ek-logo_final

Sukupolvelta toiselle.

Ratkaisuja kestävän kehityksen haasteisiin

Yhdessä kohti ilmastotavoitteita! -webinaari

Tervetuloa mukaan Yhdessä kohti ilmastotavoitteita! -webinaariin, jossa esitellään kunnille toteutettuja kuntalaisten ilmastotoimien vauhdittamisen toimintamalleja. Kaikille avoin ja maksuton tilaisuus järjestetään kokonaan etätoteutuksena. Webinaari on suunnattu kuntien henkilöstölle, mutta tilaisuuteen on vapaa pääsy kaikille kiinnostuneille. Tilaisuuteen voi osallistua myös vain tietyn teeman osion ajaksi.

Ilmoittaudu mukaan täällä:
https://ekokumppanit.fi/yhdessa-kohti-ilmastotavoitteita-webinaari/

Suomen tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Tavoite voidaan saavuttaa vain, jos myös kunnat ja alueet ovat mukana tekemässä aktiivista ja vaikuttavaa ilmastotyötä. Kunnan omien ilmastotekojen lisäksi ne voivat edistää monin tavoin myös asukkaiden ja muiden sidosryhmien ilmastotyötä. Kunnat toimivat paikallisen ja alueellisen ilmastotyön alustoina ja mahdollistajina, innostajina ja vauhdittajina.

KIVAT – Kuntalaisten ilmastotoimien vauhdittamisen toimintamallit -hankkeessa on luotu kuusi toimintamallia, jotka esitellään tässä webinaarissa:

◽ Kohti Zero Waste -koulua -toimintamallilla edistetään koulun kestävää toimintakulttuuria, jossa jokainen ymmärtää ja osaa minimoida jätteen määrän ja kuluttaa kestävien periaatteiden mukaisesti. Toimintamallin esittely klo 9.15–10.00.

◽ Kouluruoka 2030 -toimintamallilla koulun kuuden viikon ruokalistan ilmastovaikutus puolittuu. Toimintamallin alkuperäiset toteuttajat ovat ruokajärjestelmätutkija Teea Kortetmäki ja Muuramen kunta. Toimintamallin esittely klo 10.00–10.45.

◽ Yhteiskuntasimulaattori-oppimispeliin toteutetun ilmasto-/ympäristöaiheisen demoversion tarkoituksena on herättää keskustelua ja lisätä ymmärrystä yhteiskunnan toiminnasta, äänestämisestä ja yhteiskunnallisesta eriarvoisuudesta. Toimintamalli on suunnattu ala- ja yläkouluille. Toimintamallin esittely klo 10.45–11.30.

◽ Liikkumisesta yhteinen asia -toimintamallilla kannustetaan kuntaa edistämään kunnan työntekijöiden ja kuntalaisten kestävää ja terveellistä liikkumista. Toimintamallin esittely klo 12.15–13.00.

◽ Energiaremontit-toimintamallilla vauhditetaan taloyhtiöiden energiaremonttien toteutumista. Taloyhtiöt on jaettu ikäryhmittäin ja koottu kullekin ikäryhmälle sopivat energiaremontit sekä tietoa remonttien rahoituksesta. Toimintamallin esittely klo 13.00–13.45.

◽ Pientalot öljystä uusiutuviin -toimintamallin avulla kunta voi kannustaa ja auttaa öljylämmitteisten pientalojen omistajia vaihtamaan lämmitysmuotoa. Työ tehdään yhteistyössä paikallisten sidosryhmien kanssa. Toimintamallin esittely klo 13.45–14.30.

Jos et pääse paikan päälle livenä, voit katsoa myös myöhemmin julkaistavan webinaaritallenteen. Tallenne julkaistaan hiilineutraalisuomi.fi-sivulle marraskuun aikana.

Webinaarin järjestää KIVAT – Kuntalaisten ilmastotoimien vauhdittamisen toimintamallit -hanke, jonka toteuttaa Ekokumppanit Oy yhteistyössä Ympäristöministeriön ja yhteistyökuntien kanssa (Parikkala, Pirkkalan kunta, Rovaniemen kaupunki – City of Rovaniemi, Seinäjoen kaupunki – City of Seinäjoki, Vantaan kaupunki City of Vantaa ja Äänekosken kaupunki – City of Äänekoski. Yhteistyössä myös Suomen ympäristökeskus SYKE, ja Kuntaliitto – Kommunförbundet.

Tapahtuma on päättynyt.

Tunnisteet:, ,

Päivämäärä

19 marras 2020
Vanhentunut!

Aika

09:00 - 15:30

Sijainti

Live webinaari

Järjestäjä

Ekokumppanit
Puhelin
+358 40 806 2617
Sähköposti
if.tinappmukoke@ofni
Verkkosivu
https://ekokumppanit.fi