Tähteitä
Nolla!

Luokat 1-6

Pirkanmaan Jätehuolto ja Ekokumppanit haastavat Nuukuusviikolla 15.-19.4.2024 alakoulujen oppilaat osallistumaan Tähteitä Nolla! -kampanjaan vähentämään lautaselleen jäävän ruoan määrää. Ruokajätteen määrän vähentäminen on ilmastoteko, joka tuo myös kustannussäästöjä.

Kampanjaan voivat osallistua kaikki Pirkanmaan Jätehuollon toiminta-alueella olevat ala- ja yhtenäiskoulut.

Kampanjaan osallistuminen on kouluille helppoa ja ilmaista

1.

Koulu tekee tarvittavista painomateriaaleista tilauksen 15.3.2024 mennessä.

Tutustu materiaaleihin ja tilaa! Samalla ilmoittautuminen on hoidettu.

Pirkanmaan Jätehuollon toiminta-alueen kunnille.

2.

Ekokumppanit toimittaa painetut materiaalit suoraan koulujen ruokaloihin ennen kampanjan alkua.

3.

Koulu/ruokala laittaa kampanjamateriaalit esille kampanjaviikon ajaksi. Digitaaliset aineistot, kuten aamunavaustarina, digijulisteet ja tulostettavat julisteet, ladataan kampanjasivuilta.

4.

Ruokalan henkilökunta täyttää palautelomakkeen kampanjan aikana suoraan digitaalisesti tai kynällä lomakkeelle, kuvaa sen ja palauttaa sähköisesti Ekokumppaneille kampanjan päätyttyä. Palautelomake löytyy myös digitaalisena kampanjasivuilta.

5.

Kaikki kampanjan palautelomakkeen perjantaina 26.4.2024 mennessä palauttaneet ruokalat saavat K-ryhmän 20 € arvoisen tuoterajatun Hyvä teko K-lahjakortin, esimerkiksi stipendiksi koulun oppilaalle.

6.

Lisäksi palautelomakkeen palauttaneiden koulujen kesken arvotaan jäätelöt/mehujäät koko koululle.

Tervetuloa mukaan Tähteitä Nolla! -kampanjaan, joka kehottaa oppilaita ottamaan ruokaa kohtuullisesti ja hakemaan lisää tarvittaessa, jotta syömäkelpoista ruokaa ei jää lautaselle ja joudu biojätteeksi. Lisäksi kampanja muistuttaa, että kouluruoka on etuoikeus, joka tukee hyvinvointia.

Painotuotteiden kestävän käytön tehostamiseksi lähetämme niitä vain koulujen tilausten mukaan. Lisäksi toivomme koulujen/ruokaloiden säilyttävän hyväkuntoiset materiaalit seuraavan vuoden kampanjaa varten.

Valitkaa siis koulunne yhteyshenkilö, joka hoitaa ilmoittautumisen, kartoittaa materiaalitarpeet, tekee materiaalitilauksen ja sopii asiasta yhdessä ruokalan kanssa. Halutessanne yhteyshenkilö voi olla myös ruokalan edustaja. Yhteyshenkilö ilmoittaa koulun mukaan Tähteitä Nolla! -kampanjaan ja tekee ilmaisen tilauksen tämän sivun tilauslomakkeen kautta.

Tähteitä Nolla! -kampanjaan voivat osallistua kaikki Pirkanmaa Jätehuollon toiminta-alueella olevat ala- ja yhtenäiskoulut. Digitaaliset materiaalit ovat kuitenkin vapaasti käytettävissä kaikissa kouluissa.

Ilmoittaudu kampanjaan ja tee tilaus 15.3.2024 mennessä!

KOULUN YHTEYSTIEDOT
KAMPANJAMATERIAALIEN TILAUS

Tähteitä Nolla! -kampanjaviikon TO DO -lista (15.-19.4.2024)

Rehtorit:

Sopikaa koululla, kuka tekee tilauksen tarvittavista painomateriaaleista 15.3.2024 mennessä.

Lataa sähköinen juliste koulun diginäytöille näytettäväksi (linkki yllä).

Lataa ja esitä ruokajätteen vähentämisen aamunavaus (linkki yllä).

Keittiöissä:

Laittakaa julisteet näkyvälle paikalle ruokalan sisääntuloreiteille.

Taitelkaa pöytäkolmiot ainakin ruokalinjastolle ja jätepisteen luo.

Punnitkaa ja kirjatkaa syntyvän lautasjätteen määrä päivittäin palautelomakkeeseen.

Palauttakaa digitaalinen lomake (alla) tai paperinen skannattuna tai tarkasti valokuvattuna pe 26.4.2024 mennessä osoitteeseen: if.erepmat@olapisuuk.aniit.

Täytä digitaalinen palautelomake tästä!

Täytä lomake kampanjaviikon aikana ja lähetä se viimeistään pe 26.4.2024 Kaikki vastanneet saavat K-ryhmän 20 € arvoisen tuoterajatun Hyvä teko K-lahjakortin, esim. stipendiksi koulun oppilaalle.

MA 15.4.
TI 16.4.
KE 17.4.
TO 18.4.
PE 19.4.
MUUTA

Ota yhteyttä

aa