ek-logo_final

Sukupolvelta toiselle.

Ratkaisuja kestävän kehityksen haasteisiin

Hurmaavan surmaava kulutus 17.11.2023

Tervetuloa huippupuhujien siivittämänä kuulemaan hurmaavan surmaavasta kulutuksesta Sampolan juhlasaliin perjantaina 17.11. klo 18–20. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Paikan päällä upea arvonta, jossa voit voittaa tamperelaisen ammattijärjestäjän Tavarankesyttäjän kolmen tunnin kotikäynnin (palkinnon arvo 220 €).

Ylikulutus näkyy niin Suomessa kuin maailmalla, jonne me suomalaisetkin olemme ulkoistaneet merkittävän osan ylikulutuksen haitoista. Jos kaikki eläisivät kuin suomalaiset, luonnonvarojen tarpeiden kattamiseksi tarvittaisiin 3,5 maapalloa. Kulutushysteriaan on tultava muutos, jotta elämämme mahtuu yhden maapallon rajoihin.

Tänä vuonna Hurmaavan surmaavasta kulutuksesta ovat keskustelemassa Ilana Aalto, Paikka kaikelle -sivuston perustaja, ammattijärjestäjä ja filosofian tohtori sekä Timo Huhtamäki, kiertotalouden asiantuntija ja Pohjoismaiden suurimman käytettyjen vaatteiden verkkokauppa Emmyn toimitusjohtaja.

Ilana Aalto: Voiko maapallon pelastaa järjestämällä kaapit?
Kodin järjestämiseen, konmaritukseen ja minimalismiin on liitetty toiveita vähemmän materialistisen kuluttajuuden syntymisestä. Tilastojen valossa suomalaisten kuluttamisessa ei näy radikaaleja muutoksia, mutta ruohonjuuritasolla oman tavaramäärän kohtaaminen ja haltuunotto usein ravistelee yksilön tavarasuhdetta kestävämmäksi – lupaukset yhteiskunnallisesta muutoksesta ovat kuitenkin vielä lunastamatta. Ammattijärjestäjä, kulttuurihistorioitsija Ilana Aalto on työssään nähnyt miten ylikulutus tekee arjesta tavaroiden temppuradan, mutta myös ne myönteiset muutokset, joihin kodin järjestäminen kuluttajuudessa voi johtaa.

 

Tavaranvaihtotori
Tampereen seudun työväenopisto järjestää tapahtuman yhteydessä maksuttoman Tavaranvaihtotorin. Tuo paikan päälle tarpeettomia, ehjiä ja puhataita tavaroitasi ja tee tarvittaessa löytöjä toisten tuomisista. Kuljetamme madolliset ylijäämätavarat Kierrätyskeskukseen.

Euroopan jätteen vähentämisen viikon perinteisen keskustelutilaisuuden järjestää Ekokumppanit yhteistyössä Pirkanmaan Jätehuolto ja Tampereen seudun työväenopiston kanssa.

Päivämäärä

17 marras 2023

Aika

18:00 - 20:00

Sijainti

Sampola

Järjestäjä

Ekokumppanit
Puhelin
+358 40 806 2617
Sähköposti
if.tinappmukoke@ofni
Verkkosivu
https://ekokumppanit.fi

Muut järjestäjät

Pirkanmaan Jätehuolto Oy
Verkkosivu
https://pjhoy.fi/
Tampereen seudun työväenopisto
Verkkosivu
https://www.tampere.fi/tampereen-seudun-tyovaenopisto