Ekolive – keskustelua oikeasti tärkeistä asioista

Kanna kortesi ekoon!

 EkoLive on Ekokumppanien tammikuussa 2020 lanseeraama keskustelutilaisuuksien sarja, joissa keskustellaan ajankohtaisista, oikeasti tärkeistä aiheista asiantuntijoiden ja yleisön kesken. Maksuttomat ja ikärajattomat keskustelutilaisuudet järjestetään Tampereen ytimessä Tammerkosken kupeessa G Livelabissa sekä livelähetyksinä YouTubessa.

LIVE 13.4.2021 klo 18.00 | EkoLive: Tähteetöntä tulevaisuutta – ruokahävikin ja biolajittelun ympäristövaikutukset​

Tulevat EKOLIVE-illat

Kaikki tulevat EkoLive-illat ovat katsottavissa suorana lähetyksenä YouTubessa. Tilaisuudet striimataan Tampereen G Livelabista. Otamme yleisöä myös paikan päälle, jos tilanne sallii. Seuraamme aktiivisesti alueellisia koronaraohjeistuksia yleisötilaisuuksien rajoitusten suhteen. Tällä hetkellä yli kymmenen hengen yleisötilaisuudet on kielletty Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella aluehallintoviraston päätöksen nojalla 15.3.2021 saakka.

EkoLive: Tähteetöntä tulevaisuutta – ruokahävikin ja biolajittelun ympäristövaikutukset

LIVE | Tiistaina 13.4.2021 klo 18.00

Huhtikuun EkoLivessä keskustellaan hävikin vähentämisestä ja biolajittelun merkityksestä. Illan aloittaa Hävikkikokkikisa, jossa Tampereen teatterin johtaja Mikko Kanninen ja Tampereen Työväen Teatterin johtaja Otso Kautto loihtivat huippukokki Arto Rastaan kokoamista hävikkielintarvikkeista silmää hiveleviä herkkuja. Paneelikeskustelussa pureudutaan ympäristön etuun hävikkiruoan ja biolajittelun näkökulmista. Keskustelemassa ovat huippukokki ja ravintoloitsija Arto Rastas sekä Pirkanmaan Jätehuollon biokampanjan tuottaja Jenni Ruotsalo. EkoLive-illan juontaa Salla Kettula.

Toukokuun EkoLivessä keskustellaan kesän luontoretkistä ja pyöräretkistä Pirkanmaalla

Maanantaina 10.5.2021 klo 18.00 – save the date!

Striimilinkki julkaistaan tällä sivulla lähempänä tapahtuma-ajankohtaa.

Katso tästä EkoLive-iltojen tallenteet

EkoLive: Kestävää hyvinvointia luodaan arjen teoilla

Nykyisessä hyvinvointivaltiossa tavoittelemme hyvinvointia keinoin, jotka ylittävät ympäristömme sietokyvyn. Yksi syy tälle on se, että olemme kadottaneet yhteyden luontoon sekä syvällisen ymmärryksen moniulotteisesta hyvinvoinnista. Tampereen yliopiston tutkija Tuuli Hirvilammi tarkastelee arkemme sisältöä ja keinoja, joiden avulla voimme luoda nykyistä kestävämmän ekohyvinvointivaltion, omasta hyvinvoinnistamme tinkimättä. Yhteistyössä Kestävä Tampere 2030 -ohjelma. Tallenne livelähetyksestä 16.3.2021.

EkoLive: Yhteisöllinen jakamistalous – kohti kestävää ja kokemuksellista elämää

Mitkä tekijät ovat avainasemassa siirtymässä kestävään ja entistä parempaa hyvinvointia kokevaan yhteiskuntaan? Kestävyystutkija, visionääri, professori Arto O. Salonen sanoittaa tulevaisuuden suuntaviivat näkyväksi. Kuulemme myös jakamistalouden ratkaisuista, joita JAKAJAT-hankkeessa on kokeiltu. Tallenne livelähetyksestä 16.2.2021.

 
 

EkoLive: Järviemme tila – miten vetemme voivat?

Miten minä yksilönä voin vaikuttaa vesiemme, etenkin järviemme tilan parantamiseen vai onko mitään tehtävissä? Suomen ympäristökeskuksen johtava tutkija, biologi, tutkimusprofessori Kari-Matti Vuori sekä Ekokumppanien asiantuntija Olli Vakkala keskustelevat meidän kaikkien suomalaisten suurimmasta aarteesta ja avaa tämän hetkistä tilannekuvaa ilmaston muutoksen keskellä – miten vetemme voivat. Yhteistyössä Tampereen Vesi. Tallenne livelähetyksestä 15.12.2020.

EkoLive: Vastuullinen kuluttaja ja muodin ympäristövaikutukset

Tekstiiliteollisuuden ympäristövaikutus on valtava. Vastuullisuus on iso termi, jonka alle lasketaan sekä etiikka että ekologisuus. Mitä sinun pitäisi vaatteita käyttävänä ihmisenä tietää tekstiiliteollisuudesta? Millaisia asioita juuri sinä voit tehdä tehdäksesi parempia valintoja vaatekaupoilla ja arjessasi? Marraskuun EkoLivessä puheenvuoron sai vastuullisuusvaikuttaja Outi Pyy. Yhteistyössä Pirkanmaan Jätehuolto Oy. Tallenne livelähetyksestä 17.11.2020.

