Tammelantorin ympäristötori

Odotettu Tammelantorin ympäristötori tulee jälleen maanantaina 5.6.2023. Perinteinen alkukesän tapahtuma kokoaa yhteen pirkanmaalaisia osaajia, niin yrityksiä, yhdistyksiä, hankkeita kuin muitakin toimijoita, joiden punaisena lankana on kestävän kehityksen edistäminen.

Ympäristötorilta löydät Ekokumppanien suositun Tavaranvaihtotorin, johon voi tuoda itselle tarpeettomia (hyväkuntoisia) tavaroita ja tehdä löytöjä toisten tuomisista. Mukana myös Repe, Romu & Riepu -keräykset ja paljon muuta! Tarkempi ohjelma päivittyy kevään aikana.

Torilla mukana

 

Käymäläseura Huussi ry
Askarruttaako kuivakäymäläasiat? Pisteellä asiantuntijamme kertovat erilaisista kuivakäymälämalleista sekä opastavat käymäläjätteen oikeaoppiseen käsittelyyn. Lisäksi esittelemme yhdistyksen toimintaa

Neuvoo.fi
Puolueettomalle ja maksuttomalle energianeuvonnan pisteelle voi tulla keskustelemaan ja kysymään energiankulutukseen, -säästöön ja remontteihin liittyvistä asioista. Energia-asiantuntijamme auttavat ja kertovat vinkkejä.

Unnaslahden puutarha ja lammastila
Meiltä löytyy tietoa perinnebiotooppien hoidosta. Voit ilmottautua tilalla järjestettäviin kasvivärjäys- ja kehruukursseihin. Omaan hyötypuutarhaan/parvekeviljelyksiinlöytyy myös luomusti viljeltyjä taimia.

Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistys
Miten valita ilmastoystävällistä ruokaa, kun ruoka-allergiat rajoittavat ruokavaliota jo valmiiksi? Tule Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistyksen pisteelle kuulemaan vinkkejä, nappaamaan ruoka-allergioista kertovia oppaita ja visailemaan erilaisten maitoa korvaavien kasvijuomien parissa.

Ompelijantaivas
Korjaus- ja mittatilausompelua. Pienimuotoisesti valmiita tuotteita ja kankaita sekä ompelutarvikkeita.

KH Puutarhakeskus
KH Puutarhakeskus on pieni ja pysyvä toriputiikki, pieni pala maaseudun paratiisia keskellä kaupunkia. Kesäkuussa myymme laadukkaita ja kotimaisia kesäkukkia, ja taimia sekä siemeniä hyötypuutarhaan. Tarjolla myös perennoja pihaan. Löydät myös terassikasveja ja viherkasveja kojustamme.

Anna Salonen
Kestoliinoja ja jalkakylpyjä. Värikkäät, kierrätyskankaiset liinat tuovat iloa arjen pieniin siivoushetkiin. Isosta valikoimasta jokainen löytää mieleisensä. Jalkakylvyt ovat mukava rentoutushetki itselle tai läheiselle. Suomen luonnosta löytyy monenlaisia kasveja, joita kylvyssä voi hyödyntää.

 

Haluatko lähteä mukaan esittelemään toimintaasi – ilmoittaudu 5.5. mennessä

Osallistuminen on näytteilleasettajalle maksutonta. Voit myös myydä tuotteitasi pienimuotoisesti. Ympäristötori tavoitti edellisvuonna jopa 900 kävijää. Esittelijät vastaavat oman pisteensä kattamisesta ja kalustuksesta.

Ilmoittaudu näytteilleasettajaksi ympäristötorille

Ympäristötorin järjestää Ekokumppanit Oy yhteistyössä Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n kanssa. Tapahtumasta antaa lisätietoja Tiina Kuusipalo, if.erepmat@olapisuuk.aniit tai 040 806 2619

Päivämäärä

05 kesä 2023

Aika

16:00 - 19:00

Sijainti

@ Tammelantori