Jäikö
Ruokaa?

Luokat 7-9

Pirkanmaan Jätehuolto ja Ekokumppanit kutsuvat Jätteen vähentämisen viikolla 18.-22.11.2024 yläkoulujen oppilaat osallistumaan Jäikö ruokaa? -kampanjaan vähentämään lautaselleen jäävän ruoan määrää.

Sivu päivitetään hyvissä ajoin ennen kampanjan alkua…

Kampanjaan osallistuminen on kouluille helppoa ja ilmaista

1.

Koulun yhteyshenkilö tekee tarvittavista painomateriaaleista tilauksen pe 18.8.2023 mennessä.

Tutustu materiaaleihin ja tilaa! Samalla ilmoittautuminen on hoidettu.

Alempana ilmoittautumis- ja tilauslomakkeen tiedot, mitä kysytään.

2.

Ekokumppanit toimittaa painetut materiaalit suoraan koulujen ruokaloihin ennen kampanjan alkua.

3.

Koulu/ruokala laittaa kampanjamateriaalit esille kampanjaviikon ajaksi. Digitaaliset aineistot, kuten aamunavaustarina, digijulisteet ja tulostettavat julisteet, ladataan kampanjasivuilta.

4.

Ruokalan henkilökunta täyttää palautelomakkeen kampanjan aikana suoraan digitaalisesti tai kynällä lomakkeelle, kuvaa sen ja palauttaa sähköisesti Ekokumppaneille kampanjan päätyttyä.

5.

Kaikki kampanjan palautelomakkeen pe 22.9.2023 mennessä palauttaneet ruokalat saavat S-ryhmän 20 € arvoisen tuoterajatun lahjakortin esimerkiksi stipendiksi koulun oppilaalle.

6.

Lisäksi palautelomakkeen palauttaneiden koulujen kesken arvotaan jäätelöt/mehujäät koko koululle.

Tervetuloa mukaan Jäikö ruokaa? -kampanjaan, joka kehottaa oppilaita ottamaan ruokaa kohtuullisesti ja hakemaan lisää tarvittaessa, jotta syömäkelpoista ruokaa ei jää lautaselle ja joudu biojätteeksi. Kampanja muistuttaa, että kouluruoka on etuoikeus, joka tukee hyvinvointia sekä ruokajätteen määrän vähentäminen on ilmastoteko, joka tuo myös kustannussäästöjä.

Painotuotteiden kestävän käytön tehostamiseksi lähetämme niitä vain koulujen tilausten mukaan. Lisäksi toivomme koulujen/ruokaloiden säilyttävän hyväkuntoiset materiaalit seuraavan vuoden kampanjaa varten.

Valitkaa siis koulunne yhteyshenkilö, joka hoitaa ilmoittautumisen, kartoittaa materiaalitarpeet, tekee materiaalitilauksen ja sopii asiasta yhdessä ruokalan kanssa. Halutessanne yhteyshenkilö voi olla myös ruokalan edustaja. Yhteyshenkilö ilmoittaa koulun mukaan Jäikö ruokaa? -kampanjaan ja tekee ilmaisen tilauksen tämän sivun tilauslomakkeen kautta.

Mikäli koululla on vielä tallessa viimevuotiset kampanjamateriaalit, ilmoittautukaa tämän vuoden kampanjaan mukaan täyttämällä ilmoittautumislomake ja laittamalla tilauksien kohdalle 0 kpl.

Jäikö ruokaa? -kampanjaan voivat osallistua kaikki Pirkanmaa Jätehuollon toiminta-alueella olevat ylä- ja yhtenäiskoulut. Digitaaliset materiaalit ovat kuitenkin vapaasti käytettävissä kaikissa kouluissa.

Ilmoittaudu kampanjaan ja tee tilaus pe 18.8.2023 mennessä!

KOULUN YHTEYSTIEDOT
RUOKALAN YHTEYSTIEDOT
KAMPANJAMATERIAALIEN TILAUS
Mikäli koululla on vielä tallessa viimevuotiset kampanjamateriaalit, ilmoittautukaa tämän vuoden kampanjaan mukaan täyttämällä ilmoittautumislomake ja laittamalla tilauksien kohdalle 0 kpl.

Jäikö ruokaa? -kampanjaviikon TO DO -lista

Rehtorit:

Sopikaa koululla, kuka tekee tilauksen tarvittavista painomateriaaleista pe 18.8. mennessä.

Lataa sähköinen juliste koulun diginäytöille näytettäväksi (linkki yllä).

Lataa ja esitä ruokajätteen vähentämisen aamunavaus (linkki yllä).

Keittiöissä:

Laita julisteita näkyvälle paikalle ruokalan sisääntuloreiteille.

Taittele pöytäkolmiot ainakin ruokalinjastolle ja jätepisteen luo.

Punnitse ja kirjaa syntyvän lautasjätteen määrä päivittäin palautelomakkeeseen.

Palauta digitaalinen palautelomake tai paperinen skannattuna tai tarkasti valokuvattuna pe 22.9. mennessä osoitteeseen: if.erepmat@olapisuuk.aniit

Täytä digitaalinen palautelomake tästä!

Täytä lomake kampanjaviikon aikana ja lähetä se viimeistään pe 22.9.2023 mennessä. Kaikki vastanneet saavat 20 € tuoterajatun S-ryhmän lahjakortin esim. stipendiksi koulun oppilaalle.

MA 11.9.
TI 12.9.
KE 13.9.
TO 14.9.
PE 15.9.
MUUTA

Ruokajätteen määrän vähentäminen on ilmastoteko, joka tuo myös kustannussäästöjä. Kiitos!

Ota yhteyttä

aa