Ekolive logo

Kanna kortesi ekoon!

EkoLive – keskustelua oikeasti tärkeistä asioista

EkoLive on  ajankohtainen ja matalan kynnyksen keskustelutilaisuus, joka pureutuu vaihtuvien, kestävää kehitystä tukevien teemojen ja puhujien myötä oikeasti tärkeisiin aiheisiin. Ekokumppanien tammikuussa 2020 lanseeraama EkoLive on puhuttanut kansantajuisesti jo niin retkeilyn ja luonnon, kierrätyksen ja lajittelun kuin kuluttamisen ja energiankin saralla.

Myös yleisö pääsee vuorovaikutukseen illan puhujien kanssa kysymysten ja kommenttien muodossa. Maksuttomat ja ikärajattomat keskustelutilaisuudet järjestetään Tampereen ytimessä Tammerkosken kupeessa G Livelabissa sekä striimataan livelähetyksinä YouTubessa.

Tulevat EkoLive-illat

EkoLive: tba

Tulossa…

Päivää
Tuntia
Minuuttia
Sekuntia

Menneet EkoLive-illat

Lajittele aiheen mukaan
Lajittele aiheen mukaan

EkoLive: Hävikkiruoan monet kasvot

21.03.2023
Lue lisää

Tiistaina 21.3.2023 klo 18.00–19.30
Tampereen G Livelabissa & YouTubessa

Elinkustannukset nousevat ja ruoan hinta kallistuu entisestään. Nyt jos koskaan on aika tehdä ilmastoteko ja suosia hävikkiruokaa, mutta millaisia asenteita siihen liittyy? Miten hävikkiruoan minimoiminen käytännössä onnistuu ja kenelle markettien punalaputetut tuotteet kuuluvat?

EkoLivessä keskustelemassa Suomen todennäköisesti kuuluisin dyykkari Onni Tonkija, Yliopistonlehtori, KTT Malla Mattila, Kierto-hävikkiruokaravintolan Kristiina Vidqvist ja kestävän ruoan asiantuntija Sanna Teinilä Ekokumppaneilta

Ovet tapahtumaan aukeavat 17.30 Tervetuloa mukaan – kanna kortesi ekoon!

EkoLiven järjestää Ekokumppanit Oy yhdessä KIERTO – Kiertotaloudesta kasvua -hankkeen kanssa.

EkoLive: Korjaa, vuokraa, lainaa - Fiksun kuluttamisen ABC

13.12.2022
Lue lisää

Tiistaina 13.12.2022 klo 18.00–19.30
Tampereen G Livelabissa & YouTubessa

Tarvitsetko porakonetta vai reiän seinään? Voisiko vuokraaminen olla vaihtoehto? Entä onko sinulla itselläsi jokin tavara, jota et tarvitse kuin pari kertaa vuodessa? Miksi et lainaisi sitä? Entä onko kenkäsi korko irronnut, mutta muuten kunnossa? Korjaa se!

Vastuullisesta ja kestävästä kulutuksesta keskustelemassa Katja Tanski Ekokumppaneilta, Marja Vehnämaa Pirkanmaan Martoista, Auli Tikkanen Mansen Suutarista sekä Antti Moilanen vuokrauspalvelu Lainappista.

Tervetuloa mukaan!

EkoLiven järjestää Ekokumppanit Oy yhdessä Euroopan sosiaalirahaston rahoittaman KIRI-hankkeen kanssa.

EkoLive: Energiakriisi iski Eurooppaan – Miten selvitä tulevasta talvesta?

10.10.2022
Lue lisää

Venäjän hyökkäyssota toi energiakriisin Eurooppaan. Syysiltojen viilentyessä yhä useampi odottaa kauhuissaan tulevaa talvea. Kuinka korkealle lämmityskulut nousevat? Joudutaanko sähköä säännöstelemään keskellä kylmintä talvea? Illan alustavat europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen, Tampereen Sähkölaitoksen asiantuntija Pinja Salhoja sekä energia-asiantuntija Silva Vuopponen Ekokumppaneilta.

