ek-logo_final

Sukupolvelta toiselle.

Ratkaisuja kestävän kehityksen haasteisiin

Palveluita kestävän kehityksen tarpeisiin

Ekokumppanit Oy toteuttaa monipuolisia, kestävän kehityksen mukaisia palveluita ympäristö- ja ihmislähtöisesti.

Laaja ja monialainen asiantuntijajoukkomme sekä tiimiemme tiivis ja ketterä yhteistoiminta mahdollistavat räätälöityjen palvelukokonaisuuksien tuottamisen juuri Sinun tarpeesi huomioon ottaen.

Kunnille

Kuntasektorin tarpeet ja toiveet ovat meille tuttuja, olemmehan osa Tampereen kaupunkikonsernia ja toteuttaneet palveluita kaupungille koko olemassaolomme ajan. Tarjoamme kunnille monipuolisesti palveluita muun muassa kuntalaisten osallistamiseksi tai vaikkapa retkeilymahdollisuuksien parantamiseksi. Suunnittelemme valmiit neuvontapalvelut kuntalaisten päästöjen pienentämiseksi, oli kyseessä sitten energiankulutus tai kestävä liikkuminen, sekä toteutamme ympäristöaiheiset ja -ystävälliset kampanjat ja tapahtumat vuosien kokemuksella. Lue alapuolelta lisää valmiista konsepteistamme tai ota rohkeasti yhteyttä asiantuntijoihimme, niin suunnittelemme Sinulle juuri teidän tarpeenne huomioon ottavan palvelukokonaisuuden.

Öljystä uusiutuviin -kuntalaisneuvonta

Asuntojen lämmittämisestä syntyvät päästöt muodostavat merkittävän osan Suomen kokonaispäästöistä ja yksi ilmastolle haitallisimmista tavoista lämmittää koti on tehdä se öljyllä. Lisäksi se on kallista ja moni yllättyykin, kuinka paljon rahaa säästyy vaihtamalla öljylämmitys uusiutuvaan vaihtoehtoon. Me osaamme kertoa sen, sekä monta muutakin hyvää syytä siirtyä öljystä uusiutuviin.

Mitä?

Puolueetonta ja faktoihin pohjatuvaa neuvontaa öljylämmitettävien pientalojen omistajille. Tavoitteena edullisempi ja ympäristöystävällisempi lämmitys, asumismukavuudesta tinkimättä.

Miksi?

Pientalojen omistajien rahojen säästämiseksi, kunnan ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi ja paikallisen liiketalouden tukemiseksi.

Ratkaisu?

Huolellisesti suunniteltu ja kohdennettu neuvonta.

Kysy lisää palvelusta

Silva Vuopponen

Silva Vuopponen

Koulujen kestävän kehityksen kampanjat ja toimintamallit

Kouluissa on suuret mahdollisuudet vaikuttaa tulevaisuuteemme paitsi tiedostavia kansalaisia kasvattamalla, myös omaa toimintaa kehittämällä.  Kohti Zero Waste -koulua,  Kouluruoka 2030 ja lukuisat muut toimintamallit auttavat kouluja ja varhaiskasvatuksen yksiköitä tekemään toiminnastaan aiempaakin ympäristöystävällisempää.

Mitä?

Kampanjoita, oppitunteja, opetusmateriaaleja, toimintamalleja ja muita eväitä matkalle kohti hiilineutraalia koulua ja ympäristöystävällisiä elämäntapoja.

Miksi?

Koulujen aiheuttamien päästöjen vähentämiseksi, hävikin pienentämiseksi ja ympäristökasvatuksen tueksi.

Ratkaisu?

Vuosien kehitystyön tuloksena syntyneet, kokemuksen kautta toimiviksi todetut monipuoliset toimintamallit.

