SWAP!

Suomen suurin vaatteidenvaihtotapahtuma Tampere-talossa lauantaina 19.10.2024.

Tee maksuttomia vaatelöytöjä omia tarpeettomaksi jääneitä vaatteita vastaan

SWAP! on Suomen suurin vaatteidenvaihtoon keskittyvä tapahtuma, jossa raha ei vaihda omistajaa – vain vaatteet. Tapahtuman sydän on suuri vaatteidenvaihtoalue, jossa pääsee tekemään maksuttomia vaatelöytöjä omia tarpeettomaksi jääneitä vaatteita vastaan. Vaatteidenvaihtoalueelta löytyy hyväkuntoisia, tarkastettuja vaatteita, asusteita ja kenkiä erityisesti naisille, mutta myös miehille ja lapsille. Kyseessä ei ole nuhjuinen hamstraustilaisuus, vaan trendikäs ja huippusuosittu second hand -tapahtuma, joka on kaikille avoin ja maksuton.

SWAP! -tapahtuman järjestää Pirkanmaan Jätehuolto yhteistyössä Ekokumppanien ja Tampere-talon kanssa.

0 kg

SWAP!-tapahtumissa on käsitelty vuosien varrella jo yhteensä 12 500 kg pirkanmaalaisten tarpeettomia, hyväkuntoisia, vaatteita.

0 kg

Swapattujen vaatteiden määrä vuonna 2023.

Palautelomake

Kiitos, kun kävit SWAP!issa. Anna meille palautetta anonyymisti ja auta meitä kehittämään tapahtumaa.

Swap-vaatteidenvaihtotapahtuma
PÄIVÄÄ
TUNTIA
MINUUTTIA
SEKUNTIA

SWAP! tulee taas lokakuussa 2024!

Suomen suurin vaatteidenvaihtotapahtuma SWAP! järjestetään Tampere-talossa lauantaina 19.10.2024.

Katso tunnelmia SWAP! -tapahtumasta

Näin SWAP! toimii

Tuo tarpeettomat vaatteesi SWAP! -ennakkokeräykseen

Kun tuot vaatteesi ennakkoon eikä sinulla ole tapahtumapäivänä swapattavaa, pääset erillistä B-väylää pitkin sisään kulkematta vastaanottopisteen kautta.

Vaatteiden tulee olla hyväkuntoisia, sellaisenaan seuraavalle käyttökelpoisia. Toivomme ensisijaisesti kauden mukaista syys- ja talvivaatetta. Myös asusteita ja kenkiä otetaan vastaan. Emme ota vastaan nukkaisia, kosteita, likaisia, rikkinäisiä ja reikäisiä vaatteita tai vaatteita, joissa on eläinten karvaa.

Voit tuoda vaatteesi myös lauantaina suoraan SWAP! -tapahtumaan, mutta joudut tällöin todennäköisesti jonottamaan, vaikka pyrimmekin minimoimaan ruuhkan.

Saat vaatteita vastaan SWAP! -seteleitä

Saat yhden vaatteidenvaihtosetelin eli SWAP! -setelin lahjoittamaasi vaatetta/asustetta/kenkäparia vastaan, kuitenkin maksimissaan 10 SWAP! -seteliä.

Lahjoitettavien vaatteiden määrää ei ole kuitenkaan rajoitettu, voit siis tuoda enemmänkin kuin 10 vaatetta – tärkeintä on saada vaatteet kiertämään.

Eikö kaapistasasi löydy swapattavia vaatteita? Ei huolta, tarjoamme tapahtumapäivänä vastaanottopisteeltä kolme SWAP! -seteliä, tule ja nouda omasi.

Tee löytöjä suurelta vaatteidenvaihtoalueella

Voit tehdä SWAP! -seteleitä vastaan löytöjä runsaalta vaatteidenvaihtoalueelta. Tapahtuman pääpaino on aikuisten vaatteissa, mutta alueelle on järjestetty myös pieni lastenvaatealue.

