Odotettu Tammelantorin ympäristötori tulee jälleen 3.6.

Tammelantorin_ymparistotori_2024

Tästä alkaa kesä! Tule nauttimaan leppoisasta toritunnelmasta, poimi vinkit kestävään elämäntapaan ja tee löytöjä Tavaranvaihtotorilla, kun suosittu ympäristötori avaa kesäkauden Tammelantorilla maanantaina 3.6. klo 16–19.  

Tammelantorin ympäristötori kokoaa yhteen lukuisia Pirkanmaalaisia kestävän kulutuksen ja elämäntavan toimijoita, joiden toimintaan pääset tutustumaan. Mukana Bioauto, joka ottaa lapsia kyytiin sekä Repe, Romu & Riepu -keräykset, joiden kyytiin voit tuoda maksutta vaaralliset jätteet, metalliromut, sähkölaitteet ja poistotekstiilit. 30 vuotta täyttävä Pirkanmaan Jätehuolto jakaa torilla myös biojätebusseja ja vihermultaa – oma ämpäri mukaan. Pääsymaksuttomaan tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki vauvasta vaariin ja mummiin, nähdään ympäristötorilla! 

Haluatko torille esittelemään toimintaasi?

Kestävän kehityksen toimija, tule mukaan esittelemään toimintaa, palvelua tai tuotettasi Tammelantorin ympäristötorille. Osallistuminen on maksutonta. Tapahtuma keräsi viime vuonna tuhatpäisen toriyleisön ja erityisesti toiminnalliset pisteet ovat olleet suosittuja, joten toivomme niitä jatkossakin runsaasti. Esittelijät vastaavat oman pisteensä kattamisesta ja kalustuksesta. 

Ilmoittaudu näytteilleasettajaksi Tammelantorin ympäristötorille viimeistään 3.5. 

Tutustu torilla mukana oleviin toimijoihin

Pirkanmaan Jätehuolto 
Kävijä voi kysyä meiltä jätehuoltoon ja lajitteluun liittyvistä asioista. Meillä on jakotuotteina biojätepusseja, lajitteluoppaita ja mahd. krassinsiemenpusseja. Lisäksi mukaansa saa ottaa kompostimultaa jos haluaa! 

Ekokumppanit 
Voittoa tavoittelematon Ekokumppanit on tukenut pirkanmaalaisia kohti kestävää tulevaisuutta jo 20 vuoden ajan. Toteutamme torilla suositun Tavaranvaihtotorin, jonne voit tuoda hyväkuntoiset ja ehjät, itsellesi tarpeettomat tavarat ja tehdä tarpeellisia löytöjä toisten tuomisista – vaikka et toisikaan mitään. Huolehdimme mahdollisten ylijäämätavaroiden jatkokierrätyksestä. 

Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistys
Miten tehdä kestäviä ruokavalintoja, kun ruoka-allergiat rajoittajat ruokavaliota jo valmiiksi? Tule kuulemaan vinkkejä Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistyksen pöydän ääreen. Pääset myös arvuuttelemaan erilaisia tapoja korvata kananmunaa.

Unnaslahti
Tietoa perinnebiotooppien hoidosta laiduntavien lampaiden avulla. Kasvivärjättyjä lankoja ja tietoa kesän kursseista Unnaslahden tilalla. Hyötykasvien ja yrttien taimia sekä tietoa niiden kasvatuksesta.

Suomen Operaatio Libero ry
Olemme kansalaistoiminnan yhdistys, jonka repertuaariin kuuluu myös kestävän kehityksen kysymykset. Kerromme/esittelemme toimintaamme ja meillä on myynnissä kierrätysmateriaaleista valmistettuja tukituotteita & pinssejä.

Viialan Fillari tmi
Ohjeita pyörän huoltoon ja sähköistykseen. Ei aina tarvitsen ostaa uutta sähköpyörää. Säädetään ilmaiseksi säädöt kuntoon. Neuvotaan huollosta.

Tampereen seudun joukkoliikenne Nysse
Nysse tarjoaa sinulle helpon ja huolettoman matkakokemuksen Tampereen kaupunkiseudulla. Tule kysymään kesän linjastomuutoksia tai vaikkapa vinkkejä sujuvaan kesämatkailuun!

Maarit Riikonen
Käsintehtyjä aitoja rukiisia piirakoita myös gluteenittomia piirakoita.

Tampereen kaupunki / ympäristönsuojelu
Tamperelaisten ilmasto- ja luonto-opas ensiesittelyssä! Helppoja ja vähän vaikeampia luontoa ja ilmastoa auttavia arkisia juttuja. Kuule ja näe, mitä ne ovat! Julkaistavan luonnonhoidon oppaan esittelyä ja vieraslaji-infoa. Mahdollisuus myös kysellä jätehuollosta, roskaantumisesta, kaikenlaisesta melusta, ilmanlaadusta. Desibelimittari on kokeiltavana.


Lisää näytteilleasettajia tulossa kevään aikana…

Tammelantorin ympäristötorin järjestävät Pirkanmaan Jätehuolto ja Ekokumppanit.  

Nimi: Odotettu Tammelantorin ympäristötori tulee jälleen 3.6.
Aika: 03.06.2024, 16.00
Paikka: Tammelantori
Osoite: Ilmarinkatu 10, 33100 Tampere
27.04.2024
Live-tapahtuma
Ruokatietoa ja lähiruokamaistiaisia Kauppahallin LÄHELLÄ! -tapahtumassa 27.4.
11:00
Lähellä! -tapahtuma – kestävään ruokakulttuuriin tutustumista kaikilla aisteilla  Suosittu Lähellä! -tapahtuma valtaa taas Tampereen Kauppa...
04.05.2024
Live-tapahtuma
Koko kaupungin siisteystalkoot 4.5.2024
10:00
Koko kaupungin siisteystalkoot tulee taas 4.5.2024 klo 10-14! Lähde mukaan Koko kaupungin siisteystalkoisiin ja kokoa pieni tai isompi talkoopor...
05.05.2024
Live-tapahtuma
Tampereen pyöräilyviikko saapuu Liikennepuistoon!
10:00
Sunnuntai 5.5. klo 10.00-14.00  Paikka: Tampereen liikennepuisto, Joukahaisenkatu 10, 33540 Tampere  Tampereen Liikennepuisto täytt...

aa