ekofellowgames logo
2020 ->
Viestintä
Ekokumppanit logo

Ekokumppanit toimii pelikonseptien kehittäjänä ja peliprojektien osatoteuttajana

Pelejä kestävän tulevaisuuden puolesta

Minkälaisia mobiilipelejä haluamme tehdä?

”Viihdeteollisuus on räjähtänyt käsiin. Hätkähdämme jokaisesta hipaisusta ja ojentuneiden käsien meri porautuu verkkokalvollemme. Harmaus ja kovuus hallitsevat maisemaa. Pieni valon kiila siivilöityy ohuena nauhana tummaan asfaltin pintaan. Ovenraosta kajastaa vaalean sininen hohde.”

Tämä ajankuva lähitulevaisuudestamme on fiktiota, eikä siitä toivottavasti muuta tulekaan. Mutta se on täyttä totta, että sinäkin voit vaikuttaa, miltä tulevaisuus tulee näyttämään.

Tulevaisuudessa pelit ovat paljon muutakin kuin viihdettä. Me Ekokumppaneilla haluamme kehittää pelejä, jotka paitsi viihdyttävät, myös hauskalla tavalla kannustavat huolehtimaan ympäristöstämme ja toisistamme.

Peleissämme on aina mukana opetuksellinen puoli, joka lisää tietoa ja herättää ajattelemaan. Peliemme tuotot ohjataan hyväntekeväisyyteen, joten pelaamalla pelejämme olet mukana rakentamassa parempaa huomista.

Mistä pelimme ja ideamme koostuvat?

Kehitämme uusia mobiilipelikonsepteja sekä pelien prototyyppejä ja toteutamme pelejä kestävän tulevaisuuden puolesta. Lähtökohtanamme on, että pelit ovat käyttäjälle maksuttomia ja niistä mahdollisesti saatavia tuloja käytetään ainoastaan kestävän kehityksen edistämiseen. Pelimme ovat viihdyttäviä ja opettavaisia ja niissä käsitellään arvojemme mukaisia teemoja, kuten luonnon monimuotoisuutta, energiatehokkuutta, kiertotaloutta ja hyvinvointia — huumoria unohtamatta.

Tässä alla on mainittu muutamia esimerkkipelityyppejä, jotka soveltuisivat hyvin peliemme sisältöihin.

Loputon juoksija

Pelin pääperiaate on erittäin yksinkertainen: liikut automaattisesti eteenpäin ja keräät tai väistelet kaikkea mitä vastaan tulee.

Meidän peleissämme tämä voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että keräät ja tunnistat edetessäsi niin paljon marjoja ja sieniä kuin ehdit (#luontoliikunta) tai liikut sähköenergian mukana linjoja pitkin ja yrität parhaasi mukaan optimoida virrankulutuksesi (#energiatehokkuus).

Piilotetut tavarat

Piilotetut tavarat -pelimuodossa pelaajan on löydettävä kuvasta piilotetut esineet ja asiat tai etsiä kuvien eroavaisuudet.

Tämä pelimuoto soveltuu erinomaisesti esim. luontokohteiden tunnistamiseen tai nopeuspeliksi roskien keräilyyn.

Klikkeri

Klikkeripelien ideana on yksinkertaisesti kerätä mahdollisimman paljon “pisteitä”. Pisteet voivat olla lähes mitä tahansa piparkakuista muoviroskiin. Pelaajavaikuttaa pelin kulkuun klikkaamalla/naputtelemalla ruutua ja hankkimalla keräämillään pisteillä erilaisia apuvälineitä.

Alla esitelty peliprototyyppimme ”Save the Waters” on oivallinen esimerkki tämän pelityypin hyödyntämisestä ympäristötietoisuuden lisäämiseksi.

Valitse tiimisi!

Kenen joukkoon kuulut?

Ekokumppanien työ keskittyy kestävän kehityksen haasteisiin monella eri osa-alueella. Luomme paikkoja, joissa luonnosta voi nauttia turvallisella ja luonnon monimuotoisuutta kunnioittavalla tavalla, kannustamme ekologiseen liikkumiseen ja haluamme lisätä ihmisten hyvinvointia. Lisäksi kehitämme ratkaisuja energia- ja resurssitehokkuuteen liittyen ja uskomme vahvasti, että kiertotaloudessa on tulevaisuus. Alla voit tutustua eri tiimiemme maskotteihin, jotka auttavat ja opastavat sinua peleissämme.

ekofellowgames luontoekofellowgames energiatehokkuusekofellowgames vastuullisuusekofellowgames liikkuminenekofellowgames kiertotalous

Julkaistut pelit ja prototyypit

Tekstiililajittelutrivia – Tietovisa

 

ekofellowgames Tekstiilitrivia

Nimi: Tekstiililajittelutrivia

Tila, alusta: Julkaistu, verkkoselain

Tiimi: Kiertotalous ja vastuullisuus

Tyylilaji: Tietovisa

Vuosi: 2021

Kokeile peliä täällä

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Save the Waters – Peliprototyyppi

Pelin teemana on resurssitehokkuus ja siinä on tarkoituksena kerätä muovijäte pois vesistöstä. Pelin logiikka perustuu klikkeri-tyyppiseen mekaniikkaan. Peliin on tarkoitus kehittää myös lahjoituskauppa, jolloin pelaajan tekemistä pelinsisäisistä ostoksista (erilaiset työkalut ja apukerääjät) vähintään puolet menisi suoraan oikeaan luonnonsuojelutyöhön. Kohteet pelaaja voi valita itse 3-5 eri vaihtoehdosta ja ne voivat olla mm. metsiä, soita tai vesistöjä.

 

ekofellowgames Save the waters

Nimi: Save the Waters

Tila, alusta: Prototyyppi, mobiili (Android)

Tiimi: Luonto ja resurssitehokkuus

Tyylilaji: Klikkeri

Vuosi: 2019

Yhteystiedot

Ekokumppanit logo
Mika Telkkä
Mika Telkkä
Graafinen & web suunnittelija

Yhteistyössä

Tutustu muihin hankkeisiin

2023-2025
EAKR-rahoitteisessa PirkaCirc2-hankkeessa testataan käytännössä kiertotalouden maakunnallista kehittämismallia. Kiertotalouden maakunnallisen kehit...
2021-2024
Yhteiseurooppalainen FUSILLI-hanke tukee osallistuvia kaupunkeja ja kaupunkialueita ruokajärjestelmien globaaleissa haasteissa, kohti terveitä, kes...
2022-2024
100Bike-hanke on yhteistyöhanke, jonka tavoitteena on koordinoida ja yhtenäistää pyörämatkailuun liittyvien kehittämistoimien toteutusta Satakunnas...

Edistetään yhdessä kestävää tulevaisuutta!

Onko mielessäsi kestävään kehitykseen liittyvä visio, jonka suunnittelussa, toteuttamisessa tai rahoituksen hakemisessa kaipaisit tukea? Me voimme olla sinunkin kumppanisi!

Meillä on yli 20 vuoden kokemus menestyksekkäästi läpiviedyistä hankkeista niin Suomessa kuin kansainvälisestikin ja olemme kiinnostuneita toimimaan hankekumppanina niin pienissä kuin suurissakin projekteissa. Toimintamme tähtää aina aidosti vaikuttavaan työhön kestävän kehityksen puolesta.

aa