Tammelantorin ympäristötori

Odotettu Tammelantorin ympäristötori tulee jälleen!

Tule tekemään löytöjä Tavaranvaihtotorilla, nauti toritunnelmasta hyvän musiikin tahdissa ja tutustu lukuisten eri ympäristötoimijoiden tuotteisiin ja palveluihin. Mukana myös Repe, Romu & Riepu -keräykset, joiden kyytiin voit tuoda maksutta vaaralliset jätteet, metalliromut, sähkölaitteet ja poistotekstiilit. Torilla jaetaan myös vihermultaa, joten ota oma ämpäri mukaan.

Tutustu kaikkiin torilla mukana oleviin toimijoihin tarkemmin sivun lopusta.

Torilavan ohjelma

16:00 Tapahtuman avaus
16.05–16.30 Folkjykä & Kuntoutujat
16.30–16.50 Tampere Reilun kaupan kaupunki 15 vuotta
17. 00–17.30 Helmi Valkee
17.40–18.10 Mikeison
18.20–18.45 Thursday Triplets

Folkjykä & Kuntoutujat
Tamperelainen indie folk-yhtye Folkjykä & Kuntoutujat julkaisi debyyttialbuminsa Parempaa aikaa huhtikuussa. Livemeiningistään kiitellyn bändin settiin mahtuu kohkausta, tiukkaa soitantaa, oivaltavaa lyriikkaa ja herkkää tunnelmointia!

Helmi Valkee
Helmi Valkee on synkkää ja heleää ukulelemusiikkia kirjoittava runotyttö, joka laulaa vaikeista tunteista vadelmanpehmeästi. Lauluntekijän käsittelemiä teemoja ovat mm. rakkaudenjano, kipu ja ulkopuolisuuden kokemukset. Hänen laulutekstinsä ovat kuin rikkinäisestä betonista kasvavia kukkia. Helmi Valkee on tähän mennessä julkaissut singlet Ei rakasta, Purkka, Pieni lusikka ja Lasinukke.

Mikeison
Mikeison on tamperelainen DJ, joka soittaa menevää, kesäistä ja groovaavaa housea. Hän improvisoi saksofonilla house-kappaleiden päälle tuomaan extra-groovea. Soundcloudista pääsee kuuntelemaan Mikeisonin tekemiä mixtapeja sekä hänen omia kappaleitaan.

Thursday Triplets
Soitamme suomen ja englanninkielisiä pop ja rock covereita sekä jäsenemme Pipsan oman kappaleen. Setillämme on kappaleita suomirapistä 80-luvun rockiin.Torilla mukana

Ekokumppanit
Tavaranvaihtotori – tuo tullessas, vie mennessäs. Tuo hyväkuntoiset ja ehjät, itsellesi tarpeettomat tavarat ja tee tarpeellisia löytyöjä toisten tuomisista. Voit tehdä löytyjä myös, vaikka et olisi tuonut mitään. Ekokumppanit huolehtii mahdollisten ylijäämätavaroiden jatkokierrätyksestä.

Pirkanmaan Jätehuolto
Kerromme biojätteen lajittelun hyödyistä. Jaamme kompostimultaa, biopusseja sekä krassinsiemenpusseja. Annamme kysyttäessä muutakin yleistä jäteneuvontaa. Olemme Repen&Romun&Rievun välittömässä läheisydessä ja neuvomme myös keräykseen liittyvissä asioissa.

Käymäläseura Huussi ry
Askarruttaako kuivakäymäläasiat? Pisteellä asiantuntijamme kertovat erilaisista kuivakäymälämalleista sekä opastavat käymäläjätteen oikeaoppiseen käsittelyyn. Lisäksi esittelemme yhdistyksen toimintaa

Neuvoo.fi
Puolueettomalle ja maksuttomalle energianeuvonnan pisteelle voi tulla keskustelemaan ja kysymään energiankulutukseen, -säästöön ja remontteihin liittyvistä asioista. Energia-asiantuntijamme auttavat ja kertovat vinkkejä.

