Ekokumppanit

Sukupolvelta toiselle
Ratkaisuja kestävän kehityksen haasteisiin

Ekokumppanit Oy toteuttaa monipuolisia, kestävän kehityksen mukaisia palveluita ympäristö- ja ihmislähtöisesti. Tärkeä osa toimintaamme on monipuolisten, kestävää kehitystä tukevien hankkeiden vetäminen ja niihin osallistuminen. Toimimme kestävän tulevaisuuden puolesta myös tuottamalla erilaisia energiatehokkuutta, kiertotaloutta, vastuullisuutta, liikkumista sekä luonnon monimuotoisuutta tukevia palvelutuotteita.
Lue lisää ajankohtaisen kestävää asiaa
Kestävää kumppanuutta
Lähes 20 vuoden ajan – aina yrityksemme perustamisesta lähtien – tärkeä osa toimintaamme ovat olleet monipuolisten, kestävää kehitystä tukevien hankkeiden vetäminen ja niihin osallistuminen. Vankan kokemuksemme ja hankeosaamisemme vuoksi olemmekin haluttu ja luotettava hankekumppani paitsi Suomessa, myös kansainvälisellä tasolla.
hankkeet.ekokumppanit.fi
Mitä me teemme?
Kunnille

Tarjoamme kunnille monipuolisesti palveluita muun muassa kuntalaisten osallistamiseksi tai vaikkapa retkeilymahdollisuuksien parantamiseksi. Suunnittelemme valmiit neuvontapalvelut kuntalaisten päästöjen pienentämiseksi, oli kyseessä sitten energiankulutus tai kestävä liikkuminen, sekä toteutamme ympäristöaiheiset ja -ystävälliset kampanjat ja tapahtumat vuosien kokemuksella.

Yrityksille

Vastuullinen ja kestävä toiminta on yritykselle merkittävä kilpailuvaltti, lähitulevaisuudessa elinehto. Ekokumppanit Oy on ollut kestävän yritystoiminnan ja -kulttuurin suunnannäyttäjä ja edelläkävijä jo vuosien ajan. Me ymmärrämme ja tunnemme kestävän kehityksen tavoitteet, yritysten ympäristövastuun, vastuullisen organisaatioviestinnän vaatimukset sekä muut yrityksien kannalta merkittävät kestävyystoimenpiteet ja tarpeet.

Kuluttajille

Meidän toimintaamme Ekokumppaneilla ohjaa erityisesti kaksi arvoa; kestävyys ja asiakaslähtöisyys. Jos Sinä kaipaat neuvontaa tai tukea muuttaaksesi toiminta- tai elämäntapojasi aiempaa kestävämmiksi, ota rohkeasti yhteyttä, niin katsotaan yhdessä, miten voimme olla avuksi.
ekokumppanit.fi/palvelut
Viestintä ja tapahtumatuotanto
EkoLive on ajankohtainen ja matalan kynnyksen keskustelutilaisuus, joka pureutuu vaihtuvien, kestävää kehitystä tukevien teemojen ja puhujien myötä oikeasti tärkeisiin aiheisiin. Ekokumppanien tammikuussa 2020 lanseeraama EkoLive on puhuttanut kansantajuisesti jo niin retkeilyn ja luonnon, kierrätyksen ja lajittelun kuin kuluttamisen ja energiankin saralla.

Haluaisitko elää nykyistä kestävämmin, mutta et tiedä, mistä aloittaa? Ekokumppaneiden EkoLive-podcast tarjoaa foliohattuilun sijasta faktoja kahvipöytä- ja somekeskustelun tueksi sekä matalan kynnyksen ratkaisuja kiireisen arjen kestävämpiin valintoihin. Kestävä tulevaisuus syntyy pienistä teoista, joko sinä olet valmis ottamaan itseäsi niskasta kiinni?
ekolive.fi
Luonto- ja retkeilypalvelut
Ekokumppanit on toteuttanut Tampereelle monipuoliset luonto- ja retkeilykohteet, melontareitit laitureineen, laavut ja eräkämpät. Useimpien kohteiden äärelle pääset Nyssen kyydillä, niin nuotiopaikoille kivenheiton päähän kaupungin vilinästä kuin lumoavien luontohelmien pariin Teiskon maaseudulle.
outdoorstampere.fi
Liikkuminen ja hyvinvointi
Järvien Reitit tarjoaa palan Suomen kauneinta luontoa ja unohtumattoman matkan kaikille luonnon ystäville – hyppää pyörän selkään ja matkaa vehreiden metsien ja kristallinkirkkaiden vesien siivittämänä lumoavaan rauhaan.
jarvienreitit.fi
Kiertotalous ja vastuullisuus
Keväällä yläkoulujen vuosittainen ruokajätekampanja jäi toteuttamatta koronarajoitusten takia, mutta syksyllä 65 pirkanmaalaista alakoulua ja yli 18 600 oppilasta osallistui ruokajätteen vähentämiseen Kuluttajaliiton Hävikkiviikolla.
Lue lisää ruokajäte kampanjoista
Energiatehokkuus ja uusiutuva energia
Neuvoo.fi – Maksutonta ja puolueetonta energianeuvontaa tarjoaa puolueetonta neuvontaa koskien energiatehokasta asumista, remontointia ja rakentamista sekä tuoreinta tietoa muun muassa eri energia- ja lämmitysmuodoista.
neuvoo.fi
Previous slide
Next slide