taloussankari-junior-logo_white

Taloussankari Junior -opetuspeli

Taloussankari Junior opettaa lapsia tekemään kulutukseen ja rahaan liittyviä fiksuja valintoja. Opetuspeli sopii alakoulun talous-, ilmasto- ja hyvinvointiteemojen opetukseen. Peli on maksuton, eikä käyttäjän tarvitse rekisteröityä tai asentaa erillisiä ohjelmia. Pelaaminen onnistuu esimerkiksi omalla kännykällä tai koulun tietokoneella. Ei muuta kuin pelaamaan – pelata voi joko opettajan johdolla tai itsenäisesti.

Mikä on Taloussankari Junior?

Taloussankari Junior on uusi, tarinallinen mobiilipeli, jossa pelaajan jokainen valinta vaikuttaa omaan talouteen ja hyvinvointiin sekä ilmastoon ja ympäristöön. Peli opettaa lapsia tekemään omaan elämään, kulutukseen ja rahaan liittyviä valintoja. Peli etenee pelaajan tekemien valintojen kautta ja jokainen valinta vaikuttaa pelaajan omaan talouteen, hyvinvointiin sekä ympäristöön. Opetussuunnitelmaa tukeva peli on helppo ottaa käyttöön, sillä se on maksuton eikä vaadi rekisteröitymistä.

Taloussankari Junior -peli toteutettiin osana Ilmastokylä2030 -hanketta, jossa yhteistyökumppaneina pelin rahoituksessa ja kehittämistyössä olivat Nordea Bank Oyj ja Talous ja nuoret TAT.

Ilmastokylä 2030 -hanke toteutettiin 1.5.2020–31.11.2021 välisenä aikana. Ilmastokylä 2030 -hankkeen rahoittajina toimivat YmpäristöministeriöKestävä Tampere 2030 -ohjelma sekä Tampereen kaupungin opetuspalvelut.

Alla olevalla videolla esitellään Taloussankari Junior -peli lyhyesti. Videon kesto on noin 10 minuuttia. Tallenne on syksyllä 2021 järjestetystä lanseerauswebinaarista.

Ekokumppanit

Ekokumppanit Oy

Kelloportinkatu 1
33100 Tampere

if.tinappmukoke@ofni
if.erepmat@iminukus.iminute
+358 40 806 2617