Ekolive – keskustelua oikeasti tärkeistä asioista

Kanna kortesi ekoon!

 EkoLive on Ekokumppanien tammikuussa 2020 lanseeraama keskustelutilaisuuksien sarja, joissa keskustellaan ajankohtaisista, oikeasti tärkeistä aiheista asiantuntijoiden ja yleisön kesken. Maksuttomat ja ikärajattomat keskustelutilaisuudet järjestetään Tampereen ytimessä Tammerkosken kupeessa G Livelabissa sekä livelähetyksinä YouTubessa.

Tulevat EKOLIVE-illat

Kaikki tulevat EkoLive-illat ovat katsottavissa suorana lähetyksenä YouTubessa. Tilaisuudet striimataan Tampereen G Livelabista. Otamme yleisöä myös paikan päälle, jos tilanne sallii. Seuraamme aktiivisesti alueellisia koronaraohjeistuksia yleisötilaisuuksien rajoitusten suhteen. Tällä hetkellä yli kymmenen hengen yleisötilaisuudet on kielletty Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella aluehallintoviraston päätöksen nojalla 15.3.2021 saakka.

EkoLive: Kestävää hyvinvointia luodaan arjen teoilla

LIVE | Tiistaina 16.3.2021 klo 18.00

Nykyisessä hyvinvointivaltiossa tavoittelemme hyvinvointia keinoin, jotka ylittävät ympäristömme sietokyvyn. Yksi syy tälle on se, että olemme kadottaneet yhteyden luontoon sekä syvällisen ymmärryksen moniulotteisesta hyvinvoinnista. Maaliskuun EkoLivessä tarkastellaan arkemme sisältöä ja keinoja, joiden avulla voimme luoda nykyistä kestävämmän ekohyvinvointivaltion, omasta hyvinvoinnistamme tinkimättä. Aiheeseen meidät johdattaa Tampereen yliopiston tutkija Tuuli Hirvilammi.

 

Huhtikuun EkoLivessä keskustellaan ruokahävikistä ja lajittelun merkityksestä.

Tiistaina 13.4.2021 klo 18.00 – save the date!

Striimilinkki julkaistaan tällä sivulla lähempänä tapahtuma-ajankohtaa.

Toukokuun EkoLivessä keskustellaan kestävästä liikkumisesta erityisesti pyöräilyn näkökulmasta.

Maanantaina 10.5.2021 klo 18.00 – save the date!

Striimilinkki julkaistaan tällä sivulla lähempänä tapahtuma-ajankohtaa.

Katso tästä EkoLive-iltojen tallenteet

EkoLive: Yhteisöllinen jakamistalous – kohti kestävää ja kokemuksellista elämää

Mitkä tekijät ovat avainasemassa siirtymässä kestävään ja entistä parempaa hyvinvointia kokevaan yhteiskuntaan? Kestävyystutkija, visionääri, professori Arto O. Salonen sanoittaa tulevaisuuden suuntaviivat näkyväksi. Kuulemme myös jakamistalouden ratkaisuista, joita JAKAJAT-hankkeessa on kokeiltu. Tallenne livelähetyksestä 16.2.2021.

 
 

EkoLive: Järviemme tila – miten vetemme voivat?

Miten minä yksilönä voin vaikuttaa vesiemme, etenkin järviemme tilan parantamiseen vai onko mitään tehtävissä? Suomen ympäristökeskuksen johtava tutkija, biologi, tutkimusprofessori Kari-Matti Vuori sekä Ekokumppanien asiantuntija Olli Vakkala keskustelevat meidän kaikkien suomalaisten suurimmasta aarteesta ja avaa tämän hetkistä tilannekuvaa ilmaston muutoksen keskellä – miten vetemme voivat. Tallenne livelähetyksestä 15.12.2020.

EkoLive: Vastuullinen kuluttaja ja muodin ympäristövaikutukset

Tekstiiliteollisuuden ympäristövaikutus on valtava. Vastuullisuus on iso termi, jonka alle lasketaan sekä etiikka että ekologisuus. Mitä sinun pitäisi vaatteita käyttävänä ihmisenä tietää tekstiiliteollisuudesta? Millaisia asioita juuri sinä voit tehdä tehdäksesi parempia valintoja vaatekaupoilla ja arjessasi? Marraskuun EkoLivessä puheenvuoron sai vastuullisuusvaikuttaja Outi Pyy. Tallenne livelähetyksestä 17.11.2020.

EkoLive: Miten ilmastonmuutos pysäytetään?