 

EkoLiven järjestää Ekokumppanit Oy yhteistyössä Tampereen Sähkölaitoksen kanssa.

Ukrainan sota taustalla Venäjän sotatoimista Ukrainassa johtuen energian hinnassa ja saatavuud...

EkoLive: Yhdessä lähiluonnon puolesta – Jokainen voi edistää luontopohjaisia ratkaisuja

17.05.2022
Lue lisää

Tiistaina 17.5.2022 klo 18.00–19.30
Tampereen G Livelabissa & YouTubessa

Ilmastonmuutos koettelee meitä pohjoisen asukkaita etenkin alati kasvavilla sademäärillä, jonka vuoksi myös tulvien uhka kasvaa. EkoLive-illassa kuulemme, millaisia luontopohjaisia ratkaisuja Tampereella on jo kehitetty ja miten paikalliset asukkaat voivat konkreettisesti osallistua ilmastonmuutoksen ja sen aiheuttaman luontokadon torjuntaan. Aiheesta ovat puhumassa kansainvälisen Urban Nature Labs -hankkeen asiantuntijat Maarit Särkilahti ja Salla Leppänen sekä Jere Nieminen ja Sonja Rapo luonnonsuojeluyhdistys Villi vyöhyke ry:stä.

EkoLive: Mitä työelämätaitoja kiertotaloudessa tarvitaan?

05.04.2022
Lue lisää

Kiertotalous tulee muuttamaan lähes jokaista työtä. Huhtikuun EkoLive antaa vastauksia seuraavaan kysymykseen: mitä työelämätaitoja kiertotaloudessa tarvitaan? EkoLive-illan asiantuntijana on työpäivämuotoilija, tietokirjailija ja ilmastoaktivisti Aku Varamäki, joka toimii työntekijäkokemuksen kehittäjänä, kouluttajana ja puhujana tarjoten välineitä työn kehittämiseen. Lämpimästi tervetuloa paikan päälle Tampereen G Livelabiin tai livelähetyksen äärelle.

EkoLiven järjestää Ekokumppanit. Yhteistyössä KIERTO – Kiertotaloudesta kasvua -hanke.

Tallenne livelähetyksestä tiistailta 5.4.2022.

EkoLive: Omistaminen – so last season? Yhteiskäyttö on uusi musta!

08.02.2022
Lue lisää

Nyt on aika mullistaa omistamisen kulttuuri, koska onhan se todellakin so last season! Jakamistalous tarkoittaa uudenlaista ajattelutapaa, joissa tavaroiden käyttäminen on niiden omistamista tärkeämpää. Tarvitsetko siis reiän seinään vai porakoneen? EkoLiven estradille astuvat toimittaja, tv-tuottaja ja tietokirjailija Riku Rantala, kiertotalouden pioneeri Anne Raudaskoski sekä keskustelua luotsaava somepersoona, juontaja ja yrittäjä Sointu Borg.

EkoLiven järjestää Ekokumppanit Oy yhteistyössä JAKAJAT-hankkeen kanssa.

Tallenne livelähetyksestä 8.2.2022.

EkoLive: Miksi maksamme vedestä tuhansien järvien maassa? Onko vesi itsestäänselvyys?

14.12.2021
Lue lisää

Ovatko vesi ja toimiva vesihuolto itsestäänselvyyksiä? Mikä vedessä maksaa ja miten sen saanti on mahdollistunut ja mahdollistuu meille kaikille ympäri vuoden ja vuorokauden? Muun muassa näihin kysymyksiin pyrimme löytämään vastauksia joulukuun EkoLivessä, jossa yleisön veden lähteille ja keskusteluun johdattavat Tampereen yliopiston dosentti, tietokirjailija Tapio S. Katko, Tampereen Veden tuotantojohtaja, dosentti Riitta Kettunen sekä Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy:n toimitusjohtaja Timo Heinonen.

EkoLiven järjestää Ekokumppanit Oy. Yhteistyössä Tampereen Vesi.