Unnaslahden puutarha ja lammastila
Meiltä löytyy tietoa perinnebiotooppien hoidosta. Voit ilmottautua tilalla järjestettäviin kasvivärjäys- ja kehruukursseihin. Omaan hyötypuutarhaan/parvekeviljelyksiinlöytyy myös luomusti viljeltyjä taimia.

Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistys
Miten valita ilmastoystävällistä ruokaa, kun ruoka-allergiat rajoittavat ruokavaliota jo valmiiksi? Tule Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistyksen pisteelle kuulemaan vinkkejä, nappaamaan ruoka-allergioista kertovia oppaita ja visailemaan erilaisten maitoa korvaavien kasvijuomien parissa.

Ompelijantaivas
Korjaus- ja mittatilausompelua. Pienimuotoisesti valmiita tuotteita ja kankaita sekä ompelutarvikkeita.

KH Puutarhakeskus
KH Puutarhakeskus on pieni ja pysyvä toriputiikki, pieni pala maaseudun paratiisia keskellä kaupunkia. Kesäkuussa myymme laadukkaita ja kotimaisia kesäkukkia, ja taimia sekä siemeniä hyötypuutarhaan. Tarjolla myös perennoja pihaan. Löydät myös terassikasveja ja viherkasveja kojustamme.

Anna Salonen
Kestoliinoja ja jalkakylpyjä. Värikkäät, kierrätyskankaiset liinat tuovat iloa arjen pieniin siivoushetkiin. Isosta valikoimasta jokainen löytää mieleisensä. Jalkakylvyt ovat mukava rentoutushetki itselle tai läheiselle. Suomen luonnosta löytyy monenlaisia kasveja, joita kylvyssä voi hyödyntää.

Pii-Kettilä Oy
Pii-Kettilän pisteellä näet livenä, kuinka huonekalu saa uuden ilmeen. Näytillä on muutama erilainen verhoilukangas ja paikan päällä voit pyytää hinta-arviota huonekalusi verhoiluun. Otamme mukaan muutamia myynnissä olevia tuoleja. Pisteeltämme voi ostaa edukkaita palakankaita omatoimiseen verhoiluun.

Alueellinen jätehuoltoviranomainen
Alueellinen jätehuoltoviranomainen esittelee kuntalaisille jätehuoltomääräysten muuttuvia velvoitteita, erityisesti ajankohtaista biojätteen erilliskeräysvelvoitetta sekä velvoitetta ilmoittaa elintarvikebiojätteen kompostoinnista. Tule juttelemaan ja kysymään mieltä askarruttavista jätehuollon viranomaisasioista!

Tampereen kaupunki (Hiilineutraaleja tekoja- kehitysohjelma)
Tampereen kaupungin osastolla voit kysyä luonnon monimuotoisuustyöstä. Pyöräytä lumoavaa onnenpyörää, tutustu lepakkopönttöön ja nappaa mukaasi nuorten istuttamia taimia. Tarjolla ajankohtaista tietoa luontoretkistä, vieraslajien torjunnasta ja muista jokapäiväisistä luontoteoista.

Tampereen seudun joukkoliikenne Nysse
Nyssen kyydissä matkustat helposti, huolettomasti ja kestävästi myös kesällä! Ota selvää Nyssen kesäedusta ja tule keskustelemaan parhaimmista kesämatkavinkeistä.

Pirkanmaan Lintutieteellinen Yhdistys
Kanssamme voi keskustella linnuista, lintujen suojelusta ja lintuharrastuksesta, olitpa sitten aloittelija tai konkari. Neuvomme mielellämme jokaista linnuista kiinnostunutta syvemmälle lintuharrastuksen saloihin. Tule tutustumaan toimintaamme ja tapahtumiimme! Myymme pisteellämme myös yhdistyksemme tukituotteita.

Greenpeace
Tampereen Greenpeacen vapaaehtoisten pöydässä voit allekirjoittaa vetoomuksia valtamerten kaivostoiminnan kieltämiseksi, muovisaasteen vähentämiseksi, ym. ja kuulla Greenpeacen toiminnasta yleisesti.

Ekokumppanit osana FUSILLI-hanketta
FUSILLI-hankkeessa haetaan ratkaisuja, joilla edistetään siirtymistä kestävään ruokajärjestelmään. Tule tutustumaan kestäviin ruokavalintoihin ja hakemaan ideoita kaupunkiviljelyn mahdollisuuksiin.