Mitkä ovat vaikuttavimmat ratkaisut kotona ja yhteiskunnassa? Voiko ilmastokriisin kääntää voitoksi kokoaan suuremmassa Suomessa? EkoLive-illan alustajana on tietokirjailija Tuomas Vanhanen. Tallenne livelähetyksestä 6.10.2020.

EkoLive: Retkeily elämäntapana – miten minusta tuli retkeilijä?

Kaksi Suomen retkeilyn huippua, Petri Mäkelä ja Poppis Suomela, kertovat kädestä pitäen, mitä retkeilyn aloittaminen vaatii – vai vaatiko se oikeastaan mitään? Tallenne livelähetyksestä 15.9.2020.

EkoLive: Rentoa retkipyöräilyä Pirkanmaalla

(Tapahtuma streamattiin suorana Facebook Livessä). Asiantuntijoina keskustelemassa Ekokumppaneilta projektipäällikkö Olli Vakkala yhdessä Ekokumppanien viestintäpäällikkö Carl Willandtin kanssa. Livepyöräilijänä Pyry Rinkinen Ekokumppaneilta. Tallenne livelähetyksestä 12.5.2020.

EkoLive: Nollahukka – kohti kestävämpää elämäntapaa

Alustajana Nollahukka-blogin Otso Sillanaukee. Ensimmäinen EkoLive-tilaisuus järjestettiin ilman livestriimiä, joten tallennetta ei valitettavasti ole. Lue alla olevasta linkistä Sillanaukeen EkoLive-blogiteksti!

Blogi

Ekolive

Avainasemassa energia

Varpaita nipistelee…Pihistelet suihkuveden lämmityksessä värjöttelemällä kylmässä suihkussa. Tässä sitä energiaa säästyy! Mutta paljonko?

Lue lisää »
Ekolive

Retkeily – elämäni

Retkeily ei ole oikein mitään. Retkeilyllä ei kilpailla eikä sitä edes mitata muuta kuin kansallispuistojen kävijämäärien selvittämiseksi. Retkeilijän määrittäminenkin on hankalaa. Milloin minusta tulee retkeilijä vai olenko sitä jo ensi askeleesta alkaen? Onko retkeily vain osa elämää vai elämä vain retkeilyä?

Lue lisää »
ekolive
Ekolive

EkoLive – Kanna kortesi ekoon!

Maailma on täynnä puhetta. Perinteiset mediat ovat saaneet rinnalleen uusia kanavia, joissa jokainen saa oman äänensä aiempaa helpommin kuuluviin. Samalla tiedon määrä on kasvanut ja sen saatavuus helpottunut.

Lue lisää »

Osallistu #ekolive -keskusteluun somessa!

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
1 week ago

Viime tiistaina oli taas kerrassaan upea EkoLive-ilta. Arto O. Salonen piti inspiroivan puheenvuoron kestävästä hyvinvoinnista ja JAKAJAT-hanke esitteli käytännön jakamistalouden ratkaisuja. Katso tallenne täältä: youtu.be/7LBqvSDd4Yc

Suuri kiitos Arto O. Salonen, JAKAJAT-hanke (www.jakajat.fi), G Livelab Tampere ja järjestäjätaho Ekokumppanit.
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

"kyynistymiselle on rationaaliset perusteet" Hyvin Arto selitti, miksi osa ihmisistä kokee voimattomuutta muutoksen alla. "Ollaan siirrytty aikakauteen, jossa ihminen määrittelee planeetan tulevaisuutta. Ihminen on sekä ratkaisija että ongelma." Ja hienosti Arto valoi tulevaisuuden uskoa. "Huomisen ei tarvitse olla eilisen toisinto" ja selitti, miten tästä luonnonvarojen ylikulutuksesta ja hupenemisesta selvitään kunnialla läpi.

Yhteystiedot

Elokuussa 2019 avattu G Livelab sijaitsee Tampereen keskustassa Frenckellin vanhan lehtienlukusalin tilassa Tammerkosken kupeessa. Ikärajaton liveklubi tarjoaa viihtyisän ilmapiirin lisäksi herkullisia antimia niin ravintolan ruoka- kuin juomapuolelta sekä todennäköisesti Tampereen laadukkaimman äänentoistokaluston. 

Tilat ovat suurelta osin esteettömät. Sisään pääsee pyörätuolilla, sisäänkäynnillä ei ole portaita. Tilasta löytyy myös inva-wc sekä hissi alas vessoille.

Ota yhteyttä!

Carl Willandt
viestintäpäällikkö

Yhteistyössä

2021 © Ekokumppanit Oy