Fusilli logo
2021-2024
Kiertotalous
Ekokumppanit logo

Ekokumppanit toimii hankkeen osatoteuttajana

Kestävä ruoka kuuluu kaikille!

FUSILLI-hankkeen (Fostering the Urban food System Transformation through Innovative Living Labs Implementation) tarkoituksena on kehittää ja toteuttaa kestäviä systeemisiä ratkaisuja kaupunkien ja niitä ympäröivien alueiden ruokajärjestelmiin. Tähän tavoitteeseen pääsemiseksi 12 Euroopan kaupunkia − San Sebastian (Espanja), Nilufer-Bursa (Turkki), Oslo (Norja), Kolding (Tanska), Torino (Italia), Castelo Branco (Portugali), Differdange (Luxemburg), Rijeka (Kroatia), Harkova (Ukraina), Tampere (Suomi), Ateena (Kreikka) ja Rooma (Italia) − yhdistävät voimansa.

Kaiken kaikkiaan FUSILLI-hankkeessa on 34 partneria 12 Euroopan maasta. Hanke tukeutuu vahvasti EU:n FOOD 2030 -strategian painopisteisiin.

Kaupungit ja kaupunkialueet muodostavat verkoston, jossa jaetaan kokemuksia, tietoa ja parhaita käytäntöjä. Kaupungit tuovat ruoan osaksi kaupunkitason toimenpideohjelmaa ja luovat mahdollisuuksia ruokajärjestelmän muutokseen kohti kestäviä, terveellisiä ja kattavia systeemejä. Verkoston avulla kaupunkeja rohkaistaan kehittämään innovatiivisia ja persoonallisia käytänteitä asukaslähtöisesti.

Lue lisää: www.fusilli.fi

Edistämme kaupunkien ruokajärjestelmien kestävyyttä innovatiivisten living lab -toteutusten kautta

FUSILLI-hankkeen perustana toimivat 12 kaupungin Food 2030 living labit. Jokainen kaupunki kehittää avoimen living lab -innovaatioekosysteemin, jonka tavoitteena on toteuttaa erilaisia innovatiivisia toimia ruokaketjun kaikissa vaiheissa. Näitä ovat ruuan tuotanto ja jalostus, jakelu ja logistiikka, kulutus, ruokahävikki ja jätteen käsittely sekä hallinto.

FUSILLI-yhteisön ja kaupunkitason ruokasuunnitelmien tuella kumppanit määrittävät olemassa olevat parhaat käytännöt ja tukevat siten osallistuvia living labeja, niihin liittyviä aloitteita ja päättäjiä kestävien ruokajärjestelmien kehittämisessä.

Ekokumppanien päärooli FUSILLI-hankkeessa on edistää kaupunkiviljelyä Tampereella sekä parantaa kuntalaisten tietoisuutta kestävistä ruokavalinnoista. Living Lab aktiviteeteissa olemme kehitettäneet eri kohderyhmille ja yhteistyössä useiden toimijoiden kanssa sekä kaupunkiviljelyyn että kestäviin ruokavalintoihin liittyviä materiaaleja ja toimintakonsepteja, kuten vertiaalinen kouluviljelykonsepti, Kasvatan ruokaa itse -opas, Tampereen Kauppahallin LÄHELLÄ!-lähiruokakonsepti sekä planetaariseen ruokavalioon perehdyttävä pelillinen oppitunti RUOKAhoot!

Lue lisää: www.fusilli.fi

Hankkeen yhteystiedot

Ekokumppanit logo
Sanna Teinilä
Sanna Teinilä
Projektipäällikkö

Yhteistyössä

Rahoituslähde

FUSILLI on EU:n tietoa, tutkimusta ja innovointia tukevan Horizon2020-ohjelman rahoittama hanke, jonka kokonaisbudjetti on 12 796 056,25 euroa. Hankkeen päätoteuttaja on espanjalainen Fundación CARTIF. Hanke on käynnissä 1.8.2020−31.12.2024.
FI-Funded-by-the-EU

Tutustu muihin hankkeisiin

2023-2025
EAKR-rahoitteisessa PirkaCirc2-hankkeessa testataan käytännössä kiertotalouden maakunnallista kehittämismallia. Kiertotalouden maakunnallisen kehit...
2022-2024
CIRGREEN-hankkeessa pyritään kasvattamaan kiertotalouden mukaista hankintaosaamista eurooppalaisissa kunnissa. Hankkeen aikana kartoitetaan kunnall...
2022-2026
TREASoURcE-hankkeen tavoitteena on edistää kiertotaloutta alueellisten pilottien avulla. Hankkeessa kehitetään ja testataan uusia ratkaisuja muovij...

Edistetään yhdessä kestävää tulevaisuutta!

Onko mielessäsi kestävään kehitykseen liittyvä visio, jonka suunnittelussa, toteuttamisessa tai rahoituksen hakemisessa kaipaisit tukea? Me voimme olla sinunkin kumppanisi!

Meillä on yli 20 vuoden kokemus menestyksekkäästi läpiviedyistä hankkeista niin Suomessa kuin kansainvälisestikin ja olemme kiinnostuneita toimimaan hankekumppanina niin pienissä kuin suurissakin projekteissa. Toimintamme tähtää aina aidosti vaikuttavaan työhön kestävän kehityksen puolesta.

aa