ek-logo_final

Sukupolvelta toiselle.

Ratkaisuja kestävän kehityksen haasteisiin

Kesäkuun eka viikko on vihreä!

Ma 3.6

Viikko alkaa Tammelantorin Ympäristötorilla klo 16.00 – 20.00. Luvassa mm. Ekokumppaneitten Tavaranvaihtotori teemalla: Tuo tullessas – vie mennessäs. Pirkanmaan Jätehuollon Repe & Romu ottavat klo 16.00 – 18.00 vastaan kodin vaaralliset jätteet ja sähkö- ja metalliromut. Jaossa myös maksutta vihermultaa. Ota oma ämpäri tai kassi mukaan! Yritykset ja yhdistykset esittelevät toimintaansa. Luvassa myös laulua ja tanssia. Tästä alkaa Kesä!

Ti 4.6

Tamperelaiset luonnonharrastus- ja ympäristöjärjestöt esittelevät ilmastonsuojelutyötään Johanneksen koululla klo 17.00 – 20.00. Mukana mm. Luonto-Liiton Hämeen piiri, Suomen Luonnonsuojeluliiton Pirkanmaan piiri, Greenpeace ja Extinction Rebellion.

Asukastilaisuus Kestävä Tampere 2030 -teemalla klo 17.00-19.00 pääkirjasto Metsossa, luentosali Kuusi, Pirkankatu 2. Tampereen tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Kaikille avoimessa keskustan alueverkostossa pohditaan, miten ilmastopäästöjä saadaan pienennettyä. Tilaisuudessa kerrotaan, mitä kaupunki tekee päästöjen vähentämiseksi. Päätavoitteena on kuitenkin tunnistaa yhdessä asukkaiden ja muiden toimijoiden kanssa, mitkä ovat keskustan alueella merkittävimmät esteet kestävien elämäntapojen toteuttamisessa ja löytää niihin uusia ratkaisuja. Ratkaisut voivat olla joko kaupungin tekemiä tai asukkaiden, yhdistysten ja yritysten itsensä kehittämiä. Kahvitarjoilu. Tervetuloa!

Ke 5.6

Kalevankankaan puukierros klo 15.30, lähtö on Kalevankankaan hautausmaan pääportilta (Hautausmaankatu 5). Kalevankankaalta löytyy lukuisia eri puulajeja. Suurin osa on kotimaisia lajeja. Myös ulkomaista alkuperää olevia puita Kalevankankaalle on istutettu, joista suurimmat niistä ovat kolme valtavaa ruhtinaanpoppelia. Oppaana seurakuntapuutarhuri. Järjestää: Tampereen Evankelis-luterilaiset seurakunnat. Kesto noin tunti.

Kompostoi oikein klo 17.00 – 19.00 Lastenpuutarha Piparminttu, Laulunmaankatu 20. Miten rakennetaan toimiva komposti? Miten kompostia hoidetaan? Mikä sopii seosaineeksi? Kurssilla käydään läpi kompostoinnin perusteet sekä yleisimmät ongelmakohdat. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille. Ei ennakkoilmoittautumista. Pukeudu sään mukaisesti, oleskelemme ulkona. Tilaisuuden tarjoaa Pirkanmaan Jätehuolto Oy. HUOM! Lastenpuutarha Piparminttuun ei voi tulla autolla. Autot jätetään Laulunmaankadun varteen (ennen Laulunsiltaa), josta kävellään Laulunmaankatu 20 ohitse kävelytietä pitkin puutarhalle.

To 6.6

Avoimet ovet luontokoululla yhdessä Terälahden kirjaston kanssa klo 10.00 – 12.00. Luonto kansanperinteessä, satuhetkiä, yrttiteetä ja jalkakylpyjä.

La 8.6

Tampereen luonnontieteellinen museo järjestää avoimen opastuksen Tammerkosken luontopolulle. Lähtö retkelle Vapriikin pääoven edestä klo 10.00, oppaana Lasse Kosonen. Retkellä tutustutaan koski- ja kaupunkiluontoon ja kuljetaan kevyenliikenteenväyliä ja polkuja pitkin Tammerkosken molemmin puolin. Opastus kestää noin 1,5 – 2 tuntia. Varustukseksi riittää säänmukainen ulkoiluvarustus. Tervetuloa!