ek-logo_final

Sukupolvelta toiselle.

Ratkaisuja kestävän kehityksen haasteisiin

Taistelua metsässä vai metsästä?

metsäpolut
jan-nelio

Neljä viikkoa palvelusta takana ja Lapinjärvestä jää vain muisto. Istun hyvillä mielin junassa Tampereelle ja pohdin seuraavaa maanantaita. Taipaleeni Ekokumppaneiden riveissä alkaisi silloin.

Ekokumppanit hyppäsivät kartalleni, kun muutama kuukausi sitten päädyin vihdoin ja viimein valitsemaan – valitettavasti edelleen hieman halveksitun – siviilipalveluksen armeijan sijasta. Se, miten tähän valintaan päädyin, voidaan hyvin kiteyttää seuraavasti: koin, että tästä olisi sekä itselleni että yhteiskunnalle eniten hyötyä.

Mahdollisia palveluspaikkoja minun ei tarvinnut kauaa tutkia, kun ajatus Ekokumppaneille pääsemisestä jo linkittyi omaan ajatusmaailmaani ja tulevaisuudenkuvaani. Ja nyt kevään kestänyt odotus on vihdoin huipentunut, olen aloittanut työpalvelukseni täällä Tampereen sydämessä! Minut on toivotettu hyvin lämpimästi tervetulleeksi ja olen heti kokenut valintani osuneen naulan kantaan.

Suuri positiivinen yllätys on ollut se, kuinka moneen erilaiseen projektiin täällä on mahdollista päästä mukaan, jos vain kiinnostusta riittää. Erityisen riemuissani olin kuultuani, että minusta voisi olla hyötyä EKAT-hankkeessa,

jonka tavoitteena on kehittää energiatehokkaita älykiinteistöjä ja jossa pääsisin hyödyntämään fysiikan opintojani.

Olen myös nopeasti huomannut, että toimistotyö sopii minulle erittäin hyvin. On mukavaa aidosti viihtyä töissä ja iloisin mielin kaivaa työavaimia aamuisin. Voi toki olla, että tämä on vain ja ainoastaan työkavereiden ansiota…

Toivon, että näiden 319 päivän aikana pääsisin toimimaan monessa erilaisessa työtehtävässä ja kartuttaisin työkokemustani, etenkin mukavuusalueeni ulkopuolella. Pyrin myös siihen, että pystyisin antamaan itsestäni mahdollisimman paljon Ekokumppaneille ja tuomaan innovatiivisia ratkaisuja tekniikkaa hyödyntäviin menetelmiin.

Keväällä 2020, kun palvelukseni viimeinen päivä koittaa, toivon käveleväni Patosiltaa pitkin kokemus- ja elämysrikkaampana kuin koskaan. Se on kuitenkin jo nyt varmaa, että odotan innolla kaikkia tulevia haasteita ja aion ottaa kaiken irti tästä mahdollisuudesta, joka minulle on täällä Ekokumppaneilla suotu!

Lisää

Ajankohtaista luettavaa