Jäikö
Ruokaa?

Luokat 7-9

Ekokumppanit ja Pirkanmaan Jätehuolto haastavat HÄVIKKIVIIKOLLA 11.-15.9.2023 yläkoulujen oppilaat osallistumaan Jäikö ruokaa? -kampanjaan vähentämään lautaselleen jäävän ruoan määrää.

Kampanjaan osallistuminen on kouluille helppoa ja ilmaista

1.

Koulun yhteyshenkilö tekee tarvittavista painomateriaaleista tilauksen to 25.8.2022 mennessä.

Tutustu materiaaleihin ja tilaa! Samalla ilmoittautuminen on hoidettu.

Alempana ilmoittautumis- ja tilauslomakkeen tiedot, mitä kysytään.

2.

Ekokumppanit toimittaa painetut materiaalit kouluille ennen kampanjan alkua.

3.

Koulu/ruokala laittaa kampanjamateriaalit esille kampanjaviikon ajaksi. Digitaaliset aineistot, kuten aamunavaustarina, digijulisteet ja tulostettavat julisteet, ladataan kampanjasivuilta.

4.

Ruokalan henkilökunta täyttää palautelomakkeen kampanjan aikana suoraan digitaalisesti tai kynällä lomakkeelle, kuvaa sen ja palauttaa sähköisesti Ekokumppaneille kampanjan päätyttyä.

5.

Kaikki kampanjan palautelomakkeen to 13.10.2022 mennessä palauttaneet ruokalat saavat K-ryhmän 20 € arvoisen Hyvä teko -lahjakortin esimerkiksi stipendiksi koulun oppilaalle.

6.

Lisäksi palautelomakkeen palauttaneiden koulujen kesken arvotaan jäätelöt/mehujäät koko koululle. 

Tervetuloa mukaan Jäikö ruokaa? -kampanjaan, joka kehottaa oppilaita ottamaan ruokaa kohtuullisesti ja hakemaan lisää tarvittaessa, jotta syömäkelpoista ruokaa ei jää lautaselle ja joudu biojätteeksi. Ruokajätteen määrän vähentäminen on ilmastoteko, joka tuo myös kustannussäästöjä. Lisäksi kampanja muistuttaa, että kouluruoka on etuoikeus, joka tukee hyvinvointia. 

Painotuotteiden kestävän käytön tehostamiseksi lähetämme niitä vain koulujen tilausten mukaan. Lisäksi toivomme koulujen/ruokaloiden säilyttävän hyväkuntoiset materiaalit seuraavan vuoden kampanjaa varten.

Valitkaa siis koulunne yhteyshenkilö, joka hoitaa ilmoittautumisen, kartoittaa materiaalitarpeet, tekee materiaalitilauksen ja sopii asiasta yhdessä ruokalan kanssa. Halutessanne yhteyshenkilö voi olla myös ruokalan edustaja. Yhteyshenkilö ilmoittaa koulun mukaan Jäikö ruokaa? -kampanjaan ja tekee ilmaisen tilauksen tämän sivun tilauslomakkeen kautta.

Jäikö ruokaa? -kampanjaan voivat osallistua kaikki Pirkanmaa Jätehuollon toiminta-alueella olevat ylä- ja yhtenäiskoulut. Digitaaliset materiaalit ovat kuitenkin vapaasti käytettävissä kaikissa kouluissa.

Ilmoittaudu kampanjaan ja tee tilaus to 25.8.2022 mennessä!

KOULUN YHTEYSTIEDOT
RUOKALAN YHTEYSTIEDOT
KAMPANJAMATERIAALIEN TILAUS

Jäikö ruokaa? -kampanjaviikon TO DO -lista (3.- 7.10.2022)

Rehtorit:

Sopikaa koululla, kuka tekee tilauksen tarvittavista painomateriaaleista to 25.8.2022 mennessä.

Lataa sähköinen juliste koulun diginäytöille näytettäväksi (linkki yllä).

Lataa ja esitä ruokajätteen vähentämisen aamunavaus (linkki yllä).

Keittiöissä:

Laita julisteita näkyvälle paikalle ruokalan sisääntuloreiteille.

Taittele pöytäkolmiot ainakin ruokalinjastolle ja jätepisteen luo.

Punnitse ja kirjaa syntyvän lautasjätteen määrä päivittäin palautelomakkeeseen.

Palauta digitaalinen palautelomake tai paperinen skannattuna tai tarkasti valokuvattuna to 13.10.2022 mennessä osoitteeseen: if.erepmat@olapisuuk.aniit.

Täytä digitaalinen palautelomake tästä!

Täytä lomake kampanjaviikon aikana ja lähetä se viimeistään to 13.10.2022 mennessä. Kaikki vastanneet saavat 20 € Hyvä teko K-lahjakortin esim. stipendiksi koulun oppilaalle. 

MA 3.10.
TI 4.10.
KE 5.10.
TO 6.10.
PE 7.10.
MUUTA

Ruokajätteen määrän vähentäminen on ilmastoteko, joka tuo myös kustannussäästöjä. Kiitos!

Ota yhteyttä