Julkaistu

Pyhä- ja Näsijärven melontamahdollisuuksia kehitetään

Pyhä- ja Näsijärvelle on tarkoitus toteuttaa uusia, ohjeellisia melontareittejä sekä lähtöpaikkoja ja taukorakenteita.

Teksti Carl Willandt

Kuvat Petri Mäkelä

Näsijärven eteläosa sijoittuu kiinni Tampereen keskustaan ja sen merkittävimpään virkistysalueeseen Kauppiin. Aitolahden perukka on jo nyt aktiivisessa, vesialueelta tapahtuvassa melontakäytössä sekä vastaavasti maa-alueiltaan retkeilykäytössä. Alueella ei kuitenkaan ole käytännössä lainkaan rakennettuja kunnallisia palveluita. Pyhäjärven puolella tilanne on muilta osin samankaltainen, paitsi järveen rajautuvan virkistysmetsän osalta, jollainen Pyhäjärveltä puuttuu.

Nyt tarkoituksena on toteuttaa molemmille Tamperetta reunustaville järville ohjeellisia melontareittejä noin 35 kilometriä sekä tauko- ja rantautumiskohteita, joiden kautta reitit kulkevat.

Rakennettavat taukopaikat voivat sisältää esimerkiksi tulipaikkoja, liitereitä ja kuivakäymälöitä ja ne palvelevat myös talvisen ajan liikkujia, kuten retkiluistelijoita. Rantautumispaikkojen tärkeimpiä ominaisuuksia puolestaan ovat esimerkiksi kevyet kanootti- ja kajakkilaiturit.

7 taukokohdetta,
6 maihinnousupaikkaa

Tämän hetken suunnitelman mukaan taukopaikkoja laitureineen toteutettaisiin seitsemään kohteeseen ja “pelkkiä” rantautumispaikkoja tämän lisäksi kuuteen paikkaan.

Pyhä- ja Näsijärven melontareittikokonaisuuden sekä tauko- ja rantautumispaikkojen tarkempi suunnittelu on jo käynnissä ja sen on tarkoitus valmistua kesän 2021 aikana.

Lisää

Ajankohtaisia uutisia

Yhteystiedot

ekokumppanit_logo_2019_vaaka_color_txtwhite_shadow

Ekokumppanit Oy

Valssipadonraitti 3
33100 Tampere

PL 487
33101 Tampere

info@ekokumppanit.fi
+358 40 806 2617

Sivuston kuvat: Visit Tampere: Laura Vanzo, pexels.com