Kysy lisää palvelusta

Tiina Kuusipalo

Tiina Kuusipalo

Luonto- ja retkeilypalvelut

Suomalainen on luonnon lapsi. Koronapandemian rajoitettua matkustamista suomalaiset löysivät uudestaan lähimetsät, retkeilypolut ja pitkospuut. Me suunnittelimme ja rakensimme tamperelaisille oman lähiluontokeitaan Kintulammille, joka palkittiin Vuoden Retkikohteena. Mitä voisimmekaan tehdä teidän kunnassanne?

Mitä?

Kokonaisvaltaista retkeilyn kehitystyötä tai yksittäisten kohteiden suunnittelua ja toteutusta reittisuunnittelusta viimeiseen pitkospuuhun ja laavun kattoparruun.

Miksi?

Kuntalaisten aktivoimiseksi, kunnan matkailun piristämiseksi sekä luonnonmukaisen retkeilyn ja lähimatkailun edistämiseksi.

Ratkaisu?

Palkittujen ammattilaisten tarjoama, kokonaisvaltainen luonto- ja retkeilypalvelu.

Kysy lisää palvelusta

Petri Mäkelä

Petri "Pete" Mäkelä

Kunnan oma ilmasto-opas

Melkein 70 prosenttia kuntien kasvihuonepäästöistä on lähtöisin kuntalaisten elintavoista. Näitä päästöjä on kuitenkin mahdollista leikata yksinkertaisillakin arjen valinnoilla. Kuntalaisille kohdennettu ilmasto-opas inspiroi ja houkuttelee tekemään kestävämpiä valintoja, jolloin kunnan päästöt vähenevät kuin itsestään.

Mitä?

Juuri teidän kuntanne taustat ja tarpeet huomioiden toteutettu kuntalaisten ilmasto-opas, joka antaa ideoita ja tukee kuntalaisia matkalla kohti kestävämpiä elämäntapoja.

Miksi?

Kuntalaisten ja sen kautta koko kunnan hiilijalanjäljen kutistamiseksi sekä ilmastonmuutoksen jarruttamiseksi.

Ratkaisu?

Ammattitaidolla räätälöity, kunnan oma ilmasto-opas.

Kysy lisää palvelusta

Carl Willandt

Carl Willandt

Sanni Kouhi

Vanhempainvapaalla

Kuntalaisten energianeuvonta

Kotitalouksien energiatehokkuus on yksi merkittävimmistä askelista matkalla kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa. Ongelma on siinä, että monikaan kuluttaja ei tiedä, miten paljon energiaa – ja rahaa – olisikaan mahdollista säästää matalan kynnyksen toimenpiteillä. Onneksi me tiedämme.

Mitä?

Ihmiset säästävät mielellään energiaa ja rahojansa, jos vain tietävät, miten se tehdään. Me tarjoamme tukea kuntalaisten energianeuvonnan suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Miksi?

Kuntalaisten energiankulutuksen ja elinkustannusten pienentämiseksi.

Ratkaisu?

Huolellisesti suunniteltu ja kohdennettu, henkilökohtainen energianeuvonta.

Kysy lisää palvelusta

Silva Vuopponen

Silva Vuopponen

Tapahtumatuotanto

Kestävä tapahtumatuotanto on kuulunut Ekokumppanien palveluvalikoimaan toimintamme alusta lähtien. Järjestämme tapahtumat muutaman hengen koulutuksista tuhansien ihmisten julkisiin tapahtumiin laadukkaasti ja kestävästi. Niin livenä kuin etänä.

Mitä?

Mielenkiintoiset tapahtumat ovat mitä parhain tapa opettaa ihmisille kestävämpiä toiminta- ja elämäntapoja. Me suunnittelemme ja toteutamme tapahtumat vankalla ammattitaidolla.

Miksi?

Kestävien elämäntapojen opettamiseksi ja levittämiseksi sekä hiilineutraaliuden edistämiseksi.

Ratkaisu?

Kiinnostavat, hyvin järjestetyt ja sujuvat tapahtumat.

