Lajitteluniksit kiertoon - Kuvaaja Laura Tammisto

Kerro meille omassa arjessasi toimiva lajitteluniksi!

Onko sinulla kätevä tapa biojätteen keräämiseen tai kekseliäs kartonkikeräyskikka? Tai oletko saanut järjestettyä kotiisi jopa kaikkien seitsemän sortin lajittelukonstit?

Pirkanmaan Jätehuolto ja Ekokumppanit etsivät pirkanmaalaisten kotitalouksien arjessa toimivia jätteiden lajitteluniksejä, jotka ovat jollain tavalla käteviä tai kekseliäitä.

Kolme nokkelinta niksinikkaria palkitaan 50 €:n arvoisilla Finnkinon leffalahjakorteilla. Lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvotaan kymmenen Finnkinon 20 €:n arvoista lahjakorttia. Kilpailu ja arvonta ovat käynnissä 30.6.2024 saakka. Julkaisemme syksyllä 2024 koosteen lajittelunikseistä, jotta kaikki pääsevät inspiroitumaan jaetuista ideoista.

Näin osallistut

1. Ota selkeä ja valoisa kuva lajitteluniksistäsi (yksi kuva riittää).

2. Kirjoita lyhyt kuvaus lajitteluniksisi ideasta.

3. Lähetä kuva ja teksti oheisella lomakkeella.

Lähetä lajitteluniksisi tästä

Lajitteluniksi voi olla pienimuotoinen, yhden jätelajin lajitteluidea, tai kuvaus kokonaisesta lajittelupisteestä. Lähetä yksi niksi ja sen kuva yhdellä lomakkeella. Emme etsi tässä kilpailussa ammattimaisia tai suurta budjettia vaativia ratkaisuja.

Lue lomakkeen alta kilpailun säännöt.

Lähetä yksi niksi ja sen kuva yhdellä lomakkeella.

Kilpailun säännöt

Lajitteluniksit kiertoon -kilpailun järjestävät Pirkanmaan Jätehuolto Oy (Y-tunnus 0968008-1) ja Ekokumppanit Oy (Y-tunnus: 1801748-4). Facebook, Instagram tai mikään muu kanava ei ole mukana kilpailun järjestämisessä. Osallistujat sitoutuvat vapauttamaan Metan kaikista arvontaa koskevista ja siihen liittyvistä vastuista ja vaatimuksista.

Kilpailu/arvonta järjestetään kotitalousjätteiden lajittelua helpottavien lajitteluniksien ja -ideoiden keräämiseksi kotitalouksilta. Lajittelunikseistä lähetettyjä kuvia ja toimintaideaa kuvailevia tekstejä voidaan käyttää Pirkanmaan Jätehuollon ja Ekokumppanien verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Kuvan yhteydessä ilmoitetaan niksin antajan etunimi (jos suostumus on erikseen oheisella lomakkeella annettu) ja kotikunta. Järjestäjillä on oikeus muokata tekstejä siten, että asiasisältö säilyy alkuperäisenä. Järjestäjillä on myös oikeus käsitellä kuvia esimerkiksi lisäämällä valotusta ja rajaamalla kuvaa. Kilpailun järjestäjätahon edustajista koostuva raati valitsee kolme parasta lajitteluniksiä, joiden lähettäjät palkitaan. Lisäksi arvotaan 10 palkintoa kaikkien osallistujien kesken.

Kilpailuun osallistutaan sähköisellä lomakkeella, johon täytetään etunimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero, kotikunta sekä kuva lajitteluniksistä ja tekstikuvaus niksin toimintaperiaatteesta. Kilpailulomake julkaistaan Ekokumppanien verkkosivuilla. Osallistumisaika on 27.5.–30.6.2024. Yksi henkilö voi osallistua kilpailuun ja arvontaan vain kerran, mutta yhdellä lomakkeella voi lähettää useamman eri niksin. Niksejä voivat lähettää kaikki Suomessa asuvat henkilöt, mutta arvontaan ja kilpailuun voivat osallistua vain Pirkanmaan Jätehuollon toimialueella asuvat henkilöt, pois lukien Ekokumppanit Oy:n ja Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n henkilökunta.

Kolme parasta palkitaan Finnkinon leffalahjakorteilla (arvo 50 €). Kaikkien osallistujien kesken arvotaan 10 kpl Finnkinon leffalahjakorttia (arvo 20 €).

Kilpailun järjestäjät valitsevat kolme parasta lajitteluniksiä, joiden antajat palkitaan em. palkinnoilla. Arvioinnin näkökulmina ovat toimivuus ja kekseliäisyys. Myös ratkaisun edullisuutta arvostetaan. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan 10 em. palkintoa.

Voittajat valitaan Pirkanmaan Jätehuollon toimialueelta (Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi), Tampere, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi). Voittajien valinta ja arvonta suoritetaan 31.8.2024 mennessä. Voittajiin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse. Mikäli palkinnon voittanutta osallistujaa ei tavoiteta 5 arkipäivän kuluessa valinnasta, palkinto voidaan jakaa tai arpoa uudelleen.

Osallistumalla kilpailuun, osallistujat sitoutuvat noudattamaan kilpailun sääntöjä. Järjestäjät pidättävät oikeudet sääntömuutoksiin. Kuvan ottajalla on aina tekijänoikeus kuvaansa, mutta kilpailun järjestäjillä on käyttöoikeus kuviin Pirkanmaan Jätehuollon ja Ekokumppanien verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Järjestäjät valitsevat erikseen, mitkä kuvista julkaistaan. Mikäli kuvan ottaja haluaa kieltää kuvan käytön järjestäjien verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa, tulee hänen erikseen pyytää kuvan poistamista kyseisen yrityksen viestintäosastolta. Järjestäjät eivät vastaa tietoteknisistä esteistä, jotka vaikuttavat kilpailuun osallistumiseen. Osallistujan tulee noudattaa myös sosiaalisen median kanavakohtaisia yhteisösääntöjä. Yhteisösääntöjä rikkovia osallistumisia ei hyväksytä.

Yhteystiedot

Sanna Teinilä

Sanna Teinilä
projektipäällikkö

Kilpailun järjestää Pirkanmaan Jätehuolto yhteistyössä Ekokumppanien kanssa.

Kuva: Laura Tammisto

aa