Share & Save – Mahdollisuus tasavertaisempaan opiskelija-asumiseen

JAKAJAT-hankkeen ensimmäisen konseptikilpailun voittanut Share & Save -yhteiskäyttöpalvelun avulla asuntoyhteisöt voivat helpottaa asukkaidensa arkea ja parantaa asumisen laatua. Palvelun takana on neljän innokkaan ja innovatiivisen opiskelijan muodostama tiimi nimeltä Green Community.

– Visionamme on muuttaa ihmisten asumis- ja kulutustottumuksia ekologisesti ja sosiaalisesti kestävämpään suuntaan, tiimistä kerrotaan. – Tämän tavoitteen saavuttamiseksi pyrimme tuottamaan taloudellisesti edullisia palveluita kaikkien saataville.

Green Communityn muodostavat Miisa Hiltunen (vas.), Antti Herkman, Vera Nieminen ja Roosa Liias.

Sujuvaa, edullista ja ekologista

Share & Save on erityisesti opiskelijoille kohdennettu yhteiskäyttöpalvelu. Yksinkertaistettuna palvelua voisi verrata kirjojen lainaamiseen kirjastosta.

Green Communityn ajatuksena on vastata kokonaisvaltaisesti yhteiskäytön toteutuksesta. Tämä tarkoittaa niin yhteiseen käyttöön tarkoitettujen tavaroiden hankinnan, lainauksen ja huollon kuin lainauspisteen siisteydestä ja tavaroiden kunnosta huolehtimisen.

Asukkaille palvelu on edullinen ja helppo käyttää. He voivat digitaalisen alustan (mobiilisovellus tai verkkoselain) kautta varata ja lainata käyttöönsä laadukkaita kodintarvikkeita ja harrastusvälineitä.

Share & Save tarjoaa mahdollisuuden parantaa myös asumisen energiatehokkuutta. Alustan avulla voi järjestää mm. energiansäästökampanjoita asuinkohteissa, mikä motivoi asukkaita energiankulutuksen vähentämiseen sekä tarjoaa seurantavälineen kampanjan toteutumisesta niin asukkaille kuin vuokranantajalle. Energiankulutuksen vähentämisestä syntyneillä säästöillä voidaan hankkia asuinkohteeseen uusia yhteiskäyttötavaroita.

Share & Save räätälöidään aina asuinkohteittain asukkaiden tarpeita kuunnellen, jolla varmistutaan siitä, että lainattavissa olevat tavarat todella tulevat käyttöön. Tämä varmistetaan järjestämällä palvelun käyttöönottovaiheessa digitaalinen äänestys, jossa asukkaat voivat ehdottaa omia suosikkejaan yhteiskäyttöön.

Tykkäätkö artikkelista?

Jaa artikkeli Facebookissa
Jaa artikkeli Twitterissä