Yhteiskäyttöautoilu säästää aikaa, rahaa ja ympäristöä

JAKAJAT-hankkeen ensimmäinen varsinainen pilotti on käynnistynyt. Yhteistyössä Hertzin kanssa Tampereen Keskustorille on tuotu kaksi yhteiskäyttöautoa, joiden käyttö on Tampereen kaupungin työntekijöille maksutonta arkisin kello 7 – 17. Iltaisin ja viikonloppuisin autot ovat kaikkien kaupunkilaisten käytettävissä Hertzin normaalin Hertz Car Sharing -palveluhinnaston mukaisesti.

– Pilotin tarkoituksena on ensisijaisesti tarjota kaupungin henkilökunnalle mahdollisuus jättää oma auto kotiin ja käyttää yhteiskäyttöautoja työhön liittyvään liikkumiseen, kertoo JAKAJAT-hankkeen projektipäällikkö Pyry Rinkinen.

Yhteiskäyttöautojen lanseeraustilaisuus

Yhteiskäyttöautojen lanseeraustilaisuus järjestettiin lokakuun viimeisellä viikolla.

helppoa ja mukavaa autoilua

Yhteiskäyttöautojen käyttäminen on varsin yksinkertaista. Auton voi varata verkossa tai mobiilisovelluksella tarvitsemakseen ajaksi, jonka jälkeen käyttäjän ei tarvitse tehdä muuta kuin saapua autolle valitsemanaan ajankohtana, avata auton lukitus älypuhelimellaan tai älykortilla ja lähteä ajamaan. Auto palautetaan sille varattuun ruutuun ja se lukittuu automaattisesti käytön jälkeen. Tarkemmat käyttöohjeet kaupungin henkilöstölle löytyvät JAKAJAT-hankkeen sivuilta ja muille palvelusta kiinnostuneille palveluntuottaja Hertzin sivuilta.

Käyttäjältään yhteiskäyttöauto säästää niin aikaa kuin rahaa. – Yhteiskäyttöauto sopii erityisesti urbaanille cityihmiselle, joka ei tarvitse autoa päivittäin ja pystyy saapumaan esimerkiksi töihin julkisia kulkuneuvoja käyttäen, Rinkinen kertoo. – JAKAJAT-hanke vastaa arkipäivien käyttökustannuksista ja käyttäjä säästää aikaa, joka omaa autoa käyttäessä tuhraantuisi esimerkiksi parkkipaikan etsimiseen.

Pilotin tarkoituksena on osoittaa ihmisille, että omalla autolla keskustaan saapuminen ei aina ole se paras ratkaisu. – Aika harva meistä tarvitsee autoa työssään päivittäin ja kun oma auto jää kotiin, ympäristökin kiittää, Rinkinen muistuttaa.

Hertz valikoitu pilottiin kumppaniksi erityisesti yrityksen aiemman yhteiskäyttökokemuksen vuoksi. Lisäksi Hertzin jo jonkin aikaa toiminut Car Sharing -palvelu on juuri sellaista jakamistaloutta, jota JAKAJAT-hankkeessa pyritään edistämään.

– Olemme mielellämme mukana tällaisessa projektissa, jossa molempien osapuolten tavoitteet kohtaavat, kertoo Jaakko Haikonen Hertzin Car Sharing -palvelusta. – Toivottavasti yhä useampi kaupungin työntekijä ja asukas löytää yhteiskäyttöautoilun pilotin myötä.

Tykkäätkö artikkelista?

Jaa artikkeli Facebookissa
Jaa artikkeli Twitterissä