Tänä vuonna Hurmaavan surmaavan kulutus -keskusteluillassa hypätään herkulliselle matkalle kestävien ruokavalintojen maailmaan Sampolan Juhlasalissa perjantaina 22.11.2024 klo 18–20. Perinteisen Euroopan jätteen vähentämisen viikon keskusteluillan järjestää Pirkanmaan Jätehuolto yhteistyössä Ekokumppanien ja Tampereen seudun työväenopiston kanssa.
Ruokavalintojen maailma on murroksessa, mutta teeman ympäriltä löytyy myös paljon iloa ja inspiraatiota. Hurmaavan surmaava kulutus -keskusteluillassa kuullaan asiantuntijoiden vinkit siihen, miten arjen ruokailua voi muuttaa kestävämmäksi aina ruokakaupassa tehtävistä valinnoista ruokahävikin vähentämiseen saakka.
Ekokumppanien markkinointipäällikön Sanni Kouhin mukaan kestävän ruuan ympärillä käydään tällä hetkellä paljon keskustelua, jossa muutoksen tuomat positiiviset seikat jäävät usein taka-alalle.
– Keskusteluillassa inspiroidutaan kestävistä ruokavalinnoista ilon kautta. Haluamme tarjota kuulijoillemme konkreettisia vinkkejä, jotka perustuvat siihen, mitä kaikkea hyvää kestävät ruokavalinnat voivat tarjota jokaisen arkeen.
Illan ohjelmassa ruokitaan iloa ahdistuksen sijaan
Illan aikana kuullaan kolme puheenvuoroa ja paneelikeskustelu, johon yleisö voi halutessaan osallistua kysymysten muodossa. Illan juontaa toimittaja ja ruokavaikuttaja Janica Brander, joka on pitänyt suosittua Savusuolaa-blogiaan jo 12 vuoden ajan. Ruokakasvatuksen asiantuntija Aliisa Hyvönen Ruokakasvatusyhdistys Ruukusta herättelee puheenvuorossaan pohtimaan, miten maku ja ruuasta nauttiminen saataisiin kestävän syömisen keskiöön. Helsingin yliopiston yliopistolehtori Markus Vinnarin puheenvuorossa kuullaan, mitä kaikkea kestävä ruoka oikeastaan on. Pirkanmaan Jätehuollon ympäristökouluttaja Liisa Malin kertoo biojätteen synnystä ja sen lajittelun merkityksestä.
Keskusteluiltaan on vapaa pääsy. Sampolan opiskelijayhdistyksen pop up -kahvio on avoinna perjantaina 22.11.2024 klo 17–20.
Tutustu keskusteluillan ohjelmaan tapahtumasivulla.