Ekolive – keskustelua oikeasti tärkeistä asioista

Kanna kortesi ekoon!

 EkoLive on Ekokumppanien tammikuussa 2020 lanseeraama keskustelutilaisuuksien sarja, joissa keskustellaan ajankohtaisista, oikeasti tärkeistä aiheista asiantuntijoiden ja yleisön kesken. Maksuttomat ja ikärajattomat keskustelutilaisuudet järjestetään Tampereen ytimessä Tammerkosken kupeessa G Livelabissa sekä livelähetyksinä YouTubessa.

Tulevat EKOLIVE-illat

Kaikki tilaisuudet järjestetään Tampereen G Livelabissa klo 18.00–19.30, ovet avataan jo klo 17.00. Ikärajattomiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy. G livelab on esteetön tila.

Helmikuun EkoLiven teemana on jakamistalous ja yhteisöllisyys

Tiistaina 16.2.2021 klo 18.00 – save the date!

Striimilinkki julkaistaan tällä sivulla lähempänä tapahtuma-ajankohtaa.

Maaliskuun EkoLiven teema julkaistaan myöhemmin

Tiistaina 16.3.2021 klo 18.00 – save the date!

Striimilinkki julkaistaan tällä sivulla lähempänä tapahtuma-ajankohtaa.

Huhtikuun EkoLivessä keskustellaan ruokahävikistä ja lajittelun merkityksestä

Tiistaina 13.4.2021 klo 18.00 – save the date!

Striimilinkki julkaistaan tällä sivulla lähempänä tapahtuma-ajankohtaa.

Toukokuun EkoLiven teema julkaistaan myöhemmin

Maanantaina 10.5.2021 klo 18.00 – save the date!

Striimilinkki julkaistaan tällä sivulla lähempänä tapahtuma-ajankohtaa.

Katso tästä EkoLive-iltojen tallenteet

EkoLive: Järviemme tila – miten vetemme voivat?

Miten minä yksilönä voin vaikuttaa vesiemme, etenkin järviemme tilan parantamiseen vai onko mitään tehtävissä? Suomen ympäristökeskuksen johtava tutkija, biologi, tutkimusprofessori Kari-Matti Vuori sekä Ekokumppanien asiantuntija Olli Vakkala keskustelevat meidän kaikkien suomalaisten suurimmasta aarteesta ja avaa tämän hetkistä tilannekuvaa ilmaston muutoksen keskellä – miten vetemme voivat. Tallenne livelähetyksestä 15.12.2020.

EkoLive: Vastuullinen kuluttaja ja muodin ympäristövaikutukset

Tekstiiliteollisuuden ympäristövaikutus on valtava. Vastuullisuus on iso termi, jonka alle lasketaan sekä etiikka että ekologisuus. Mitä sinun pitäisi vaatteita käyttävänä ihmisenä tietää tekstiiliteollisuudesta? Millaisia asioita juuri sinä voit tehdä tehdäksesi parempia valintoja vaatekaupoilla ja arjessasi? Marraskuun EkoLivessä puheenvuoron sai vastuullisuusvaikuttaja Outi Pyy. Tallenne livelähetyksestä 17.11.2020.

EkoLive: Miten ilmastonmuutos pysäytetään?

Mitkä ovat vaikuttavimmat ratkaisut kotona ja yhteiskunnassa? Voiko ilmastokriisin kääntää voitoksi kokoaan suuremmassa Suomessa? EkoLive-illan alustajana on tietokirjailija Tuomas Vanhanen.

Youtube video tulossa…

EkoLive: Retkeily elämäntapana – miten minusta tuli retkeilijä?

Kaksi Suomen retkeilyn huippua, Petri Mäkelä ja Poppis Suomela, kertovat kädestä pitäen, mitä retkeilyn aloittaminen vaatii – vai vaatiko se oikeastaan mitään?

Youtube video tulossa…

EkoLive: Rentoa retkipyöräilyä Pirkanmaalla

(Tapahtuma streamattiin suorana Facebook Livessä). Asiantuntijoina keskustelemassa Ekokumppaneilta projektipäällikkö Olli Vakkala yhdessä Ekokumppanien viestintäpäällikkö Carl Willandtin kanssa. Livepyöräilijänä Pyry Rinkinen Ekokumppaneilta.

Youtube video tulossa…

EkoLive: Nollahukka – kohti kestävämpää elämäntapaa

Alustajana Nollahukka-blogin Otso Sillanaukee.

ekolive_otso

Blogi

Ajankohtaista

Avainasemassa energia

Varpaita nipistelee…Pihistelet suihkuveden lämmityksessä värjöttelemällä kylmässä suihkussa. Tässä sitä energiaa säästyy! Mutta paljonko?

Lue lisää »
Ajankohtaista

Retkeily – elämäni

Retkeily ei ole oikein mitään. Retkeilyllä ei kilpailla eikä sitä edes mitata muuta kuin kansallispuistojen kävijämäärien selvittämiseksi. Retkeilijän määrittäminenkin on hankalaa. Milloin minusta tulee retkeilijä vai olenko sitä jo ensi askeleesta alkaen? Onko retkeily vain osa elämää vai elämä vain retkeilyä?

Lue lisää »
ekolive
Ajankohtaista

EkoLive – Kanna kortesi ekoon!

Maailma on täynnä puhetta. Perinteiset mediat ovat saaneet rinnalleen uusia kanavia, joissa jokainen saa oman äänensä aiempaa helpommin kuuluviin. Samalla tiedon määrä on kasvanut ja sen saatavuus helpottunut.

Lue lisää »

Osallistu #ekolive -keskusteluun somessa!

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

1 month ago

"Suomalainen on yhtä lailla järven kuin metsän lapsi", toteaa Kari-Matti Vuori.⁠

Upea EkoLive-ilta – jälleen kerran! Kiitos etäyleisölle ja erityiskiitos Suomen ympäristökeskuksen johtava tutkija, biologi, tutkimusprofessori Kari-Matti Vuori sekä Ekokumppanien asiantuntija Olli Vakkala mielenkiintoisesta keskustelusta. Säästä vettä, syö särkeä ja anna rantojen rehottaa. Näillä opeilla edistämme järviemme hyvinvoivaa tulevaisuutta.⁠

Tallenne on katsottavissa täällä: youtu.be/iEg9_Sh2Ats

Kiitos myös yhteistyökumppanimme Tampereen Vesi ja Luonto- ja tiedekeskus Saimaarium. EkoLiven toteuttaa Ekokumppanit.
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Tämä oli mielenkiintoinen setti, kiitos!

Yhteystiedot

Elokuussa 2019 avattu G Livelab sijaitsee Tampereen keskustassa Frenckellin vanhan lehtienlukusalin tilassa Tammerkosken kupeessa. Ikärajaton liveklubi tarjoaa viihtyisän ilmapiirin lisäksi herkullisia antimia niin ravintolan ruoka- kuin juomapuolelta sekä todennäköisesti Tampereen laadukkaimman äänentoistokaluston. 

Tilat ovat suurelta osin esteettömät. Sisään pääsee pyörätuolilla, sisäänkäynnillä ei ole portaita. Tilasta löytyy myös inva-wc sekä hissi alas vessoille.

Ota yhteyttä!

Carl Willandt
viestintäpäällikkö

Yhteistyössä

2021 © Ekokumppanit Oy