Treasource logo
2022-2026
Kiertotalous
Ekokumppanit

Ekokumppanit toimii hankkeen osatoteuttajana

Kiertotaloutta edistämässä

Me TREASoURcE- hankkeessa uskomme kiertotalouteen, ja haluamme edistää sitä yhdessä kuluttajien, yritysten, yhteisöjen, hankintaorganisaatioiden sekä muiden tärkeiden sidosryhmien kanssa.

Miltä kuulostaisi sähköautojen akkujen elinkaaren pidentäminen rakennuksen energiavarastona? Entäpä uusi liiketoimintamalli biojätteelle ja -sivuvirroille? Tai kiinnostaisiko hyödyntämättömän muovijätteen kierrätysprosessin optimointi, niin että saisimme yhä suuremman osan jätteestä hyötykäyttöön?

Näihin aiheisiin liittyviä pilotteja pääsemme TREASoURcE- hankkeen aikana toteuttamaan yhdessä kansainvälisen hankeverkoston kanssa. Pirkanmaalaisina voimme ylpeästi todeta, että Pirkanmaa on vahvasti mukana piloteissa. Emme kuitenkaan halua tehdä tätä piilossa yleisöltä, vaan kutsumme kaikki kiinnostuneet oppimaan ja kehittämään kiertotaloutta uudelle tasolle.

Pysy siis kuulolla! Tulevia tapahtumia ja uutisia tullaan päivittämään Ajankohtaista-osioon sekä projektissa mukana olevien organisaatioiden viestintäkanaville.

Tämä sivu on TREASoURcE-hankkeen Pirkanmaan toimijoiden oma suomenkielinen sivusto. Hankkeen yhteinen nettisivu löytyy osoitteesta: www.treasource.eu

Kiertotalouden edistäminen ja systeemisen muutoksen käynnistäminen

TREASoURcE-hankkeen tavoitteena on edistää kiertotaloutta alueellisten kiertotalouspilottien avulla. Pilotteja toteutetaan kahdenlaisia: sidosryhmäpilotteja ja arvoketjupilotteja.

Sidosryhmäpiloteissa kiertotaloutta edistetään esimerkiksi kampanjoiden, työpajojen sekä erilaisten tapahtumien kautta. Mukaan toivotaan kuluttajia, yhteisöjä, kuntia, yrityksiä sekä muita aiheesta kiinnostuneita tahoja.

Arvoketjuihin liittyvissä piloteissa on mukana kolme eri osa-aluetta: hyödyntämätön muovijäte, sähköauton akkujen uusiokäyttö sekä maa- ja metsätalouden hyödyntämättömät biopohjaiset jäte- ja sivuvirrat.

Hankkeeseen osallistuu 17 organisaatiota Pohjois-Euroopasta. Lisäksi mukana on monia sidosryhmiä muun muassa Baltian maista sekä Puolasta. Pirkanmaa on vahvasti mukana; osallistumme kaikkiin projektissa tehtäviin pilotteihin. Hanke ei rajoitu teknisiin ratkaisuihin, vaan haluamme tavoittaa eri sidosryhmiä tapahtumien, työpajojen ja kampanjoiden kautta.

Hanke toteutetaan ajalla 2022 – 2026 ja sitä koordinoi Teknologian tutkimuskeskus VTT. Pirkanmaalta projektissa ovat mukana Ekokumppanit, Business Tampere sekä MTK.

Ajankohtaista

Please select listing to show.

Tapahtumat

19.03.2024
Live-tapahtuma
14:00
Tervetuloa Mänttä-Vilppulaan kuulemaan ja keskustelemaan jätevedenpuhdistamoiden energiahankkeista – tavoitteena jakaa tietoa rahoituksista energia...
18.01.2024
Verkkotapahtuma
10:00
On Thursday 18.1.2024 at 10.00-11.00 Finnish time we all will have a rare opportunity to hear about battery reuse and repurposing in the Nordics fr...
06.09.2023
Live-tapahtuma
14:00
Ekokumppanit järjestää Pirkanmaan kirjastoissa kiertotalousnäyttelyn syksyn 2023 ja kevään 2024 aikana. Näyttelyssä on esillä kestävään kulutuks...

Hankkeen yhteystiedot

Ekokumppanit
Jaana Koivisto
Jaana Koivisto
Projektipäällikkö
Ekokumppanit
Jari Saukko
Jari Saukko
Projektipäällikkö
MTK logo
Treasource - Riina Kärki
Riina Kärki
Projektipäällikkö

Yhteistyössä

FI-Funded-by-the-EU

Tutustu muihin hankkeisiin

2024-2026
Regeneratiivisen matkailun konseptista inspiraation saaneen REGENERA WATER SPORT -projektin tavoitteena on kehittää metodologia, joka ei ainoastaan...
2020 ->
Kehitämme uusia mobiilipelikonsepteja ja pelien prototyyppejä sekä toteutamme pelejä kestävän tulevaisuuden puolesta. Toimimme yhteistyössä muun mu...
2021-2024
Yhteiseurooppalainen FUSILLI-hanke tukee osallistuvia kaupunkeja ja kaupunkialueita ruokajärjestelmien globaaleissa haasteissa, kohti terveitä, kes...

Edistetään yhdessä kestävää tulevaisuutta!

Onko mielessäsi kestävään kehitykseen liittyvä visio, jonka suunnittelussa, toteuttamisessa tai rahoituksen hakemisessa kaipaisit tukea? Me voimme olla sinunkin kumppanisi!

Meillä on yli 20 vuoden kokemus menestyksekkäästi läpiviedyistä hankkeista niin Suomessa kuin kansainvälisestikin ja olemme kiinnostuneita toimimaan hankekumppanina niin pienissä kuin suurissakin projekteissa. Toimintamme tähtää aina aidosti vaikuttavaan työhön kestävän kehityksen puolesta.

aa