Ekokompassi: Tampereen Puutarha-Center Oy

ranta_kuva

Tästä on hyvä jatkaa!

Ylennys-hankkeen loppusuora häämöttää ja hankkeen osallistujista ensimmäisenä ympäristöjärjestelmälleen sertifikaatin sai Tampereen Puutarha-Center Oy, joka rakensi järjestelmänsä Ekokompassin kriteerien mukaisena.

Talous- ja HR- johtaja Laura Nuutilan mielestä Ekokompassi sopii Puutarha-Centerille mainiosti: Se on riittävän selkeä ja rakenteeltaan hyvin suunniteltu. Matkan varrella osoittautui myös yrityksen tarpeita hyvin palvelevaksi se, että kaiken aikaa heitä palveli yksi ja sama yhteyshenkilö. Ekokompassi-neuvojalta sai aina tarvittaessa tukea ympäristöjärjestelmän käyttöönotossa eikä odotteluun tuhraantunut yrittäjän kiireistä aikaa, mikä sekin oli pelkkää plussaa.

Samoin Laura Nuutilan kokemukset Ylennys-hankkeen tarjoamista koulutuksista olivat hyvin myönteiset. Koulutusaikataulu, -sisältö ja rytmi olivat hyvin mitoitetut: siinä oli riittävän pitkä jänne ja etenemistahti jätti osallistujille aikaa jäsentää omaa ajattelua ja kehitystyötä.

Tampereen Puutarha-Centerissä on tehty työtä toimivan ympäristön puolesta jo 40 vuotta. Nykyisin yritys tarjoaa kokonaisvaltaista infra- ja ympäristörakentamista tekemällä kiinteää yhteistyötä pitkäaikaisten yhteistyökumppaniensa kanssa, joista monet ovat julkisen sektorin toimijoita. Tekemisen perusta on laadukas luontoa kunnioittava toiminta, jossa päätöksiä ohjaa jatkuva kestävän kehityksen pyrkimys ja periaate. Tämä tarkoittaa ekologista, kestävää, turvallista ja tehokasta rakentamista.

Ylennys-hanke tarjosi mahdollisuuden konkretisoida tämä pitkäjänteinen työ – antaa sille ikään kuin sinetin. Samalla Ekokompassi-sertifikaatti tulee vastaamaan asiakkaiden vaatimuksiin ja on näyttö uskottavasta ympäristötyöstä. Koska Puutarha-Center tekee paljon töitä julkiselle sektorille, niin siellä päässä onkin nyt jatkossa näytön paikka: Vastuullisuuden tulisi näkyä entistä enemmän kestävinä hankintoina eli tavoitteiden ja puheiden sijaan selkeinä toimenpiteinä.

Lisää

Ajankohtaista luettavaa