Treenaamo-hanke ohjaa nuoret kestävälle urapolulle

Pyynikki view in summer - Laura Vanzo

Euroopan sosiaalirahaston rahoittamassa hankkeessa etsitään Tampereen seudulla asuville nuorille kestävään kehitykseen liittyviä urapolkuja.

Ekokumppanit Oy:n vetämän Treenaamo – nuoret kestävälle urapolulle -hankkeen tavoitteena on vahvistaa vailla työ- tai opiskelupaikkaa olevien ja pitkäaikaistyöttömien nuorten osallisuutta ja auttaa heitä löytämään oma paikkansa tulevaisuuden tekijöinä. Hanketta ohjaavana punaisena lankana ovat YK:n kestävän kehityksen tavoitteet.

– Kestävä kehitys on yhteiskunnallista muutosta, joka kosketta meitä kaikkia. Kehityksen myötä myös työelämä muuttuu ja siksi onkin tärkeää saada työelämään mukaan innostuneita ja osaavia nuoria, joille kestävän kehityksen mukaiset arvot ovat arkipäivää, toteaa Treenaamo-hankkeen projektipäällikkö Tanja Hynynen.

Hankkeessa nuorille tarjotaan maksuttomia, monipuolisia teemapäiviä, joiden aikana käsitellään muun muassa työelämässä tarpeellisia taitoja, vastuullisuutta ja kestäviä elämäntapoja. Treenaukset toteutetaan käytännönläheisinä oppipäivinä, yritys- ja yhdistysvierailuina, käytännön työhön tutustuen sekä elämyksellisinä retkinä kestävän kehityksen mukaisiin kohteisiin.

– Kaikissa treenauksissa nojataan vahvasti osallistamiseen ja osallistumiseen, Hynynen kertoo.

Treenaamo-hanke tekee tiivistä yhteistyötä alueellisten työvoimapalveluiden ja paikallisten yritysten ja yhdistysten kanssa.

– Yksi hankkeen tavoitteista on yhdistää samanlaiset arvot jakavat yritykset ja nuoret, mistä hyötyvät molemmat. Työllistävät tahot saavat kontakteja aidosti innokkaisiin tulevaisuuden tekijöihin ja tällä hetkellä työelämän ulkopuolella olevat nuoret löytävät yhteistyötahoja, joissa he voivat tulevaisuudessa työskennellä omista kestävistä arvoistaan tinkimättä, Hynynen iloitsee.

Treenaamo-hankkeen treenaukset ovat parhaillaan käynnissä ja hanke kestää helmikuuhun 2022 saakka. Hynynen rohkaiseekin kestävästä kehityksestä kiinnostuneita nuoria vierailemaan pikaisesti hankkeen verkkosivuilla ja ilmoittautumaan maksuttomiin treenauspäiviin.

– Vielä ehtii hyvin mukaan, tervetuloa astumaan matalan kynnyksen kestävälle urapolulle!

Ilmoittaudu mukaan Treenaamon verkkosivuilla!

Lisätietoja: Tanja Hynynen, projektipäällikkö, if.erepmat@nenynyh.ajnat

Lisää

Ajankohtaista luettavaa