Ekokompassi: Pikante-ravintolat

pikante

Kirjoittaja

Carl Willandt
Carl Willandt
Viestintäpäällikkö

Avainsanat

Ekokompassi, Kestävä kehitys, Ylennys

Lisätiedot

Kuva: Nina Hurme

Maukkaita hetkiä, hyviä tekoja

Pikante-ravintoloissa valmistetaan hyvää ja terveellistä ruokaa. Pikantella on jo pitkään kuljettu kohti vihreämpää jalanjälkeä ja valintoja on punnittu ympäristön ja hiilijalanjäljen kannalta.

Ylennys-hanke ja sen tarjoama koulutus tulivat sopivaan saumaan tukemaan jo aloitettua työtä. Koulutus antoi selkeän pohjan ja auttoi keräämään yhteen jo tehdyn työn ja nosti uusia osa-alueita tietoisuuteen. Eniten kiitosta Pikanten väki antoi selkeille ohjeille, joiden avulla ympäristöjärjestelmä oli helppo rakentaa. Hankkeen puitteissa järjestetyissä aamukahvitilaisuuksissa sai uusia vinkkejä ympäristötyöhön, ja koulutuspäivissä sai tehdä omia tarkentavia kysymyksiä. Tunnustuksena hankkeen aikana tehdystä kehitystyöstä Pikante-ravintoloille myönnettiin Ympäristövastuu valttikorttina − Menesty kestävästi -tilaisuudessa Ekokompassi-sertifikaatti.

Miten vastuullisuus näkyy asiakkaille?  Käytössä on monta viestintäkanavaa; on digitaalisia näyttöjä ja sosiaalista mediaa, joissa vastuullisuustyötä tuodaan esille. Kun vastuullisuus on luonnollinen ja itsestään selvä osa arkea, sitä ei tarvitse erikseen nostaa jalustalle. Esimerkiksi ruokahävikki pyritään pitämään mahdollisimman pienenä. Monissa Pikanten ravintoloissa onkin mahdollista ostaa linjastoruokaa mukaan lounasajan jälkeen. Lisäksi kotimaisuutta ja lähiruokaa suositaan. Ravintoloissa käytetyt perunat ovat kasvaneet Pälkäneellä ja ne tuodaan ravintolaan päivittäin.

Ja näkyy se vastuullisuus ihan yrityksen etusivullakin: ”Olemme ottaneet käyttöön Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän, jonka avulla teemme määrätietoista työtä ympäristön hyvinvoinnin eteen.”

06.10.2025
Ikaalisten kaupunki päättänyt asettaa Pirkan Taival reitin ulkoilureittisuunnitelman asetettavaksi nähtäville siltä osin mitä suunnitelma koskettaa...
04.10.2025
Tampereen Ikurissa sijaitseva, vuonna 1989 rakennettu yksikerroksinen omakotitalo kätki sisäänsä ongelman, joka paljastui vasta vuosikymmeniä raken...
18.09.2025
Mitkä ovat asiantuntijan vinkit tehokkaimpiin tapoihin säästää sekä energiaa että rahaa? Kuulostaako älykoti aivan scifi-hommilta? Ja mitä tuleva v...
12.09.2025
Outdoor Expressin ja Luontoon.fi:n Instagram-tileillä on käynnissä arvonta, jonka osallistujien kesken arvomme 50 lippua viikonloppukuljetukselle E...
08.09.2025
Tampereella käynnistyy tänä syksynä uudenlainen, yhteisöllinen luontolähettilästoiminta, johon etsitään mukaan vapaaehtoisia tamperelaisia vahvista...
04.09.2025
Tampereen kaupunkikonserniin kuuluva kestävän kehityksen ja vastuullisuuden asiantuntijaorganisaatio saa uuden toimitusjohtajan, kun DI Tiina Sarkk...
18.06.2025
Koko kaupungin siisteystalkoot -tapahtumamme pääsi upeasti 2. sijalle valtakunnallisissa Välittämisen SM-kisoissa. Yhteisöllisessä talkootapahtumas...
17.06.2025
The reuse revolution started with both reuse campaign supporting the customers to change into reusable containers and a concrete pilot with reusabl...
03.06.2025
Ekokumppanien ja Blokgardenin kehittämä Kivikasviseinä valittiin voittajaratkaisuksi KIRA-kasvuohjelman ja Green Building Council Finlandin kilpail...

aa