Kysy lisää palvelusta

Placeholder

Elli Kuusisto

Sanni Kouhi

Vanhempainvapaalla

Oppaat

Me Ekokumppaneilla olemme toteuttaneet useita oppaita, joiden avulla kuka tahansa pystyy muuttamaan elämäntapojaan kestävämmäksi, elämänlaadusta tinkimättä. Haluaisitko sinä opastaa sidosryhmästi toimimaan ympäristötietoisesti? Me toteutamme aiheeseen sopivan oppaan kohderyhmätietoisesti ja tilaajalähtöisesti.

Mitä?

Ilmasto-opas? Vesien suojeluopas? Kestävän liikkumisen opas? Ekologisen retkeilyn opas? Me toteutamme ne kaikki ja mitä tahansa muuta!

Miksi?

Kuluttajien toimintatapojen muuttamiseksi, kestävämmän tulevaisuuden puolesta.

Ratkaisu?

Asiantunteva, uskottava ja inspiroiva kuluttajaopas. (Tutustu aiempiin oppaisiimme etusivullamme.)

Kysy lisää palvelusta

Carl Willandt

Carl Willandt

Sanni Kouhi

Vanhempainvapaalla

Kestävä liikkuminen

Ilman innovatiivisia kestävän liikkumisen visioita, ideoita ja ratkaisuja päästöjemme leikkaminen tai hiilineutraalius jäävät kaukaiseksi haaveeksi. Onneksi meiltä Ekokumppaneilta löytyy loputtomasti niin visiointi-, ideointi- kuin ratkaisukykyä tälläkin saralla!

Mitä?

Kestävä liikkuminen on monisäikeinen ja laaja-alainen kokonaisuus, jossa kunnalla ja kuntalaisilla on merkittävä rooli. Meiltä saat tukea tämän kokonaisuuden jokaiseen vaiheeseen suunnittelusta toteutuksen kautta mittarointiin.

Miksi?

Kunnan hiilijalanjäljen pienentämiseksi sekä kuntalaisten arjen helpottamiseksi ja liikuntamahdollisuuksien parantamiseksi.

Ratkaisu?

Kattava ja innovatiivinen kestävän liikkumisen kokonaisuus tai mikä tahansa kyseisen kokonaisuuden osatoteutus, ammattitaidolla ja asiantuntevasti.

Kysy lisää palvelusta

Olli Vakkala

Olli Vakkala

Yrityksille

Vastuullinen ja kestävä toiminta on yritykselle merkittävä kilpailuvaltti, lähitulevaisuudessa elinehto.

Ekokumppanit Oy on ollut kestävän yritystoiminnan ja -kulttuurin suunnannäyttäjä ja edelläkävijä jo vuosien ajan. Me ymmärrämme ja tunnemme kestävän kehityksen tavoitteet, yritysten ympäristövastuun, vastuullisen organisaatioviestinnän vaatimukset sekä muut yrityksien kannalta merkittävät kestävyystoimenpiteet ja tarpeet. Tältä pohjalta olemme kehittäneet useita yrityksille suunnattuja palveluita, joiden avulla on helppo ottaa tarvittavat askeleet kohti kestävämpiä toimintatapoja. Ota yhteyttä, niin suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä juuri teidän tarpeisiinne vastaavat toimenpiteet.

 

Energiakatselmusten ja energiatehokkuus-
investointien konsultointi

Yritysten energiakatselmusten tavoitteena on analysoida yrityksen energiankäyttö, selvittää energiansäästöpotentiaali ja esittää kustannustehokkaita toimenpide-ehdotuksia energiatehokkuuden parantamiseksi. Me teemme tämän puolueettomasti, vailla kaupallisia intressejä.

Mitä?

Energiakatselmuksien toteuttamista ja energiatehokkuusinvestointien konsultointia ammattitaidolla ja puolueettomasti, yrityksen tarpeet huomioon ottaen.

