Paljasta meille Tampereen viihtyisin kahvihuone

Tampere on täynnä kahvihuoneita ja -porukoita – nyt etsitään sitä ainutlaatuisinta. Kerro se meille perustelujen ja kuvan kera oheisella lomakkeella 22.10. mennessä!

Löytyykö kaupungin viihtyisin kahvihuone tai kodikkain taukotupa juuri sinun työpaikaltasi tai vaikkapa harrastusryhmästäsi? Tampereen kaupunki, Ekokumppanit ja Moro etsivät kahvihuonetta tai -porukkaa, joka on jollain tapaa ainutlaatuinen ja huokuu hyvää mieltä. Kaikkien vinkanneiden kesken arvotaan Reiluja palkintoja ja kolme viihtyisimmäksi valittua kahvihuonetta saavat palkinnoiksi reilun annoksen Reilun kaupan kahvi- ja teepaketteja.  Kilpailun tarkemmat säännöt on luettavissa lomakkeen alta tältä verkkosivulta.

1. Tausta ja tavoite

Reilu Tampere haluaa lahjoittaa Reilun kaupan tuotepaketin kolmelle ainutlaatuiselle, hyvää mieltä huokuvalle, tamperelaiselle kahviporukalle. Arvomme myös kaikkien vinkin lähettäneiden kesken pieniä palkintoja.

2. Kilpailun järjestäjät ja arviointiraati

Kilpailun järjestää Ekokumppanit Oy (Y-tunnus: 1801748-4) yhteistyössä Kestävä Tampere 2030 -ohjelman (Tampereen kaupunki) kanssa. Arviointiraatiin kuuluu edustajat Ekokumppanit Oy:sta, Kestävä Tampere 2030 -ohjelmasta (Tampereen kaupungilta) sekä Moro-lehdestä. Facebook, Instagram tai mikään muu kanava ei ole mukana kilpailun järjestämisessä.

3. Osallistuminen ja palkinnot

Kilpailu ja arvonta ovat käynnissä 6.–22.10.2021. Kilpailuun voi ilmoittaa Tampereella toimivan ryhmän tai yhteisön. Ryhmän kokoa tai muita ominaisuuksia ei olla rajattu. Ilmoittaja voi osallistua halutessaan pienten palkintojen arvontaan ilmoituslomakkeella. Reilu Tampere lahjoittaa kolmelle valitsijaraadin valitsemalle porukalle Reilun kaupan tuotepaketit.

4. Voittajien valinta ja voittajille ilmoittaminen

Valitsijaraati valitsee kolme Reilun kaupan tuotepaketin voittajaa lomakkella ilmoitettujen vinkkien perusteella. Arviointikriteereinä on kahvihuoneen tai -porukan viihtyisyys, ainutlaatuisuus sekä hyvän mielen tuottaminen. Olemme yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse voittajatiimin ilmoittaneeseen henkilöön 25.10.2021 välillä. Arvonnan voittajiin ollaan myös yhteydessä henkilökohtaisesti lokakuun aikana.

Reilut palkinnot on saatu lahjoituksena paikallisilta Reilun kaupan toimiojilta – suuri  kiitos Mokkamestarit, Koskilinnan herkkupuoti sekä Kahvila Runo

Tampere, Reilun kaupan kaupunki jo vuodesta 2008

Tampere valittiin Suomen ensimmäiseksi Reilun kaupan kaupungiksi 13 vuotta sitten kansainvälisenä Reilun kaupan päivänä 9.5.2008. Tampereen kaupunki on sitoutunut kaupunginvaltuuston päätöksellä kehittämään hankintojaan vastuullisemmiksi ja kannustamaan asukkaita, henkilöstöä, yrityksiä ja yhteisöjä reiluihin valintoihin.

Reilun kaupan kaupungin kriteerit

1.

Kaupunki käyttää Reilun kaupan kahvia tai teetä sekä kaupungintalolla että omissa tilaisuuksissaan.

2.

Kaupungissa toimiva tarkoitusta varten perustettava kannatustyöryhmä tukee toimintaa ja tiedotusta.

3.

Kahviloissa, ravintoloissa ja hotelleissa on tarjolla Reilun kaupan tuotteita.

4.