Pirkanmaan kierrätys ja työtoiminta ry
Tietoa uudelleenkäytön vaikutuksista jätteen synnyn ehkäisyssä sekä kiertotalouden merkityksestä hiilijalan synnyssä. Työllistämismahdollisuuksista kiertotalouden parissa  kierrätyskeskusten työpaikat).

Tampereen ev.lut. seurakunnat
Ekologishenkistä ja puhuttelevaa musiikkinautintoa tarjoilee Yhden Joukon yhtye. Pohdintaa ja keskustelua kirkon ympäristökasvatuksesta Kasvun polun kautta.

Pyörähuolto Tre Cycle
Pyörähuolto Tre Cycle tarjoaa torilla pyörien tarkastusta ja pikahuoltoja. Tule näyttämään pyöräsi niin katsotaan millainen huolto sille kannattaa tehdä.

Taito Pirkanmaa ry / Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä
Parsinta ja paikkaus saa näkyä! Ota mukaan korjattava vaate ja tule oppimaan pieniä korjauskikkoja sekä tietoa vaatehuollosta. Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsän GW-hanke esittäytyy.

Tampereen polkupyöräilijät
Pyöräilykarttoja, pyöräilypaitoja ja asiaa arkipyöräilystä.

Osuuskunta Luonto & Keruu
Esittelemme osuuskuntamme toimintaa ja jaamme tietoa luonnon keruutuotteista. Samalla maistatamme ja myymme itevalmistamia tuotteita, kuten fermentoitua villiyrttilevitettä.

Luontoliiton Hämeen piiri ry
Tule tutustumaan lasten- ja nuorten oman luonto- ja ympäristöjärjestön ja sen piirijärjestön, Luontoliiton Hämeen piirin ja erityisesti ilmastoryhmän toimintaan. Voit mm. pyöräyttää bingosta itsellesi ilmastotekovinkin.

Luonnonperintösäätiö
Luonnonperintösäätiön pisteessä saat tietoa ikimetsien suojelusta ja voit tehdä lahjoituksen vihreämmän tulevaisuuden hyväksi. Tarjolla on esitteitä sekä valikoima Luonnonperintösäätiön tukituotteita, joiden tuotoilla suojellaan Suomen luontoa.

Pirkanmaan ympäristökasvatuksen yhteistyöryhmä PYY
Innostusta oman kesäloman viettoon erityisesti lasten kanssa. Syksyistä apua omaan kasvatustyöhön.

Tokatassu
Lemmikinomistaja voi tulla yllättymään siitä, miten helposti kaapin perältä saa liikkumaan kerralla vaikka 30 koiratavaraa tulevaisuudessa.

Suomen Operaatio Libero ry
Olemme poliitisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka  vastustaa ilmastonmuutosta ja haluaa hidastaa luontokatoa ja edistää sellaista toimintaa, mikä tässä on hyväksi.  Meillä on jaettavana yhteystietoja  ja esillä kirjallista materiaalia ja myynnissä teemaan sopivia tukituotteita. Lapsille on tarjolla mahdollisuus askarrella  luomumuovailutaikinasta halutessaan, taikinasta saa myös reseptin mukaansa.

Etappi RY
Etappi RY on työllistämisyhdistys, joka esittelee eri pajojensa toimintaa sekä ympäristöajattelumallejaan kierrätystoiminnasta. Esillä mm. polkupyöräpajan, siivosutyöosaston, leirivälineen sekä ATK-osaston palvelukonseptien esittelyä.

Nextiili ry
Pisteellämme on tarjolla tietoa, millaisia tekstiilejä voit lahjoittaa Nextiiliin. Lisäksi kerromme toiminnastamme ja vastaamme kysymyksiisi tekstiilien kiertotaloudesta. Pisteellämme voi myös kokeilla tekstiilimateriaalien tunnistamista.

Ympäristötorin järjestävät Ekokumppanit ja Pirkanmaan Jätehuolto

Tapahtuma on päättynyt.

Päivämäärä

05 kesä 2023
Vanhentunut!

Aika

16:00 - 19:00

Sijainti

@ Tammelantori