Vaatteidenvaihtoalueelta löytyvät myös sovitustilat – palautathan sovittamasi vaatteet paikoilleen ja teethän vain tarpeellisia löytöjä. 

Maksa löytösi SWAP!-seteleillä ja vaali uusia vaatteita rakkaudella

Kaikki vaatteidenvaihtoalueelta löytyvät vaatteet, kengät ja asusteet maksavat saman verran, yhden SWAP!-setelin. Ostokset ”maksetaan” kassoilla SWAP! -seteleillä, jossa voi voi käyttää kerrallaan maksimissaan 10 SWAP! -seteliä.

Kurkkaa Tekstiilioppaasta, miten pidät uusista vaatteistasi entistä parempaa huolta! Esimerkiksi villaneuleet viihtyvät parhaiten viikattuina, sillä ne voivat venähtää henkarissa – klikkaa ja lue lisää upeasta Tekstiilioppaasta.

SWAP! – Usein kysytyt kysymykset

Missä ja millon järjestetään SWAP! -ennakkokeräykset?

Lisätietoa tulossa lähiaikoina!

Mitä hyötyä on tuoda vaatteet SWAP! -ennakkokeräykseen?

Kun tuot swapattavat vaatteesi ennakkoon, pääset tapahtumapäivänä sisään erillistä B-väylää pitkin suoraan vaatteidenvaihtoelueelle, kulkematta vastaanottopisteen kautta. Näin autat myös meitä onnistumaan tapahtumassa entisestään, kun saamme lajitella vaatteet rauhassa ja vaatteet odottavat vaatteidenvaihtoalueella heti ovien avauduttua.

Millasia vaatteita voi tuoda?

Vaatteiden tulee olla hyväkuntoisia, sellaisenaan seuraavalle käyttökelpoisia – anna sellaista, mitä antaisit ystävällesi. Toivomme erityisesti kauden mukaista syys- ja talvivaatetta ja miesten vaatteita sen suuren kysynnän vuoksi. Otamme vastaan myös asusteita ja kenkiä.

Emme ota vastaan nukkaisia, kosteita, likaisia, rikkinäisiä ja reikäisiä vaatteita tai vaatteita, jossa on eläinten karvaa.

Haittaako, jos vaatteessa on pieni reikä, irronnut nappi tai rikkinäinen vetoketju?

Kyllä haittaa, valitettavasti. Meillä ei ole mahdollisuutta korjata vaatteita ennen vaatteidenvaihtoalueelle vientiä. Tuothan swapattavaksi siis vain hyväkuntoisia, sellaisenaan käyttökelpoisia vaatteita, asusteita ja kenkiä – Swap! -tiimi kiittää.

 

Nextiili ry ottaa vastaan kaikenkuntoisia, mutta puhtaita ja kuivia tekstiilejä. Pirkanmaan Jätehuollon poistotekstiilin keräyspisteille voi viedä käyttökelvottomat, mutta puhtaat ja kuivat tekstiilit.

Voinko tuoda lastenvaatteita?

Tapahtuman pääpaino on aikuisten vaatteissa, mutta alueelle on järjestetty myös pieni lastenvaatealue. Lastenvaatteita otetaan siis myös vastaan, kunhan ne täyttävät kriteerit. Vaihtoperiaate on sama kuin aikuisten vaatteissa, asusteissa ja kengissä: yksi vaate vastaa yhtä SWAP! -seteliä.

Kuinka paljon ja mistä SWAP! -seteleitä saa?

SWAP! -seteleitä voi saada maksimissaan 10 kappaletta. Yhden lahjoittamaasi vaatetta vastaan.

Saat setelit tuomalla vaatteesi ennakkokeräyksiin tai suoraan SWAP! -tapahtumaan – suosittelemme tuomaan vaatteet ennakkoon, niin pääset tapahtumapäivänä sisälle erillistä B-väylää pitkin kulematta vastaanottopisteen kautta.

Mikäli sinulla ei ole swapattavia vaatteita saat kolme SWAP! -seteliä tapahtumapäivänä vaatteiden vastaanotosta.

