Resurssitehokkuus ja kiertotalous

Ekokompassi

Ekokompassi on erityisesti pk-yrityksille, tapahtumille ja virastoille tarkoitettu ympäristöjärjestelmä. Ekokompassi keskittyy konkreettisiin toimenpiteisiin, tarjoaa valmiit työkalut ja Ekokompassi-neuvojan henkilökohtaisen tuen. Ekokumppanit toimii Ekokompassin akkreditoituna asiantuntijana ja tarjoaa Ekokompassin neuvonta- ja auditointipalveluja.

Lainaa.se

Lainaa.se on maksuton verkkopalvelu, joka yhdistää Pirkanmaan asukkaat sekä paikalliset lainaus- ja vuokraustoimijat. Palvelu on luotu edistämään kestävää kehitystä ja jakamistaloutta sekä lisäämään vastuullisuutta ja materiaalitehokkuutta. Tavoitteena on tehdä näkyväksi ja mahdollisimman helpoksi lainaaminen sekä vuokraaminen uuden ostamisen vaihtoehtona.

Korjaa.se

Korjaa.se on maksuton verkkopalvelu, joka yhdistää rikkinäisten tavaroiden omistajat ja paikalliset korjaamisen ammattilaiset Pirkanmaalla. Tavoitteena on tehdä näkyväksi korjaaminen uuden ostamisen vaihtoehtona ja tehdä korjaaminen mahdollisimman helpoksi.

Energiatehokkuus ja uusiutuva energia

Rane – rakentamisen ja asumisen energianeuvonta

Rane – rakentamisen ja asumisen energianeuvonta on maksuton ja puolueeton energianeuvontapalvelu Pirkanmaalla. Ranen energia-asiantuntijoilta voi kysyä neuvontaa mm. energiatehokkaaseen asumiseen, remontointiin tai rakentamiseen liittyen.

Alueellinen energia- ja ilmastotyö

Ekokumppanit toteuttaa Energiaviraston rahoittamaa alueellista energia- ja ilmastotyötä Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen alueilla. Energia- ja ilmastotyö koostuu alueen kuntien, yritysten ja kuluttajien kannustamisesta energiatehokkaiden ratkaisujen käyttöönottoon ja hiilipäästöjen vähentämiseen.

Luonto, liikkuminen ja hyvinvointi

Reitistöpalvelut

Pyhä-Näsi – Järvien Reitti on Pirkanmaan järviä ja kulttuurikohteita kiertävä maaseutu- pyörämatkailuun keskittynyt matkailualusta, joka kokoaa yhteen alueen palveluja monipuolisesti. Ylläpidämme reitistön rakenteet, viestinnän ja matkailullisen kokonaisuuden yhdessä lukuisten yhteistyökumppaneidemme kanssa. 

Matkailupyörät

Tampereen keskustorilla sijaitsevat matkailupyörät toimivat matkailijalle helppona välineinä tutustua Tampereeseen. Kaikki pyörät sijaitsevat Tampereen keskustorin pyöräparkissa. Pyörän voi vuokrata hintaan 5€/vrk Juvenes Centre Kioskista. Käytön aikana pyörän voi lukita mihin vain pyöräparkkiin mukana tulleella vaijerilukolla.

luontopalvelut

Ekokumppanien asiantuntijat suunnittelevat, kehittävät ja rakentavat retkeilyn ja luontoliikkumisen palveluita kokonaisvaltaisesti. Laadimme luontoympäristöön liittyviä selvityksiä ja raportteja tukemaan päätöksentekoa Pirkanmaan alueella. 

Palvelusopimukset

Omistajiemme kanssa olemme solmineet palvelusopimukset, joissa määritellään, mitä palveluita Ekokumppanit Oy tuottaa Tampereen kaupungille, Pirkanmaan Jätehuollolle, Tampereen Sähkölaitokselle sekä Tampereen kaupungin Tampereen Vesi -liikelaitokselle.

Jokaisella palvelusopimuksella on oma vastuuhenkilönsä, joka vastaa sovittujen palveluiden toteuttamisesta.

Sopimusten sisältö vaihtelee laajasti tapahtumatuotannosta ja markkinointimateriaalien tuottamisesta konseptisuunnitteluun ja asiantuntijakonsultointiin.

Opetuksen tueksi

Oletko opettaja, joka kaipaa tukea kestävän kehityksen tai ympäristötuntemuksen opetukseen?

Tutustu MAPPA-hakupalveluun, josta löydät tukimateriaalia kestävän kehityksen kasvatukseen. Mukana on myös Ekokumppanien toteuttamia oppaita ja pelejä.

Ympäristökasvatuksen retkikohteiksi suosittelemme Tampereen luonnontieteellistä museota,  Tampereen Luontokoulu Korentoa sekä Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualuetta.

Alta löydät myös toteuttamiamme videoita, jotka ovat vapaasti hyödynnettävissä.

Ellan eväät – ruoka-asiaa ekologisesta näkökulmasta

Tekotallaaja – kestävää elämäntapaa parin minuutin annoksina

Energia-Ella – energiansäästöstä lyhyesti ja käytännönläheisesti

Järjestöjen ympäristöaiheisia kouluvierailuja

WWF:n oppitunnilla WWF-lähettiläät vierailivat vuonna 2018 alakouluissa ”Vuosisata metsässä – lahopuun salatut elämät” -kiertueella. Tavoitteena on laajentaa oppilaiden ymmärrystä metsäluonnon monimuotoisuudesta ja lahopuun merkityksestä. Metsä on ennen kaikkea asukkaittensa koti, ja voimme lisätä sen monimuotoisuutta omalla toiminnallamme.

Luonto-Liiton kouluvierailujen teemoina ovat metsien, susien ja Itämeren suojelu sekä kiertotalous.

Tunnetko Ekokumppanien ja Pirkanmaan Jätehuollon ruokajätekampanjat kouluille?