EkoLive: Miten ilmastonmuutos pysäytetään?

Mitkä ovat vaikuttavimmat ratkaisut kotona ja yhteiskunnassa? Voiko ilmastokriisin kääntää voitoksi kokoaan suuremmassa Suomessa? EkoLive-illan alustajana on tietokirjailija Tuomas Vanhanen. Yhteistyössä Tampereen Sähkölaitos Oy. Tallenne livelähetyksestä 6.10.2020.

EkoLive: Retkeily elämäntapana – miten minusta tuli retkeilijä?

Kaksi Suomen retkeilyn huippua, Petri Mäkelä ja Poppis Suomela, kertovat kädestä pitäen, mitä retkeilyn aloittaminen vaatii – vai vaatiko se oikeastaan mitään? Tallenne livelähetyksestä 15.9.2020.

EkoLive: Rentoa retkipyöräilyä Pirkanmaalla

Asiantuntijoina keskustelemassa Ekokumppaneilta projektipäällikkö Olli Vakkala yhdessä Ekokumppanien viestintäpäällikkö Carl Willandtin kanssa. Livepyöräilijänä Pyry Rinkinen Ekokumppaneilta. Tallenne livelähetyksestä 12.5.2020.

EkoLive: Nollahukka – kohti kestävämpää elämäntapaa

Alustajana Nollahukka-blogin Otso Sillanaukee. Ensimmäinen EkoLive-tilaisuus järjestettiin ilman livestriimiä, joten tallennetta ei valitettavasti ole. Yhteistyössä Pirkanmaan Jätehuolto Oy. Lue alla olevasta linkistä Sillanaukeen EkoLive-blogiteksti!

Blogi

EkoLive - Arto Rastas ja Jenni Ruotsalo
Ekolive

Kohti tähteetöntä tulevaisuutta

Tähteetön tulevaisuus kuulostaa hienolta. Ruokahävikkiä ei syntyisi ja kaikki varta vasten käyttöön valmistettu osattaisiin hyödyntää 100-prosenttisesti. Ja biolajittelu olisi niin tuttua, että se jokin pieni jämä, joka olisi jäämässä yli, osattaisiin lajitella oikeaoppisesti biojätekeräykseen! Onko se mahdollista?

Lue lisää »
Ekolive

Kestävää hyvinvointia luodaan arjen teoilla

Ihminen on osa luontoa. Olemme kaikki tarvitsevia. Nämä kaksi virkettä kuulostavat kaikille tutuilta. Väitän kuitenkin, että ne ymmärretään huonosti. Yhteiskuntamme suosii ihmiskeskeistä ajattelua ja nostaa jalustalle yksilöitä huomioimatta useinkaan sitä, miten monin tavoin yksilöt ovat yhteydessä toisiinsa.

Lue lisää »
Ekolive

Avainasemassa energia

Varpaita nipistelee…Pihistelet suihkuveden lämmityksessä värjöttelemällä kylmässä suihkussa. Tässä sitä energiaa säästyy! Mutta paljonko?

Lue lisää »
Ekolive

Retkeily – elämäni

Retkeily ei ole oikein mitään. Retkeilyllä ei kilpailla eikä sitä edes mitata muuta kuin kansallispuistojen kävijämäärien selvittämiseksi. Retkeilijän määrittäminenkin on hankalaa. Milloin minusta tulee retkeilijä vai olenko sitä jo ensi askeleesta alkaen? Onko retkeily vain osa elämää vai elämä vain retkeilyä?

Lue lisää »
ekolive
Ekolive

EkoLive – Kanna kortesi ekoon!

Maailma on täynnä puhetta. Perinteiset mediat ovat saaneet rinnalleen uusia kanavia, joissa jokainen saa oman äänensä aiempaa helpommin kuuluviin. Samalla tiedon määrä on kasvanut ja sen saatavuus helpottunut.

Lue lisää »

Yhteystiedot

Elokuussa 2019 avattu G Livelab sijaitsee Tampereen keskustassa Frenckellin vanhan lehtienlukusalin tilassa Tammerkosken kupeessa. Ikärajaton liveklubi tarjoaa viihtyisän ilmapiirin lisäksi herkullisia antimia niin ravintolan ruoka- kuin juomapuolelta sekä todennäköisesti Tampereen laadukkaimman äänentoistokaluston. 

Tilat ovat suurelta osin esteettömät. Sisään pääsee pyörätuolilla, sisäänkäynnillä ei ole portaita. Tilasta löytyy myös inva-wc sekä hissi alas vessoille.

Ota yhteyttä!

Carl Willandt
viestintäpäällikkö

Yhteistyössä

2021 © Ekokumppanit Oy