Voinko käyttää vanhoja SWAP! -seteleitä?

Kyllä vain! Jos sinulla on tallessa SWAP! -seteleitä aiemmista tapahtumista nappaa ne ihmeessä mukaan. Mikäli sinulla ei ole tapahtumapäivänä swapattavaa kulje sisään B-väylää pitkin, joka vie suoraan vaatteidenvaihtoalueelle.

Huomioithan, että kassalla voi käyttää kerrallaan maksimissaan 10 seteliä. Jos seteleitä on tätä enemmän, tee ensimmäiset ”ostokset” pois alta ja kierrä sisälle uudestaan.

Voinko swappailla, vaikka minulla ei ole tarpeettomia vaatteita lahjoitettavaksi?

Ehdottomasti voit, lämpimästi tervetuloa! Saat tapahtumapäivänä vastaanottopisteestä maksutta kolme SWAP!-seteliä. On nimittäin ymmärrettävää, että kaikilta ei löydy vaatekaapista tarpeettomia vaatteita.

Onko tapahtumassa ulkovaatteiden säilytystä?

Tapahtumassa on maksullinen (3 €) vaatesäilytys, joka löytyy Tampere-talon aulasta.

Mistä pääsen sisään SWAP! -tapahtumaan?

SWAP! -tapahtuman sisäänpääsy tapahtuu Tampere-talon pääovista kahta erillistä väylää pitkin:

A = vaatteiden vastaanotto
Valitse A-väylä, kun haluat SWAP! -seteleitä 

B = vaatteidenvaihtoalue
Kun sinulla on jo SWAP! -setelit etkä tuo swapattavaa

Kuinka nopeasti tuodut vaatteet päätyvät vaatteidenvaihtoalueelle?

Varmistuaksemme vaatteiden ensiluokkaisesta laadusta SWAP! -lajittelutiimi käy jokaisen lahjoituserän läpi, jonka jälkeen vaatteet viedään vaatteidenvaihtoalueelle. Vaatteita tulee alueelle siis jatkuvasti lisää, eli valikoima vaihtuu koko ajan.

Kuinka paljon tapahtumasta voi saada ilmaisia vaatteita mukaansa?

Jokainen asiakas voi saada ja käyttää kassalla kerrallaan maksimissaan kymmenen SWAP!-seteliä. Yksi seteli vastaa yhtä vaatetta/asustetta/kenkäparia.

Jos sinulla on kertyneenä enemmän kuin kymmenen seteliä, voit käyttää ne kaikki, mutta huomioithan, että voit ”ostaa” kerralla maksimissaan 10:llä setelillä. Kassalla ei siis voi käyttää esim. 15 seteliä kerrallaan, vain max. 10 kpl.

Minne yli jäävät vaatteet päätyvät SWAP!-tapahtumasta?

Kaikki tapahtumasta yli jäävät vaatteet ohjataan Tampereen Lielahdessa sijaitsevan Nextiilin lajittelun kautta ensisijaisesti hyväntekeväisyyteen, ja toissijaisesti tekstiilikuitukeräykseen tai energiaksi.

Miten SWAP! eroaa kirpputoritapahtumasta?

SWAP!:ssa raha ei vaihda omistajaa – vain vaatteet. Tapahtuma toimii vaihdantaperiaatteella: tuo vaate tullessasi ja vie ”uusi” vaate mennessäsi. Tapahtumaan tuoduista vaatteista saa SWAP!-seteleitä, jotka toimivat ”maksuvälineenä” vaatteidenvaihtoalueella. Yksi vaate maksaa yhden setelin ja kaikki vaatteet ”ostetaan” kassan kautta. Seteleitä voi saada ja käyttää max. 10 seteliä/asiakas.

Tapahtuman järjestää

Yhteistyössä
Tekstiilien lajittelukumppani
Yhteystiedot ja yhteistyöpyynnöt
Ekokumppanit

Sanna Teinilä

Ekokumppanit

Sanni Kouhi

Valokuvat: Ekokumppanit, Pexels.com

2024 © Ekokumppanit Oy