Tähteitä
Nolla!

Luokat 1-6

Ekokumppanit ja Pirkanmaan Jätehuolto haastavat NUUKUUSVIIKOLLA (17.-21.4.2023) alakoulujen oppilaat osallistumaan Tähteitä Nolla! -kampanjaan vähentämään lautaselleen jäävän ruoan määrää. Ruokajätteen määrän vähentäminen on ilmastoteko, joka tuo myös kustannussäästöjä.

Kampanjaan voivat osallistua kaikki Pirkanmaa Jätehuollon toiminta-alueella olevat ala- ja yhtenäiskoulut.

Kampanjaan osallistuminen on kouluille helppoa ja ilmaista

1.

Koulu tekee tarvittavista painomateriaaleista tilauksen 17.3.2023 mennessä.

Tutustu materiaaleihin ja tilaa!

Pirkanmaan Jätehuollon toiminta-alueen kunnille.

2.

Ekokumppanit toimittaa painetut materiaalit kouluille ennen kampanjan alkua.

3.

Koulu/ruokala laittaa kampanjamateriaalit esille kampanjaviikon ajaksi. Digitaaliset aineistot, kuten aamunavaustarina, digijulisteet ja tulostettavat julisteet, ladataan kampanjasivuilta.

4.

Ruokalan henkilökunta täyttää palautelomakkeen kampanjan aikana suoraan digitaalisesti tai kynällä lomakkeelle, kuvaa sen ja palauttaa sähköisesti Ekokumppaneille kampanjan päätyttyä. Palautelomake löytyy myös digitaalisena kampanjasivuilta.

5.

Kaikki kampanjan palautelomakkeen pe 28.4.2023 mennessä palauttaneet ruokalat saavat S-ryhmän 20 € arvoisen tuoterajatun lahjakortin esimerkiksi stipendiksi koulun oppilaalle.

6.

Lisäksi palautelomakkeen palauttaneiden koulujen kesken arvotaan jäätelöt/mehujäät koko koululle.

Tervetuloa mukaan Tähteitä Nolla! -kampanjaan, joka kehottaa oppilaita ottamaan ruokaa kohtuullisesti ja hakemaan lisää tarvittaessa, jotta syömäkelpoista ruokaa ei jää lautaselle ja joudu biojätteeksi. Lisäksi kampanja muistuttaa, että kouluruoka on etuoikeus, joka tukee hyvinvointia.

Painotuotteiden kestävän käytön tehostamiseksi lähetämme niitä vain koulujen tilausten mukaan. Lisäksi toivomme koulujen/ruokaloiden säilyttävän hyväkuntoiset materiaalit seuraavan vuoden kampanjaa varten.

Valitkaa siis koulunne yhteyshenkilö, joka hoitaa ilmoittautumisen, kartoittaa materiaalitarpeet, tekee materiaalitilauksen ja sopii asiasta yhdessä ruokalan kanssa. Halutessanne yhteyshenkilö voi olla myös ruokalan edustaja. Yhteyshenkilö ilmoittaa koulun mukaan Tähteitä Nolla! -kampanjaan ja tekee ilmaisen tilauksen tämän sivun tilauslomakkeen kautta.

Tähteitä Nolla! -kampanjaan voivat osallistua kaikki Pirkanmaa Jätehuollon toiminta-alueella olevat ala- ja yhtenäiskoulut. Digitaaliset materiaalit ovat kuitenkin vapaasti käytettävissä kaikissa kouluissa.

Ilmoittaudu kampanjaan ja tee tilaus 17.3.2023 mennessä!

KOULUN YHTEYSTIEDOT
KAMPANJAMATERIAALIEN TILAUS

Tähteitä Nolla! -kampanjaviikon TO DO -lista (17.-21.4.2023)

Rehtorit:

Sopikaa koululla, kuka tekee tilauksen tarvittavista painomateriaaleista 17.3.2023 mennessä.

Lataa sähköinen juliste koulun diginäytöille näytettäväksi (linkki yllä).

Lataa ja esitä ruokajätteen vähentämisen aamunavaus (linkki yllä).

Keittiöissä:

Laita julisteet näkyvälle paikalle ruokalan sisääntuloreiteille.

Taittele pöytäkolmiot ainakin ruokalinjastolle ja jätepisteen luo.

Punnitse ja kirjaa syntyvän lautasjätteen määrä päivittäin palautelomakkeeseen.

Palauta digitaalinen lomake (alla) tai paperinen skannattuna tai tarkasti valokuvattuna pe 28.4.2023 mennessä osoitteeseen: if.erepmat@olapisuuk.aniit.

Täytä digitaalinen palautelomake tästä!

Täytä lomake kampanjaviikon aikana ja lähetä se viimeistään pe 28.4.2023. Kaikki vastanneet saavat 20 € S-ryhmän tuoterajatun lahjakortin esim. stipendiksi koulun oppilaalle.

MA 17.4.
TI 18.4.
KE 19.4.
TO 20.4.
PE 21.4.
MUUTA

Ota yhteyttä