Joulukuun EkoLive on valittu Suomen Akatemian Tutkitun tiedon teemavuoden viralliseksi tapahtumaksi!

Puhdas vesi ja sanitaatio on yksi YK:n kestävän kehityksen 17 tavoitteesta. Tämän lisäksi vesi li...

EkoLive: Tekstiilien kierrätys ja lajittelu

16.11.2021
Lue lisää

Kuinka farkut tai sukat tulisi kierrättää? Entä eteisen matto? Entä vaatteet, joiden et haluaisi päätyvän Afrikkaan? Kuka tekstiilikeräystahoista on luotettava? Koska tekstiilituotteita käytetään ja myös tuotetaan valtavia määriä jopa lyhytaikaiseen käyttöön, on niiden kierrätys ja uudelleenkäyttö erityisen tärkeää. Kestävän vaatehuollon ja kierrätysmuodin ammattilainen Outi Les Pyy kertoo marraskuun EkoLivessä, kuinka lajittelemme ja kierrätämme tekstiilit oikein jotta ne päätyvät oikeisiin paikkoihin.

EkoLiven järjestää Ekokumppanit Oy. Yhteistyössä KIERTO-hanke ja Pirkanmaan Jätehuolto Oy.

Tallenne livelähetyksestä 16.11.2021.

EkoLive: Betoniviidakot metsien maassa – kestävä kaupunki rakentuu puusta

12.10.2021
Lue lisää
Puu on materiaalina kestävää, monellakin eri merkityksellä. Tampereella puurakentaminen halutaankin jälleen nostaa aidoksi vaihtoehdoksi. EkoLiven paneelikeskustelussa kuulemme, millaisena Kestävä Tampere 2030 -ohjelmaa luotsaava Laura Inha, TOAS:n toimitusjohtaja Kirsi Koski, Rakennusliike Vahvan suunnittelujohtaja Lassi Hintikka sekä Metsäkeskuksen projektipäällikkö Eveliina Oinas näkevät puun roolin tulevaisuuden Tampereen rakentamisessa. Yhteistyössä Puuosaamista Pirkanmaalle -hanke.
Ennen metsänreunaa katsottiin pelonsekaisesti sekä nälkäisenä; syödäänkö minut vai onko siellä mi...

EkoLive Podcast – Parempaa foliohattuilua

Haluaisitko elää nykyistä kestävämmin, mutta et tiedä, mistä aloittaa? Ekokumppaneiden EkoLive-podcast tarjoaa foliohattuilun sijasta faktoja kahvipöytä- ja somekeskustelun tueksi sekä matalan kynnyksen ratkaisuja kiireisen arjen kestävämpiin valintoihin. Kestävä tulevaisuus syntyy pienistä teoista, joko sinä olet valmis ottamaan itseäsi niskasta kiinni?

EkoLive-podcastia isännöi Carl Willandt, joka haastaa kestävän kehityksen asiantuntijat puhumaan oikeasti tärkeistä asioista tavallisen tallaajan näkökulmasta.

Osallistu #ekolive -keskusteluun somessa!

Sosiaalisen median kanavat

Yhteystiedot

G Livelab

Elokuussa 2019 avattu G Livelab sijaitsee Tampereen keskustassa Frenckellin vanhan lehtienlukusalin tilassa Tammerkosken kupeessa. Ikärajaton liveklubi tarjoaa viihtyisän ilmapiirin lisäksi herkullisia antimia niin ravintolan ruoka- kuin juomapuolelta sekä todennäköisesti Tampereen laadukkaimman äänentoistokaluston. 

Tilat ovat suurelta osin esteettömät. Sisään pääsee pyörätuolilla, sisäänkäynnillä ei ole portaita. Tilasta löytyy myös inva-wc sekä hissi alas vessoille.

Ota yhteyttä!

Ekokumppanit
Carl Willandt

Carl Willandt

Viestintäpäällikkö

Yhteistyössä

2024 © Ekokumppanit Oy