Luonnon monimuotoisuuspalvelut
Kysy lisää
Petri Mäkelä
Petri Mäkelä
Retkeilypalvelupäällikkö
Kunnille, Hankekumppaneille, Yrityksille
Pyry Rinkinen
Pyry Rinkinen
Projektipäällikkö, Ympäristöasiantuntija
Jesper Uunila
Jesper Uunila
Projektipäällikkö

Tervetuloa luonnon monimuotoisuuden edistämisen ammattilaisten pariin! Tarjoamme Ekokumppaneilla laaja-alaisia palveluita julkisille ja yksityisille organisaatioille, jotka haluavat olla osa luonnon monimuotoisuuden vaalimista ja ennallistamista.

Onko tarpeenasi vesistöjen, niittyjen tai soiden ennallistus? Tai tarpeisiisi räätälöity luonnon monimuotoisuuden tietoutta jakava tapahtuma?

Monimuotoisuus osana kokonaiskestävyyttä

Tunnelmallista lahopuuta, puron solinaa, hulmuavia kukkaniittyjä, olkapäälle laskeutuvia perhosia ja taivaalla liiteleviä lintuja. Nämä positiiviset luonnon ilmentyvät tuovat hyvän tunteen ja mielenrauhaa. Mutta monesti unohtuu myös se osa luonnon monimuotoisuudesta, joka jää maan tai veden pinnan alle, tai muuten kokonsa puolesta näkymättömiin. Ekosysteemin toiminnan ja säilymisen kannalta näkyvä luonto, ihminen mukaan lukien, on erittäin riippuvainen tästä piiloon jäävästä maailmasta. Monimuotoinen luonto ja ihminen elävät samalla rajallisella maapallolla. Ja kun on kyse luonnon hyvinvoinnista, on kyse myös ihmisen hyvinvoinnista. Sujuvan yhteiselämisen takaamiseksi ihmistoimintaa tulee kehittää ja muuttaa kokonaiskestäväksi. Ekokumppanit auttaa palveluineen sinua ja organisaatiotasi tässä.

Ratkaisut luonnosta, yhdessä!

Meidän intohimonamme Ekokumppaneilla on luonnon ennallistaminen ja monimuotoisten elinympäristöjen luominen kaupunkien viheralueille. Laitamme ilolla kätemme saveen luontopohjaisia ratkaisuja tuottaessamme. Työskentelemme yhdessä asiakkaidemme kanssa, olivatpa he sitten kuntia, yrityksiä tai kolmannen sektorin toimijoita. Pelkän lopputuloksen lisäksi olemme kiinnostuneita myös matkasta, joka synnyttää osallisuutta ja ympäristökasvatuksellisia hetkiä projektin kaikille osapuolille.

Tarjoamme myös räätälöityjä palveluja yleisötilaisuuksien ja yhteisöllisten tapahtumien järjestämiseen ja suunnittelemiseen. Tapahtumien kautta voimme innostaa laajempaa yleisöä osallistumaan luonnon monimuotoisuuden edistämiseen ja kasvattaa tietoisuutta ympäristöhaasteista. Yhdessä voimme tehdä merkittävää vaikutusta luonnon hyväksi.

Oli kyse sitten neuvontapalveluista, ennallistusprojekteista tai yleisötapahtumista, me olemme valmiita tukemaan ja toteuttamaan sinulle räätälöityjä hankkeita yhdessä kanssasi. Tutustu palveluihimme, ota yhteyttä ja anna meidän auttaa sinua luomaan kestävämpi ja monimuotoisempi ympäristö!

ilmastokumppanuus-web_bg2

Ohjeet ja neuvonta

Tarvitsetko apua siihen mitä pitäisi tai voisit tehdä?

kategoriakuva_reitit

Opastus ja kartoitus

Asiantuntija paikalle havainnoimaan ja koostamaan raportti näkemästään.

havunoksa_taustakuva3_PIHI

Asiantuntija- ja tapahtumatyö

Valmis luonnon monimuotoisuus -paketti mukaillen toiveitasi tai halutessasi aineistojasi. Ekokumppaneiden laadukkaan tapahtumatyön tuotannon periaatteilla.

Visit_Tampere_Tampereen_Kaupunki_Soukonvuori_Soukonvuoren_Luonnonsuojelualue_drone_view_Laura_Vanzo-3

Luonnon ennallistamistoimenpide

Virtavesitalkoot, soiden ennallistaminen, niittyprojekti tai muu? Katsotaan tarpeesi ja tilanteesi, ja laitetaan homma käyntiin. Voimme toteuttaa valmista ideaasi tai tarjota valmiin ”avaimet käteen”-ratkaisun.

aa