Miksi?

Yrityksen energiankulutuksen pienentämiseksi ja kulujen säästämiseksi. Yrityksen päästöjen ja hiilijalanjäljen pienentämiseksi.

Ratkaisu?

Energiaviraston ohjeiden mukaan toteutettu, ammattitaitoinen ja puolueeton energiatehokkuuskonsultointi.

Kysy lisää palvelusta

Silva Vuopponen

Silva Vuopponen

Vastuullisuusviestinnän kokonaisuudet

Monialainen viestinnän ja palvelumuotoilun asiantuntijatiimimme tuottaa rehellistä vastuullisuusviestintää sekä rohkeita ja räätälöityjä, loppuun asti suunniteltuja viestinnän kokonaisratkaisuja. Yksinkertaisesti sanottuna: me muutamme ideat ilmiöksi, asiakaslähtöisesti ja faktoihin nojaten.

Mitä?

Vastuullinen ja kestävä toiminta on vankka kilpailuetu, kunhan asiakkaat tietävät siitä. Me autamme viestimään hyvistä teoistanne, strategiatasolta somekampanjoihin.

Miksi?

Yrityskuvan parantamiseksi, kilpailijoista erottautumiseksi ja toiminnan ohjaamisessa kestävämmäksi.

Ratkaisu?

Tunteita herättävät, yrityksellenne ja brändillenne lisäarvoa tuottavat viestintäratkaisut.

Kysy lisää palvelusta

Carl Willandt

Carl Willandt

Kestävän kehityksen mukaiset koulutukset

Suuret vaikutukset syntyvät pienistä teoista. Kestävillä arjen valinnoilla teidänkin yrityksenne voi säästää sekä ympäristöä että euroja. Meille kestävä toiminta on arkipäivää ja opetamme sitä mielellämme muillekin.

Mitä?

Tarjoamme kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisia koulutuksia yrityksen omat tavoitteet, resurssit ja taustat huomioon ottaen.

Miksi?

Yrityksen hiilijalanjäljen pienentämiseksi, kulujen säästämiseksi ja henkilökunnan sitouttamiseksi yhteisten, kestävien tavoitteiden taakse.

Ratkaisu?

Ihmisläheiset koulutukset, joiden avulla kestävät valinnat perustellaan ymmärrettävästi ja otetaan sujuvasti osaksi yrityksen arkea.

Kysy lisää palvelusta

Tiina Kuusipalo

Tiina Kuusipalo

Kestävä palvelumuotoilu

Haluatteko kehittää palvelutarjontaanne aiempaa kestävämmäksi, vastuullisemmaksi ja asiakaslähtöisemmäksi? Me olemme valmiita auttamaan yritystänne kestävän palvelumuotoilun keinoin.

Mitä?

Kestävien palveluiden kysyntä kasvaa kohisten. Me autamme teitä muokkaamaan palvelupalettinne entistäkin houkuttelevammaksi ja vastuullisemmaksi.

Miksi?

Palveluiden kiinnostavuuden ja houkuttelevuuden kasvattamiseksi sekä yrityksen toimintatapojen kehittämiseksi kohti kestävämpää tulevaisuutta.

Ratkaisu?

Ammattitaidolla räätälöidyt palvelumuotoilun kokonaisuudet.

Kysy lisää palvelusta

Pyry Rinkinen

Pyry Rinkinen

Tapahtumatuotanto

Kestävä tapahtumatuotanto on kuulunut Ekokumppanien palveluvalikoimaan toimintamme alusta lähtien. Järjestämme tapahtumat muutaman hengen koulutuksista tuhansien ihmisten julkisiin tapahtumiin laadukkaasti ja kestävästi. Niin livenä kuin etänä.

Mitä?

Haluatte sitten vakuuttaa asiakkaanne tai ilahduttaa henkilökuntaanne, me autamme toteuttamaan kestävät tapahtumakokonaisuudet yrityksenne tarpeisiin.