Työpaikoilla, seurakunnissa ja muissa yhteisöissä nautitaan Reilun kaupan tuotteita.

5.

Kaupunki osallistuu Reilun kaupan viikkoihin ja tiedottaa asukkailleen Reilun kaupan kaupungin asioista.

Ilmoittaudu mukaan Reilun kaupan työpaikaksi

Reilun kaupan työpaikka voi olla yritys, teatteri, kaupungin virasto, yhdistyksen toimisto, koulun opettajanhuone tai mikä vain työpaikka, jossa nautitaan kahvia tai teetä ja mahdollisuuksien mukaan muita Reilun kaupan tuotteita. Liittyminen on maksutonta. Fairtrade@Work-työpaikoilla juodaan Reilun kaupan kahvia, jotta kahvinviljelijät saavat työstään reilun korvauksen ja kahvin ilmastovaikutukset pienenevät. Tämä ei ole samantekevää: suomalaisilla työpaikoilla juodaan päivittäin miljoonia kupillisia kahvia.

Lue Reilun kaupan artikkelista, miten Reilu kauppa näkyy Ekokumppanien arjessa: Ekokumppanit Oy: Pienistä reiluista valinnoista syntyy suuria vaikutuksia

Kannatustyöryhmä koordinoi toimintaa ja edistää Reilun kaupan toimintaa

Tampereella toimii paikallinen Reilun kaupan kaupunki -kannatustyöryhmä, joka koordinoi toimintaa ja edistää yhteisvoimin Reilun kaupan asiaa alueella. Kannatustyöryhmä kokoontuu säännöllisesti muutaman kuukauden välein.

Kannatustyöryhmässä on mukana edustajia Tampereen kaupungilta, Ekokumppanit Oy:sta, Tampereen korkeakouluyhteisöstä sekä Tampereen seurakuntayhtymästä. Kannatustyöryhmän toiminnasta raportoidaan vuosittain Reilu kauppa ry:lle.

Uudet toimijat ovat lämpimästi tervetulleita Reilun kaupan kaupungin kannatustyöryhmään – ole yhteydessä ja kysy lisää!

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Pienillä teoilla on reilun kokoinen vaikutus. 💚

🌱 Valitsemalla Reilu kauppa tuotteen tuet kestävämpää ja ympäristöä kunnioittavaa tuotantoa, jotta lempituotteillasi olisi myös tulevaisuus.

💚 Esimerkiksi nämä suomalaisten suosikkituotteet on tuotettu ilmastoystävällisesti, työntekijöiden hyvinvointia unohtamatta.
... See MoreSee Less

Pienillä teoilla on reilun kokoinen vaikutus. 💚

🌱 Valitsemalla Reilu kauppa  tuotteen tuet kestävämpää ja ympäristöä kunnioittavaa tuotantoa, jotta lempituotteillasi olisi myös tulevaisuus.

💚 Esimerkiksi nämä suomalaisten suosikkituotteet on tuotettu ilmastoystävällisesti, työntekijöiden hyvinvointia unohtamatta.

Tänään on aika viettää Reilua kahvitaukoa yhdessä @reilukauppa kanssa! ☕

Taukokahvimme ja -teemme keitetään Reilun kaupan tuotteista, joiden viljelijöille maksetaan työstä reilu korvaus.

Valitsemalla Reilun kaupan tuotteita tuet kestävämpää kahvin ja teen tuotantoa - pienellä teolla on reilun kokoinen vaikutus!

#reilukauppa #reilunkaupanviikko #reilukahvitauko
... See MoreSee Less

Tänään on aika viettää Reilua kahvitaukoa yhdessä @reilukauppa kanssa! ☕

Taukokahvimme ja -teemme keitetään Reilun kaupan tuotteista, joiden viljelijöille maksetaan työstä reilu korvaus.

Valitsemalla Reilun kaupan tuotteita tuet kestävämpää kahvin ja teen tuotantoa - pienellä teolla on reilun kokoinen vaikutus!

#reilukauppa #reilunkaupanviikko #reilukahvitauko

Yhteystiedot

RK-merkki_lapinakyva_CMYK

Sivuston kuvat: Roger van Zaal (kädet ja kahvipavut), Marvin del Cid (banaanit), Sean Hawkey (kahvipavut)