Pyry muotoilee Järviluontokeskusta

järviluontokeskus
pyry_palvelut

Mitä saadaan, kun yhdistetään ylitsevuotavaa innokkuutta, uutta osaamista ja tilaisuus näyttää kyntensä? Joillekin tämä saattaa tuoda mieleen normipäivän manikyyrissä, mutta omalla kohdallani viimeisin vastaava tilaisuus tuli kohdalle kesäkuun alussa, kun puolen vuoden mittainen palvelumuotoilukoulutus sai huipentumansa niin diplomin kuin uuden työsuhteen muodossa projektissa, joka seuraavaksi ura-askeleeksi sopivuutensa lisäksi hyväili arvomaailmaani ja syvimpiä kiinnostuksen kohteitani. Kuten nokkelimmat jo osasivat otsikosta päätellä, kyseinen elämääni uusia mahdollisuuksia avannut projekti on Järviluontokeskus.

Jos kiinnostuksesi nousi jo nyt yli klikkaukseen vaadittavan raja-arvon, pääset hankkeen kotisivuille tästä.

Nostona hankkeesta ainakin omasta näkökulmastani keskuksen syvimpänä, läpileikkaavimpana, uutuusarvoltaan tämän päivän ja tulevaisuuden ekotrendeihin nojaavana sekä palvelut saumattomasti toisiinsa liimaavana ideologiana on vastuullisuuden, luontoarvojen ja kestävyyden näkyminen ennen kaikkea järvien- ja vesienhoidon toimien sisällyttämisessä keskuksen kaikkiin palveluihin. Siinä paljastuikin se arvomaailmani.

Takaisin kynsien näyttämiseen. Kun hyppäsin Ekokumppaneiden luontotiimiin ja Järviluontokeskuksen imuun, sain tehtäväksi aloittaa loppukiri vuoden lopussa häämöttävää deadlinea ajatellen ja samalla nostaa hankkeen etenemisessä isompi vaihde silmään, sillä tunsin projektin tulevan tavalla tai toisella olemaan erityisen merkityksellinen, jos ei koko Suomelle, niin ainakin minulle orastavan palvelumuotoilijaidentiteetin ravinnerikkaana kasvualustana.

Tästä alkoi fantastinen, edelleen jatkuva muotoilumatka, joka täyttyi haastatteluista, mysteryshoppailusta, benchmarkkauksista, työpajoista ja sidosryhmätapaamisista. Tässä välissä onkin pakko sanoa suuri kiitos hankkeen brändivisiota luoneelle design-toimistolle, jonka ammattitaitoinen tiimi sparrasi minua kesän aikana lempeän paimenmaisella otteella nostaen oppimiskäyräni eksponentiaaliselle tasolle – tippaakaan liioittelematta! Kunnianosoitus myös Visit Tampereen Matille, tuolle hankeviestinnän Obi-Wan Kenobille, kielikuvien oikeaoppisesta käytöstä sekä Ekokumppanien Ollille yodamaisesta mentoroinnista.

Vastauksena alun kysymykselle, näistä aineksista koostuu työ, joka parhaimmillaan tuntuu vapaa-ajalta lempiharrastuksen parissa ja pahimmillaankin korkeintaan lomapäivältä perheen kanssa – no offence!

Lisää

Ajankohtaista luettavaa