Hurmaavan surmaava kulutus -keskusteluillassa inspiroidutaan ruokailosta ja kestävistä ruokavalinnoista

pexels-viktoria-slowikowska-5677302

Kirjoittaja

Sanni Kouhi
Sanni Kouhi
Markkinointipäällikkö

Avainsanat

Hurmaavan surmaava kulutus, Kestävä ruoka, Kiertotalous

Lisätiedot

Tutustu keskusteluillan tarkempaan ohjelmaan tapahtumasivulla.

Tänä vuonna Hurmaavan surmaavan kulutus -keskusteluillassa hypätään herkulliselle matkalle kestävien ruokavalintojen maailmaan Sampolan Juhlasalissa perjantaina 22.11.2024 klo 18–20. Perinteisen Euroopan jätteen vähentämisen viikon keskusteluillan järjestää Pirkanmaan Jätehuolto yhteistyössä Ekokumppanien ja Tampereen seudun työväenopiston kanssa.

Ruokavalintojen maailma on murroksessa, mutta teeman ympäriltä löytyy myös paljon iloa ja inspiraatiota. Hurmaavan surmaava kulutus -keskusteluillassa kuullaan asiantuntijoiden vinkit siihen, miten arjen ruokailua voi muuttaa kestävämmäksi aina ruokakaupassa tehtävistä valinnoista ruokahävikin vähentämiseen saakka.

Ekokumppanien markkinointipäällikön Sanni Kouhin mukaan kestävän ruuan ympärillä käydään tällä hetkellä paljon keskustelua, jossa muutoksen tuomat positiiviset seikat jäävät usein taka-alalle.

– Keskusteluillassa inspiroidutaan kestävistä ruokavalinnoista ilon kautta. Haluamme tarjota kuulijoillemme konkreettisia vinkkejä, jotka perustuvat siihen, mitä kaikkea hyvää kestävät ruokavalinnat voivat tarjota jokaisen arkeen.

Illan ohjelmassa ruokitaan iloa ahdistuksen sijaan

Illan aikana kuullaan kolme puheenvuoroa ja paneelikeskustelu, johon yleisö voi halutessaan osallistua kysymysten muodossa. Illan juontaa toimittaja ja ruokavaikuttaja Janica Brander, joka on pitänyt suosittua Savusuolaa-blogiaan jo 12 vuoden ajan. Ruokakasvatuksen asiantuntija Aliisa Hyvönen Ruokakasvatusyhdistys Ruukusta herättelee puheenvuorossaan pohtimaan, miten maku ja ruuasta nauttiminen saataisiin kestävän syömisen keskiöön. Helsingin yliopiston yliopistolehtori Markus Vinnarin puheenvuorossa kuullaan, mitä kaikkea kestävä ruoka oikeastaan on. Pirkanmaan Jätehuollon ympäristökouluttaja Liisa Malin kertoo biojätteen synnystä ja sen lajittelun merkityksestä.

Keskusteluiltaan on vapaa pääsy. Sampolan opiskelijayhdistyksen pop up -kahvio on avoinna perjantaina 22.11.2024 klo 17–20.

Tutustu keskusteluillan ohjelmaan tapahtumasivulla.

18.09.2025
Mitkä ovat asiantuntijan vinkit tehokkaimpiin tapoihin säästää sekä energiaa että rahaa? Kuulostaako älykoti aivan scifi-hommilta? Ja mitä tuleva v...
12.09.2025
Outdoor Expressin ja Luontoon.fi:n Instagram-tileillä on käynnissä arvonta, jonka osallistujien kesken arvomme 50 lippua viikonloppukuljetukselle E...
08.09.2025
Tampereella käynnistyy tänä syksynä uudenlainen, yhteisöllinen luontolähettilästoiminta, johon etsitään mukaan vapaaehtoisia tamperelaisia vahvista...
04.09.2025
Tampereen kaupunkikonserniin kuuluva kestävän kehityksen ja vastuullisuuden asiantuntijaorganisaatio saa uuden toimitusjohtajan, kun DI Tiina Sarkk...
18.06.2025
Koko kaupungin siisteystalkoot -tapahtumamme pääsi upeasti 2. sijalle valtakunnallisissa Välittämisen SM-kisoissa. Yhteisöllisessä talkootapahtumas...
17.06.2025
The reuse revolution started with both reuse campaign supporting the customers to change into reusable containers and a concrete pilot with reusabl...
03.06.2025
Ekokumppanien ja Blokgardenin kehittämä Kivikasviseinä valittiin voittajaratkaisuksi KIRA-kasvuohjelman ja Green Building Council Finlandin kilpail...
02.06.2025
Outdoor Expressin Instagram-tilillä on käynnissä arvonta, jonka osallistujien kesken arvotaan Outdoor Express -lippupaketti (sis. meno-paluuliput T...
26.05.2025
Parkanon kaupunki on päättänyt asettaa Pirkan Taival (Paroonin taival) reitin ulkoilureittisuunnitelman nähtäville 27.5.-11.6.2025 väliseksi ajaksi...

aa