Miksi?

Yrityskuvan parantamiseksi, tapahtumien hiilijalanjäljen pienentämiseksi ja ihan vaan vaihtelun vuoksi.

Ratkaisu?

Aidosti erilaiset, kestävän kehityksen mukaiset tapahtumat.

Kysy lisää palvelusta

Placeholder

Elli Kuusisto

Sanni Kouhi

Vanhempainvapaalla

Taloyhtiöille

Yli 2,5 miljoonaa suomalaista asuu taloyhtiöissä, joiden merkitystä ilmastonmuutoksen hidastamisessa ei voida liikaa korostaa. Me Ekokumppaneilla olemme tehneet jo vuosien ajan yhteistyötä taloyhtiökentän kanssa muun muassa kouluttamalla satoja energiaeksperttejä, olemalla mukana toteuttamassa Suomen ensimmäistä lämpöenergialtaan hiilinegatiivista taloyhtiötä sekä tukemalla useita taloyhtiöitä niiden tekemissä energia- ja kiertotalousratkaisuissa.

Lue alapuolelta, mitä ratkaisuja voimme tarjota teidän taloyhtiönne kulujen ja hiilijalanjäljen pienentämiseksi.

Energiaremonttien suunnittelu ja konsultointi

Suuri osa taloyhtiöiden säännöllisistä kuluista syntyy energiankulutuksesta. Onneksi asuinrakennusten energiatehokkuutta on mahdollista parantaa useilla eri tavoilla. Me autamme valitsemaan parhaat ratkaisut juuri teidän taloyhtiöllenne.

Mitä?

Tarjoamme taloyhtiöille puolueetonta ja faktoihin pohjautuvaa energiaremonttien suunnittelutukea sekä autamme valitsemaan parhaat ratkaisut energiankulutuksenne pienentämiseksi.

Miksi?

Taloyhtiönne asumiskulujen ja hiilijalanjäljen pienentämiseksi.

Ratkaisu?

Puoleettomaan tietoon perustuen toteutetut energiaremontit.

Kysy lisää palvelusta

Silva Vuopponen

Silva Vuopponen

Kierto- ja jakamistalouden ratkaisut taloyhtiön asukkaille

Taloyhtiöissä jokaisen asukkaan ei kannata omistaa kaikkia tavaroita. Itselle tarpeettomien esineiden poisheittämistäkin kannattaa harkita tarkkaan. Miksi viedä kirpputorille tavaraa, jota seinänaapurisi saattaisi tarvita?

Mitä?

Taloyhtiöt ovat luonnollisia ympäristöjä kierto- ja jakamistalouden konkreettiselle hyödyntämiselle. Toimivista ratkaisuista hyötyvät paitsi asukkaat, myös itse yhtiö, joka pystyy eri ratkaisujen avulla säästämään esimerkiksi jätehuollon kuluissa merkittäviäkin summia.

Miksi?

Taloyhtiön kulujen pienentämiseksi ja asukkaiden palvelemiseksi.

Ratkaisu?

Luovat ja räätälöidyt kierto- ja jakamistalouden ratkaisut.

Kysy lisää palvelusta

Sanna Teinilä

Sanna Teinilä

Sanni Kouhi

Vanhempainvapaalla

Kuluttajille

Meidän toimintaamme Ekokumppaneilla ohjaa erityisesti kaksi arvoa; kestävyys ja asiakaslähtöisyys. Jos Sinä kaipaat neuvontaa tai tukea muuttaaksesi toiminta- tai elämäntapojasi aiempaa kestävämmiksi, ota rohkeasti yhteyttä, niin katsotaan yhdessä, miten voimme olla avuksi.

Tehdään huomisesta yhdessä parempi.

