kyseenalaistaa roolimme kuluttajina ja pureutuu siihen, miten muuten kuin kuluttamalla voimme vaikuttaa vaatealan rakenteisiin.

Frank Martela, filosofi ja hyvinvoinnin psykologian dosentti
Mikä tekee ihmisen onnelliseksi ja miten elää hyvä elämä? Mikä on kulutuksen rooli tässä kokonaisuudessa? Puheenvuorossaan filosofi ja hyvinvoinnin psykologian dosentti Frank Martela kertoo, minkälainen kuluttaminen tuottaa hyvinvointia, minkälainen kuluttaminen ei tuota hyvinvointia ja miettii, miten hyvinvointia voisi vahvistaa parhaiten ilman liiallista luonnonvarojen käyttöä.

Tervetuloa paikan päälle Sampolan Isoon saliin Tampereelle tai kotisohvalle suoran YouTube-lähetyksen äärelle. Striimilinkki: https://youtu.be/a7enebje-zI.

Tavaranvaihtotori & kahvio ennen varsinaista tilaisuutta Sampolassa
Tampereen seudun työväenopisto järjestää tapahtuman yhteydessä maksuttoman Tavaranvaihtotorin klo 17–18!  Tuo paikan päälle tarpeettomia, ehjiä ja puhtaita vaatteitasi ja tavaroitasi. Pöydälle jäävät tavarat kuljetetaan Kierrätyskeskukseen. Opiskelijayhdistys järjestää pop up -kahvilan Sampolan aulassa klo 16.30–18.00 (käteismaksu)

Euroopan jätteen vähentämisen viikon perinteisen keskustelutilaisuuden järjestää Ekokumppanit Oy yhteistyössä Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n ja Tampereen seudun työväenopiston kanssa.

Facebook-tapahtumasivun löydät täältä.

#hurmaavansurmaavakulutus

Anniina Nurmen kuva: Mikko Kaaresmaa

Tapahtuma on päättynyt.

Päivämäärä

25 marras 2022
Vanhentunut!

Aika

18:00 - 20:00

Lisätiedot

Facebook-tapahtuma

Sijainti

@ Sampola
Sammonkatu 2, 33540 Tampere, Finland

Järjestäjä

Ekokumppanit
Puhelin
+358 40 806 2617
Sähköposti
if.tinappmukoke@ofni
Verkkosivu
https://ekokumppanit.fi

Muut järjestäjät

Pirkanmaan Jätehuolto Oy
Verkkosivu
https://pjhoy.fi/
Tampereen seudun työväenopisto
Verkkosivu
https://www.tampere.fi/tampereen-seudun-tyovaenopisto