Tapahtuma on päättynyt! Se järjestettiin: 22.11.2024

Hurmaavan surmaava kulutus 2024

hsk_2024_kansikuva_1080x1920

Tänä vuonna Hurmaavan surmaavan kulutus -keskusteluillassa hypätään herkulliselle matkalle kestävien ruokavalintojen maailmaan. 

Asiantuntijamme tarjoavat inspiroivia vinkkejä arjen ruokailun muuttamiseen kestävämpään suuntaan: aina ruokakaupassa tehtävistä valinnoista ruokahävikin vähentämiseen saakka. Illan aikana löydämme ruokailoa muuttuvien ruokavalintojen maailmassa ja perehdymme siihen, mitä kestävä ruoka oikeastaan tarkoittaa. Kuulemme myös, mikä merkitys kotien biojätteen lajittelulla on kiertotalouden edistämisessä. Kuulemme illan aikana kolme ajatuksia herättävää puheenvuoroa sekä yhteisen paneelikeskustelun. 

Puheenvuorot

Miten ruokkia iloa ahdistuksen sijaan? 
Aliisa Hyvönen, ruokakasvatuksen asiantuntija, Ruokakasvatusyhdistys Ruukku 

Ruokakasvatuksen asiantuntija Aliisa Hyvönen Ruokakasvatusyhdistys Ruukusta herättelee puheenvuorossaan pohtimaan, miten maku ja nautinto saataisiin kestävän syömisen keskiöön. Suomalaisilla on iso pala purtavana ruokavalion kestävyyssiirtymässä: kestävän ruokavalion pitäisi näkyä jokaisen lautasella. Mitä jos pavut eivät vain maistu? Voisiko oman maun mukainen, kestävä ruokavalio, löytyä saarnaamisen sijaan ruokailosta? 

Mitä kaikkea ”kestävä” ruoka oikeastaan on? 
Markus Vinnari, yliopistonlehtori, Helsingin yliopisto 

Helsingin yliopistolla yliopistonlehtorina työskentelevä Markus Vinnari tutkii työssään kestävän kehityksen eri ulottuvuuksia liittyen ruoankulutukseen sekä menetelmiä, joilla ruoankulutustapoihin voitaisiin länsimaissa vaikuttaa. Vinnari on kestävästä kehityksestä kiinnostunut kauppatieteiden tohtori, joka on ollut myös kehittämässä erilaisia ympäristöindikaattorijärjestelmiä kansallisesti ja kansainvälisesti sekä pohdiskelemassa suomalaisten kulutustottumusten muutoksia, erityisesti ruokakulutuksen näkökulmasta. 

Biojätteen synty ja voima 
Liisa Malin, ympäristökouluttaja, Pirkanmaan Jätehuolto 

Ympäristökouluttaja Liisa Malin Pirkanmaan Jätehuollosta kertoo puheenvuorossaan biojätteen synnyn ja paketoinnin salat. Tiedätkö, kuinka monta ruisleipää saa leivottua yhden biojätepussin ravinteilla? Liisalta, pitkän linjan lajittelijalta, voi myös kysyä mieltä askarruttavat asiat jätteiden lajitteluun liittyen. 

Illan juontaja 
Janica Brander, toimittaja ja ruokavaikuttaja 

Illan juontajana toimiva Janica Brander on toimittaja ja ruokavaikuttaja, joka opettelee kestävää ja antoisaa elämäntapaa. Brander on pitänyt suosittua Savusuolaa-blogiaan 12 vuotta. Eettiseen ruoantuotantoon erikoistunut Brander kirjoittaa ruoasta myös Aamulehteen ja Aromi-lehteen. 

Inspiroivan keskusteluillan järjestää Pirkanmaan Jätehuolto yhteistyössä Ekokumppanien ja Tampereen seudun työväenopiston kanssa. 

Lämpimästi tervetuloa mukaan tunnelmalliseen keskusteluiltaan Sampolan Juhlasaliin. 

Tapahtuma on maksuton, ikärajaton ja esteetön. 

Nimi: Hurmaavan surmaava kulutus 2024
Aika: 22.11.2024, 18.00
Paikka: Sampolan Juhlasali (Tampereen seudun työväenopisto)
Osoite: Sammonkatu 2, 33540 Tampere
09.12.2024
Live-tapahtuma
Työpaja: Kaivuumaiden hyödyntäminen ja alueellinen massakoordinaatio Pirkanmaalla
08:30
Tervetuloa kaivuumaiden hyödyntämisen ja alueellisen massakoordinaation työpajaan Tampereen Siluettiin maanantaina 9.12.2024 klo 8.30–12.00. Työ...
13.12.2024
Verkkotapahtuma
Volvo Finland AB Biogas Truck presentation
09:00
A comprehensive information package on biogas in transportation is aimed at decision-makers and regional planners in municipalities, as well as the...

aa