Tapahtuma on päättynyt! Se järjestettiin: 17.11.2023

Hurmaavan surmaava kulutus 17.11.

Tapahtuma_Hurmaavan-surmaava-kulutus_2023

Voiko maapallon pelastaa järjestämällä kaapit? Entä millainen potentiaali on nukkuvassa pääomassa ja kiertotaloudessa? Tervetuloa huippupuhujien siivittämänä Hurmaavan surmaavaan kulutukseen Sampolaan perjantaina 17.11. klo 16 alkaen. Kahvilipukkeet ovelta 20 ensimmäiselle. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.

Ylikulutus näkyy niin Suomessa kuin maailmalla, jonne me suomalaisetkin olemme ulkoistaneet merkittävän osan ylikulutuksen haitoista. Jos kaikki eläisivät kuin suomalaiset, luonnonvarojen tarpeiden kattamiseksi tarvittaisiin 3,5 maapalloa. Kulutushysteriaan on tultava muutos, jotta elämämme mahtuu yhden maapallon rajoihin.

Tänä vuonna Hurmaavan surmaavasta kulutuksesta ovat keskustelemassa Ilana Aalto, Paikka kaikelle -sivuston perustaja, ammattijärjestäjä ja filosofian tohtori sekä Timo Huhtamäki, kiertotalouden asiantuntija ja Pohjoismaiden suurimman käytettyjen vaatteiden verkkokauppa Emmyn toimitusjohtaja. Tilaisuuden avaa ympäristökouluttaja Liisa Malin Pirkanmaan Jätehuollosta.

Tavaranvaihtotori ja pop-up kahvila klo 16–18

Tampereen seudun työväenopisto järjestää tapahtuman yhteydessä pop-up kahvilan ja maksuttoman tavaranvaihtotorin ”tuo tullessas, vie mennessäs” periaatteella. Tuo tarpeettomia, ehjiä ja puhtaita tavaroitasi, samalla saat mahdollisuuden tehdä tarpeellisia löytöjä toisten tuomisista. Huolehdimme mahdolliset ylijäämätavarat Kierrätyskeskukseen. Paikan päällä myös upea arvonta, jossa voit voittaa tamperelaisen ammattijärjestäjän kotiisi (palkinnon arvo 270€).

Illan puheenvuorot – showtime klo 18

Ilana Aalto: Voiko maapallon pelastaa järjestämällä kaapit?

Kodin järjestämiseen, konmaritukseen ja minimalismiin on liitetty toiveita vähemmän materialistisen kuluttajuuden syntymisestä. Tilastojen valossa suomalaisten kuluttamisessa ei näy radikaaleja muutoksia, mutta ruohonjuuritasolla oman tavaramäärän kohtaaminen ja haltuunotto usein ravistelee yksilön tavarasuhdetta kestävämmäksi – lupaukset yhteiskunnallisesta muutoksesta ovat kuitenkin vielä lunastamatta. Ammattijärjestäjä, kulttuurihistorioitsija Ilana Aalto on työssään nähnyt miten ylikulutus tekee arjesta tavaroiden temppuradan, mutta myös ne myönteiset muutokset, joihin kodin järjestäminen kuluttajuudessa voi johtaa.

Timo Huhtamäki: Nukkuva pääoma ja kiertotalouden valtava potentiaali

Euroopan jätteen vähentämisen viikon perinteisen keskustelutilaisuuden, Hurmaavan surmaavan kulutuksen, järjestää Ekokumppanit yhteistyössä Pirkanmaan Jätehuolto ja Tampereen seudun työväenopisto.

Nimi: Hurmaavan surmaava kulutus 17.11.
Aika: 17.11.2023, 16.00
Paikka: Sampola, Tampere
Osoite: Sammonkatu 2, 33540 Tampere
Tampereen seudun työväenopisto, Pirkanmaan Jätehuolto
Tapahtumia ei löytynyt.

aa