Ekokumppanit

Sukupolvelta toiselle
Ratkaisuja kestävän kehityksen haasteisiin

Ekokumppanit Oy toteuttaa monipuolisia, kestävän kehityksen mukaisia palveluita ympäristö- ja ihmislähtöisesti. Laaja ja monialainen asiantuntijajoukkomme sekä tiimiemme tiivis ja ketterä yhteistoiminta mahdollistavat räätälöityjen palvelukokonaisuuksien tuottamisen juuri Sinun tarpeesi huomioon ottaen.
ekokumppanit.fi/ajankohtaista
Kestävää kumppanuutta
Lähes 20 vuoden ajan – aina yrityksemme perustamisesta lähtien – tärkeä osa toimintaamme ovat olleet monipuolisten, kestävää kehitystä tukevien hankkeiden vetäminen ja niihin osallistuminen. Vankan kokemuksemme ja hankeosaamisemme vuoksi olemmekin haluttu ja luotettava hankekumppani paitsi Suomessa, myös kansainvälisellä tasolla.
hankkeet.ekokumppanit.fi
Mitä me teemme?
Kunnille

Tarjoamme kunnille monipuolisesti palveluita muun muassa kuntalaisten osallistamiseksi tai vaikkapa retkeilymahdollisuuksien parantamiseksi. Suunnittelemme valmiit neuvontapalvelut kuntalaisten päästöjen pienentämiseksi, oli kyseessä sitten energiankulutus tai kestävä liikkuminen, sekä toteutamme ympäristöaiheiset ja -ystävälliset kampanjat ja tapahtumat vuosien kokemuksella.

Yrityksille

Vastuullinen ja kestävä toiminta on yritykselle merkittävä kilpailuvaltti, lähitulevaisuudessa elinehto. Ekokumppanit Oy on ollut kestävän yritystoiminnan ja -kulttuurin suunnannäyttäjä ja edelläkävijä jo vuosien ajan. Me ymmärrämme ja tunnemme kestävän kehityksen tavoitteet, yritysten ympäristövastuun, vastuullisen organisaatioviestinnän vaatimukset sekä muut yrityksien kannalta merkittävät kestävyystoimenpiteet ja tarpeet.

Kuluttajille

Meidän toimintaamme Ekokumppaneilla ohjaa erityisesti kaksi arvoa; kestävyys ja asiakaslähtöisyys. Jos Sinä kaipaat neuvontaa tai tukea muuttaaksesi toiminta- tai elämäntapojasi aiempaa kestävämmiksi, ota rohkeasti yhteyttä, niin katsotaan yhdessä, miten voimme olla avuksi.
ekokumppanit.fi/palvelut

Ekokumppanit

Seuraavassa nostoja vuoden 2020 palveluistamme
Sukupolvelta toiselle - Näin me sen teemme.
Luonto- ja retkeilypalvelut
Kansallisesti Vuoden Retkikohteeksi 2020 valitulla Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualueella oli n. 50 000 kävijää. Lähitulevaisuudessa kehittämistä raamittaa joulukuussa hyväksytty Retkeilyn kehitysohjelma 2021-2025.
retkeilypalvelut.ekokumppanit.fi
Liikkuminen ja hyvinvointi
Järvienreitin suosituimmalla reitillä polki keväällä ja kesällä n. 50 000 pyöräilijää. Vilkkaimpina päivinä pyöräilijöitä oli yli 1 100. Pyörä- ja laivamatkan yhdistäviä lipputuotteita Järvienreitin reiteille ostettiin eri laivoilla kesällä yli 1000 kpl.
jarvienreitti.fi
Energiatehokkuus ja uusiutuva energia
Rane energianeuvonta vastasi kysymyksiin puhelimitse, sähköpostilla sekä some-kanavien kautta. Suoran neuvonnan lisäksi järjestettiin useita webinaareja ja koulutusta. Vuonna 2020 Ranen Facebook-sivun julkaisuilla oli lähes 300 000 katsojaa.
neuvoo.fi
Resurssitehokkuus ja kiertotalous
Keväällä yläkoulujen vuosittainen ruokajätekampanja jäi toteuttamatta koronarajoitusten takia, mutta syksyllä 65 pirkanmaalaista alakoulua ja yli 18 600 oppilasta osallistui ruokajätteen vähentämiseen Kuluttajaliiton Hävikkiviikolla.
ekokumppanit.fi/ruokajate
Viestintä ja tapahtumatuotanto
2020 Ekokumppanit käynnisti EkoLive-keskustelutilaisuuksien sarjan, joissa asiantuntijat alustavat ajankohtaisista aiheista. Maksuttomat keskustelutilaisuudet järjestetään G Livelabissa sekä livelähetyksinä YouTubessa. Tilaisuuksia järjestettiin 6, joista jokaisella on ollut n. 550-2100 näyttökertaa.
ekolive.fi
Previous slide
Next slide