Energianeuvonta

Mietitkö aurinkopaneelien asennusta tai pohditko, miten vähentäisit energiankulutustasi? Me tarjoamme kuluttajille puolueetonta energianeuvontaa laidasta laitaan.

Mitä?

Tarjoamme apuamme kenelle tahansa, joka haluaa pienentää energiankulutustaan tavalla tai toisella.

Miksi?

Asuinkustannustesi ja hiilijalanjälkesi pienentämiseksi.

Ratkaisu?

Asiantunteva ja puolueeton energianeuvonta.

Kysy lisää palvelusta

Rami Kotilainen

Rami Kotilainen

Tapahtumat

Järjestämme vuosittain lukuisia tapahtumia, jotka tarjoavat mahdollisuuden oppia uusia, kestävän kehityksen mukaisia elämäntapoja, kuulla kehittämistämme ratkaisuista ja palveluista sekä ottaa konkreettisesti osaa työhön kestävämmän tulevaisuuden puolesta.

Korona-aikana järjestämme säännöllisesti tapahtumia myös etänä.

Tutustu tapahtumiimme alla olevan linkin kautta!

Sähkönkulutusmittarin lainauspalvelu

Varaa sähkönkulutusmittari täyttämällä tietosi

Kun mittari on vapaana, soitamme sinulle ja sovimme noutoajan. Tämän jälkeen voit noutaa sähkönkulutusmittarin toimistoltamme Ympäristötietokeskus Moreeniasta (Patosillalta, Valssipadonraitti 3).

Mitä?

Sähkönkulutuksesta aiheutuu paljon kuluja ja päästöjä. Mittaamalla kulutustasi pystyt tunnistamaan kulutuspiikit ja tekemään asialle jotakin.

Miksi?

Pienentääksesi sähkönkulutustasi, hiilijalanjälkeäsi ja sähkölaskuasi.

Ratkaisu?

Lainaa sähkönkulutusmittari veloituksetta 1-2 viikoksi ja opi vähentämään tarpeetonta sähkönkulutusta.

Kysy lisää palvelusta

Rami Kotilainen

Rami Kotilainen

Julkaisut

Vuosien saatossa olemme julkaisseet lukuisia oppaita, raportteja ja muita hyödyllisiä julkaisuja. Tutustu julkaisuihin alla olevan linkin takana ja ota kestävät toimintatavat osaksi arkeasi!

Hankekumppaneille

Yksi tärkeimmistä Ekokumppaneiden rooleista on koko olemassaolomme ajan ollut monipuolisten hankkeiden suunnittelu ja toteuttaminen. Hankkeissamme pyrimme tekemään aidosti vaikuttavaa työtä kestävän kehityksen puolesta muun muassa energiatehokkuuden, kiertotalouden ja kestävän liikkumisen teemojen ratkaisujen avulla. Olemme kokenut hanketoimija, jolla on kokemusta niin pienten kuin suurten hankkeiden menestyksekkäästä läpiviemisestä.

Hanketoiminta

Onko mielessäsi kestävään kehitykseen liittyvä visio, jonka suunnittelussa, toteuttamisessa tai rahoituksen hakemisessa kaipaisit tukea? Tai etsitkö kenties kumppania kehittelemään kanssasi idearaakiletta tai vetämään hankeideaasi siten, että siitä myös syntyy jotain konkreettista. Me voisimme olla sinunkin kumppanisi!

Mitä?

Hankkeen aloittaminen ja toteuttaminen on prosessi, joka vaatii sopivassa suhteessa sitkeyttä, periksiantamattomuutta ja joustavuutta. Ennen kaikkea onnistuminen vaatii tiimityötä ja luotettavia kumppaneita.

Miksi?

Innovatiivisten ratkaisujen löytämiseksi ja kestävämmän tulevaisuuden puolesta.

Ratkaisu?

Kokenut ja luotettava hankekumppani. Eli me!

Kysy lisää palvelusta

Suvi Holm

Suvi Holm